Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 8 ianuarie 2012

Clismele teraputice cu extras de plante

Pentru multi oameni, simpla idee de clisma poate genera o grimasa de dezgust ori de jena, fiind considerata o metoda complicata, neplacuta si laborioasa, adesea asociata cu o atmosfera sordida, de spital. Cu toate acestea, realizata intr-o forma foarte simpla si lipsita de orice pericol sau jena, ea este foarte accesibila si eficienta, avand un dublu rol: de eliminare a deseurilor si a toxinelor din colon, pe de o parte, si de absorbtie a unor principii active ale plantelor prin colon, pe de alta parte. Aceasta metoda poate aduce transformari radicale in bine a starii de sanatate.
natura19
Mod de efectuare
a. Instrumente folosite
- para de cauciuc – se gaseste in farmacii, avand dupa cum arata si numele forma unei pere, goale pe dinauntru, din cauciuc moale si elastic. La capatul acestei pere se afla o canula care se introduce in rect, iar lichidul din para este impins in colon prin comprimarea acesteia cu mana. Este un dispozitiv foarte simplu si comod de folosit, dar prezinta dezavantajul ca in capa incape doar o cantitate mica de lichid, motiv pentru care este folosita mai mult in clismele pentru copiii mici si foarte mici.
- irigatorul cu canula – se gaseste, de asemenea, in farmacii si este compus dintr-un rezervor cu o capacitate de 1,5-2,2 litri, un furtun si o canula din plastic, care se introduce in rect. Lichidul este impins in colon prin diferenta de nivel creata prin ridicarea gradata a rezervorului pana la cca. 1 m deasupra nivelului canulei.
- seringa fara ac – este mai rar folosita, mai ales pentru introducerea in rect a unor preparate cu actiune locala, fara a se urmari si “spalarea” colonului.

b. Modul propriu-zis de efectuare a clismei
- se spala foarte atent toate componentele irigatorului, perei sau seringii, dupa care se pregateste canula (componenta care este introdusa in rect) prin lubrefiere cu un unguent (cel mai bun este de cel de tataneasa sau de tataneasa cu galbenele). Acelasi unguent se recomanda sa fie folosit si pentru ungerea zonei anale.
- se introduce canula lubrefiata in rect, cu atentie, gradat, ca sa nu se produca traumatisme, care sunt destul de periculoase la acest nivel si care pot avea drept consecinta imediata cel putin intreruperea temporara a tratamentului.
- se introduce lichidul in intestin, lent, gradat, cu o presiune mai scazuta la inceput. La adulti, cantitatea de apa la prima clisma nu va depasi 1 litru, iar pentru copii trebuie cerut sfatul unui pediatru, care va indica, in functie de varsta si dezvoltarea copilului, cantitatea optima de lichid. Extractul de plante trebuie sa fie la o temperatura apropiata de cea a corpului – 37 de grade Celsius.
- Dupa introducerea lichidului in colon, pacientul se va intinde la sol si va realiza miscari pentru spalarea eficienta a colonului, care constau in intoarcerea pe o parte si pe alta la intervale de 30-60 de secunde, in indoirea genunchilor, miscari de rasucire a trunchiului si un usor masaj asupra zonei abdominale, in sensul peristaltismului (in sensul acelor de ceas).
- evacuarea din colon a extractului se face normal, prin defecatie, reflexul apare spontan. Este bine ca evacuarea sa fie realizata la aproximativ 15 minute de la introducerea extractului in colon.

Obtinerea extractului de plante pentru clisme
Reteta generala pentru obtinerea unui litru de extract:
- 4 linguri de pulbere de planta, la care se adauga 1 lingura de pulbere de radacina de tataneasa (pentru efect emolient si regenerativ) si 1 lingura de pulbere de musetel (pentru efect antiinflamator si antialergic) se lasa la macerat in jumatate de litru de apa de seara pana dimineata (6-8 ore)
- dimineata preparatul se filtreaza, maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca jumatate litru de apa, dupa care se lasa la racit, in acest fel se obtine o infuzie
- se filtreaza infuzia, dupa care se combina cu maceratul
- cu preparatul astfel obtinut se face clisma.

Efecte benefice
Cel mai frecvent, acest procedeu este utilizat pentru a elimina constipatia cronica si disfunctiile care apar o data cu aceasta. In plus, metoda particulara de realizare a clismelor cu extracte de plante reprezinta o metoda excelenta de absorbtie in organism a principiilor active. Daca in cazul administrarii pe cale orala a unor remedii (mai ales cele cu efecte asupra sistemului imunitar) este posibil ca unele substante benefice din plante sa fie distruse in procesul digestiv, acest inconvenient nu mai apare la administrarea intrarectala. Un alt beneficiu al acestui mod de administrare tine de actiunea foarte rapida si directa asupra intregii zone abdominale, incluzand intestinele, ficatul, pancreasul, aparatul renal si cel genital care pot fi usor tonifiate, decongestionate si chiar vindecate in cazul folosirii unor plante adecvate.

Precautii
Cu toate efectele benefice pe care clismele le prezinta, nu este bine sa se exagereze cu utilizarea lor, sau sa fie realizate fara a fi neaparat necesar. Prin realizarea exagerat de frecventa a acestei metode se poate ajunge la tulburari ale peristaltismului intestinal si la scaderea tonusului general al colonului.

In mod curent, fara o supraveghere speciala, sunt folosite cu rezultate foarte bune clismele blande, cu extracte de musetel, nalba, seminte de in, tataneasa si alte plante emoliente cu efecte tonice si regenerante la nivelul intestinului. Acest tip de aplicatii sunt in general recomandate tuturor persoanelor, chiar si celor in varsta sau slabite, convalescentilor si chiar copiilor.

Cateva clisme terapeutice eficiente

Clisma cu extract de argila
Extractul: se obtine prin punerea argilei in contact cu apa, in proportie de 2 linguri de pulbere pentru 500 ml de apa. Dupa un interval de 6-7 ore, se filtreaza foarte bine si se introduce in irigator. Argila trebuie sa fie de calitate cat mai buna, fara impuritati. Se poate procura din comert, de la magazinele naturiste.

Indicatii: argila are proprietati tonifiante ale colonului, fiind in acelasi timp un purificator ideal al intregului corp. Ea are printre altele rolul unui “magnet” ce poate absorbi toxinele existente la acest nivel. In plus, ea completeaza necesarul de minerale din organism, administrarea intra-rectala avand o eficienta aparte. Folosirea argilei sub aceasta forma genereaza efecte remarcabile in cazuri de afectiuni ale pielii (acnee, psoriazis, furunculoze), reumatism, alcoolism si tabagism (in curele de dezintoxicare), varice, pareze (ca adjuvant in tratamentul naturist). Nu se recomanda totusi folosirea prea frecventa, ea putand genera modificari in sens negativ a florei intestinale.

Frecventa de utilizare: o data pe saptamana; se poate folosi mai des doar pe perioade scurte de timp, de 2-3 saptamani.

Clisma cu extract de clorofila

Extractul de clorofila se realizeaza astfel:
- se taie marunt frunzele verzi (cat mai proaspete) de patrunjel, marar, leustean, telina si salata verde (se pot folosi toate aceste ingrediente sau chiar si numai 2 dintre ele, in functie de posibilitati) si se pun imediat in apa distilata (pentru fiecare 300 ml de apa cate un pumn de frunze maruntite)
- se lasa la macerat timp de 1-2 ore
- se strecoara foarte bine apa care acum are o culoare verzuie si se pune in irigator. Restul de planta se poate arunca.

Indicatii: prezinta efecte detoxifiante ale colonului, ale sangelui si limfei, este dezodorizanta, reintineritoare, regeneranta, tonic al functiilor organelor vitale, amplifica energia si vitalitatea, excelenta pentru persoanele in varsta si cele care au o sensibilitate crescuta la nivelul colonului.

Frecventa de utilizare: zilnic, in cure de minimum 12 zile si maximum 1 luna.

Clisma cu marul lupului
Se face numai sub supravegherea si la indicatia medicului!

Extractul: In 250 ml de apa se fierbe timp de 20 de minute o lingura de pulbere planta maruntita. Dupa ce decoctul se raceste, se adauga 1 lingurita de seminte de in, care se lasa sa macereze timp de 2 ore, dupa care se filtreaza. Se introduc in anus 50-150 ml din acest extract cu ajutorul unei pere de clisma sau cu irigatorul. Extractul poate fi eliminat dupa 10-15 minute.

Indicatii: cancerul de rect, cancerul de colon, cancerele pielii, slabirea sistemului imunitar, afectiuni ginecologice.

Frecventa de utilizare: se va realiza zilnic in cazurile de cancer la rect si intestine, si in cazurile de cancer de piele. Nu se face mai mult de 14-20 de zile in continuu, fiind necesara o pauza de cel putin o saptamana intre 2 cure.


Clisma cu cafea
Se face numai sub supravegherea si la indicatia medicului!

Poate fi folosita orice specie de cafea din cele doua cunoscute (Coffea arabica sau C. robusta), de orice provenienta, ceea ce conteaza fiind ca ea sa fie corect conditionata, proaspata si bine macinata (foarte fin). Nu se va folosi cafeaua solubila, careia ii lipsesc anumite proprietati pe care le are cafeaua naturala, boabe.

Prepararea extractului: in 300 ml de apa clocotita se pun 3 linguri de cafea fin macinata, se fierbe intens (la foc mare) timp de 5 minute, se fierbe apoi 10 minute usor (la foc mic). Se lasa 15 minute la o temperatura cat mai ridicata, dupa care se lasa la racit. In final se obtin 250 ml de cafea (50 ml se pierd prin evaporare). Aceasta cafea concentrata nu se filtreaza (amintim insa ca ea trebuie sa fie foarte fin macinata), se amesteca cu 750 ml de apa si se administreaza cu irigatorul. La inceput se folosesc cantitati mai mici din acest preparat - 400-600 ml, cantitatea de lichid introdusa in intestin crescand gradat pana la 1000 ml.

Indicatii: cancer cu orice fel de localizare (combate senzatia de voma, inapetenta, durerea, dreneaza ficatul – element vital atunci cand sunt eliminate tumorile, deoarece produsii de dezasimilatie pot “sufoca” pacientul, producand moartea prin coma hepatica), hepatita cronica, insuficienta hepatica, psoriazis, acnee, reumatism degenerativ, colita de putrefactie, tumori benigne etc. Este de asemenea o metoda adjuvanta excelenta in terapiile de purificare a colonului si in terapiile cu plante contra afectiunilor maligne.

Frecventa de utilizare: este hotarata de medicul curant. In Clinica Gerson din Germania, acest tip de clisma este o componenta de baza a tratamentului cancerului, ea fiind realizata chiar si de 2 ori pe zi. Cu toate acestea, in conditii normale, frecventa obisnuita este de o clisma la 24-48 de ore.

Contraindicatii: este interzisa in perioada imediat urmatoare dupa operatiile pe colon. Alte contraindicatii sunt cancerul de rect si de colon cu tumori exteriorizate, adica crescute in interiorul tubului digestiv. De asemenea, este contraindicata la persoanele extrem de slabite. In cazul bolilor de ficat foarte grave (cum ar fi ciroza), aceasta metoda se poate aplica numai cu acordul medicului specialist, iar pe parcurs pacientul trebuie supravegheat permanent.

ATENTIE!
Acest tip de clisma poate sa determine efecte de purificare foarte puternice manifestate prin stari de ameteala, greata sau chiar voma, de aceea se va realiza numai sub supraveghere adecvata!

Clisma cu rachitan
Extractul: se obtine prin macerare, in modul deja mentionat, in proportia de 2 linguri de pulbere pentru 500 ml de apa.

Indicatii: in general, dupa realizarea mai multor clisme, se recomanda refacerea tonusului peretilor intestinali cu o planta astringenta, cum este rachitanul. Este recomandata, de asemenea, celor care prezinta flascitate sau lipsa de tonus la nivel abdominal. In plus, se poate remarca o anumita tonificare a functiilor prostatei.

Frecventa de utilizare: o data pe saptamana, doar atunci cand este necesar, sau in finalul unei perioade mai lungi de administrare a clismelor terapeutice.
Sursa: kamala.ro
preluat de pe http://suntsanatos.ro/fitoterapie/clismele-terapeutice-cu-extracte-din-plante.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu