Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Sfaturi de viata sanatoasa


7 ponturi ca să trăieşti mai mult şi mai sănătos

Pontul pentru o viaţă lungă şi ferită de boli
Pontul pentru o viaţă lungă şi ferită de boli
 
La 20 de ani, principala preocupare este să trăim viaţa din plin. Odată ajunşi la 35-40 de ani, priorităţile se schimbă. Vrem să ne vedem copiii realizaţi şi nepoţii sănătoşi. Dar cum atingem vârste "onorabile" şi cum ne putem trăi bătrâneţea cu "demnitate"?
Cardiologul Clyde Yancy, fostul preşedinte al Asociaţiei Americane pentru Inimă, a declarat că şi persoanele care au trecut de a doua tinereţe îşi pot îmbunătăţi starea de sănătate şi-şi pot creşte speranţa de viaţă până la 90-100 de ani. Potrivit specialistului, trebuie respectaţi şapte paşi esenţiali.
1. Fiţi activi
Lipsa activităţii poate micşora speranţa de viaţă cu patru ani. Persoanele inactive psihic sunt de două ori mai expuse riscului de a avea un atac de cord sau un accident vascular-cerebral. Efectele pozitive ale mişcării asupra apariţiei bolilor de inimă sunt binecunoscute, dar beneficiile activităţii mintale sunt, prea des, neglijate. Acestea au un rol esenţial chiar şi în reducerea şanselor de apariţie a anumitor tipuri de cancer, scrie publicaţia britanică "The Telegraph".
2. Ţineţi sub control colesterolul
Problemele cauzate de nivelul mărit al colesterolului sunt multiple, majoritatea fiind legate de creşterea riscului de afecţiuni cardiovasculare. Din acest motiv, monitorizarea colesterolului şi ţinerea lui sub control este esenţială, atrag atenţia specialiştii în medicină. Dacă analizele indică un nivel al colesterolului între valorile 120 şi 260mg/100ml sau între 3.1 şi 6.7 mmol/l, înseamnă că acesta este normal.
3. Mâncaţi sănătos
Mesajul "Evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi" este demn de luat în seamă. Supraponderabilitatea şi obezitatea ridică probleme în majoritatea statelor mai dezvoltate ale lumii. Oficialii Departamentului de Sănătate din Regatul Unit au atras atenţia că un britanic adult primeşte zilnic din alimentaţie, în medie, cu 10% mai multe calorii decât ar trebui. România nu se sustrage problemei kilogramelor în plus, în condiţiile în care, din peste 21 de milioane de locuitori, aproximativ 4 milioane sunt cel puţin supraponderali. Cifrele dezvăluie un regim alimentar bogat în grăsimi, sare şi zahăr, şi sărac în fructe, legume şi fibre.
4. Controlaţi-vă tensiunea arterială
O tensiune arterială mărită indică un risc major de atac de cord sau de insuficienţă cardiacă. Din acest motiv, monitorizarea tensiunii este esenţială. Valorile normale pot fi obţinute şi menţinute printr-un regim alimentar sărac în sare şi grăsimi. Tensiunea arterială se măsoară în milimetri de coloană de mercur (mm col Hg). Este considerată normală când valoarea sistolică este mai mică de 129 mm col Hg, iar cea diastolică mai mică de 84 mm col Hg. Dacă valorile tensiunii sistolice se încadrează între 130-139 mm col Hg iar ale celei diastolice între 85-89 mm col Hg, atunci sunteţi considerat prehipertensiv, informează sfatulmedicului.ro.
5. Păstraţi-vă în limitele normale ale greutăţii corporale
Obezitatea reduce speranţa de viaţă cu aproape patru ani. Anul trecut, România a urcat pe podiumul european al supraponderabilităţii şi al obezităţii. Ţara noastră s-a clasat pe locul al treilea în topul celor mai "grele" state de pe Bătrânul Continent. Potrivit datelor oferite de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon, 30% din femeile românce şi 20% din bărbaţii români sunt obezi. Menţinerea greutăţii corporale în limitele normalului, raportat la înălţimea fiecăruia, este esenţială pentru o bătrâneţe cât mai ferită de boală.
6. Feriţi-vă de diabet, sau ţineţi-l sub control
În România, diabetul afectează peste un milion de oameni, dintre care aproximativ 2.800 sunt copii. Însă şi mai mulți riscă să dezvolte această afecțiune. În Marea Britanie, există 2,5 milioane de persoane diagnosticate cu diabet, iar în nouă din zece cazuri este vorba de diabet zaharat de tip II, asociat cu un stil de viaţă sedentar şi un regim alimentar nesănătos. Diabetul este un factor de risc major în apariţia hipertensiunii arteriale, aterosclerozei, bolilor coronariene şi a accidentului vascular-cerebral, mai ales dacă nivelul glicemiei din sânge nu este ţinut în limite normale.
7. Renunţaţi la fumaţi
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că 1,6 milioane de decese din Europa sunt cauzate, anual, de fumat. În zona europeană, acesta este cel mai mare factor de risc pentru deces prematur. Totodată, fumatul este responsabil de 90% din cazurile de cancer pulmonar, care ucide anual aproximativ 35.000 de oameni, doar în Marea Britanie. Fumatul este asociat şi cu bolile cardiovasculare, care cauzează 30% din totalul deceselor de la nivel global. Indiferent cât de impersonale ar fi statisticile, ele susţin îndemnul medicilor de a renunţa la fumat.
S-a dublat numărul româncelor care fumează

vineri, 21 octombrie 2011

HEALING FREQUENCY

anotimpurile sufletului




”Viata urca. Urcam odata cu ea. Viata coboara. Coboram odata cu ea. Viata se ridica de unde a picat. Ne ridicam iar. Viata misca. Ne miscam odata cu ea.

Viata este energie. Viata este unicitate. Viata nu te judeca. Nu o judeca la randul tau.

Viata este o continua miscare si un ciclu continuu de energie, spun inteleptii chinezi. Ea cere implicare. Iti impune sa nu stai la marginea ei, ci sa te prinzi in jocul ei.

Viata cere sa fie vazuta asa cum este ea, cu urcusurile si coborasurile ei. Viata este toate acestea laolalta. Si iti cere pur si simplu sa te lasi purtat de fluxul ei.

Chinezii percep viata intr-un mod special.

In interiorul fiecaruia dintre noi se desfasoara chiar acum un anotimp. Fiecare isi traieste propriul anotimp interior. Unii dintre noi se afla in primavara. Altii in vara. Altii in toamna. Altii in iarna.

Miscarile de energie au loc in viata fiecaruia dintre noi chiar acum, chiar in acest moment, in timp ce privim pe fereasta, in timp ce ne facem planuri de viata.

Viata este un ciclu perpetuu, iar daca te uiti atent in interiorul tau poti observa cand s-a incheiat un anotimp si cand a inceput un altul. In unele anotimpuri suntem mai radianti si mai luminosi, in altele nu ne simtim atat de confortabil si am dori sa se termine cat mai repede.

Se poate intampla sa experimentam anotimpuri diferite de ale celor din jurul nostru. Nu este nimic gresit in acest lucru. Trebuie insa sa nu ramanem aici pentru prea mult timp, sa ramanem prinsi intr-un singur anotimp sau sa ne inchidem fata de o persoana doar pentru ca se afla intr-un anotimp diferit de al nostru.

Trebuie sa traim fiecare etapa a vietii firesc, din toata inima, pentru ca sa permitem venirea altuia.

Daca ne agatam de un anotimp trecut riscam sa ramanem in umbra lui si riscam sa-l ignoram pe cel prezent.

“Trebuie sa primim aceste daruri fara sa judecam. Pentru ca intotdeauna ne miscam, ca oricine altcineva din acest univers, intr-un dans intre nastere si moarte”.

De ce sa nu ne bucuram atunci de anotimpul de astazi stiind ca maine poate ne vom misca in altul, iar apoi in altul si ulterior in altul si tot asa?

Nu intelegem natura si miscarea ei si nici nu ne trece prin cap ca aceleasi schimbari si transformari care au loc in ea au loc si in interiorul nostru. Ne impotrivim anotimpurilor naturii si opunem rezistenta uneori si in fata celor umane.

“Avem tendinta de a rezista naturii si chiar de a lupta impotriva ciclurilor naturii. Vara ne este prea cald si ne dorim sa fie toamna. Iarna ne este prea frig si ne dorim sa fie primavara. Aceasta neliniste reprezinta un nivel mai profund de disconfort. Pentru ca fiecare sezon, fiecare ciclu, aduce la lumina aspecte ale naturii noastre umane. Iar atunci cand opunem rezistenta curgerii, devenim bolnavi, iar lumea noastra devine bolnavicioasa”

IARNA INTERIOARA

Iarna este asociata in medicina chinezeasca a trupului si a spiritului cu elementul apa, dar si cu rinichii. Anotimpul iernii reprezinta in viata noastra etapa apei, o etapa in care germinam spiritual si ideatic, o etapa in care chiar daca ne-am dori sa actionam, suntem mai mult setati asupra ideilor.

In iarna interioara, miscarea energiei este descendenta. Iarna, mai mult decat in orice anotimp interior, ideile prin contur, planurile se traseaza, ne pregatim prin liniste si intelepctiune pentru a actiona in anotimpul urmator, in primavara, cu zgomot si aplomb.

In iarna interioara, te asculti, te intelegi, iti reincarci puterea.

Cand vine iarna interioara, este important sa inveti sa iti asculti anotimpul interior, sa incerci sa te conectezi la el, sa iti permiti sa te afli in iarna pentru o perioada de timp fara sa te arunci grabit inspre altul.

Oricat de mult ai fi atras de energie, este important sa iti permiti aceasta relaxare a mintii si a trupului pe care o permite doar iarna, rezumandu-ti doar potentialul si perspectivele viitoare de actionare.

Daca incerci sa rezisti acestei etape si esti gata sa actionezi intr-o perioada in care nu esti pregatit sa actionezi, vei actiona cu frica si de multe ori fara succes.

Probabil insa ca te intrebi cand este momentul potrivit sa treci de la iarna la primavara sau cand este momentul sa treci in etapa urmatoare. Nu este greu deloc. Vor fi semne peste tot in jurul tau. Lumea exterioara va sustine ideile tale. La un moment dat, tocmai aceasta non-miscare va genera miscarea.

PRIMAVARA INTERIOARA

Primavara este pusa in legatura cu elementul lemn, iar lemnul la randul sau guverneaza ficatul si vezica. Atunci cand primavara interioara are loc, este bine sa fii pregatit. Acum ideile tale incep sa iasa la suprafata si sa prinda un contur concret. Esti pregatit sa-ti faci ordine in viata, sa-ti organizezi prioritatile, sa inveti, sa creezi.

Ai avut timp sa cugeti asupra ideilor si acum este timpul sa actionezi, sa-i permiti energiei sa se manifeste.

Cand vine primavara interiora, capeti din nou speranta realizarii planurilor tale, esti vesel, ocupat, efervescent, ai speranta.

Cand vine primavara interioara, te angajezi optimist in parteneriate, faci schimbari profesionale, investesti in tine si in planurile tale, revii la viata pe plan emotional si personal.

Cand vine primavara, simti ca este momentul potrivit pentru a recupera timpul pe care l-ai petrecut iarna in nonmiscare. Esti pregatit pentru energia maxima pe care o aduce vara.

VARA INTERIOARA

Daca ai plantat rasaduri primavara, vei primi si roadele vara. Vara reprezinta punctul culminant al anotimpurilor si este asociata cu elementul foc, focul guvernand inima, sistemul endocrin si intestinele mici.

Cand vara iti bate la suflet, esti pregatit sa atingi maximum de succes si implinire.

Vara ne face sa actionam, sa acumulam, sa protejam ceea ce am acumulat, sa pastram lucrurile in care am investit.

In vara interioara, atingi limita superioara de efervescenta si productivitate emotionala, culegand roadele recompenselor tale.

TOAMNA INTERIOARA

Toamna este asociata elementului metal, iar acest metal este pus in legatura cu plamanii si colonul.

Toamna interioara este prilejul excelent pentru a-ti asuma responsabilitatile a ceea ce ai simtit, spus, actionat sau gandit in sezoanele anterioare.

Este momentul in care poti spune ca ai invatat lectiile anotimpurilor anterioare, ca ai invatat din greselile, esecurile si succesele anterioare.

In toamna devenim mai preocupati de modalitatea in care tinem unii la altii si daca aceasta modalitate ne permite sa fim noi insine.

Toamna este momentul in care te apropii mai mult de tine si cauti in interiorul tau adevarul, cunoasterea si idealurile, iar nu in exterior.

In toamna vietii, renunti la ceea ce ai in mod palpabil si incepi sa te gandesti si la ceea ce ai putea sa faci pentru ca lumea sa devina un loc mai bun.

Atunci cand ne aflam in toamna, acceptam viata asa cum este ea si o contemplam, devenind mai conectati la tot ceea ce inseamna pamant, teluric, actiune, practic.”


luni, 17 octombrie 2011

Sfaturi de viata lunga

Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina diferite neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă. •Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente etc. se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic.
De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească.
De aceea oricând aveţi gânduri negative despre o persoană să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei. Când ne gândim la cineva, se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel, ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru. •Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric, poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om. •Neinţelegerile într-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt.•Fiecare încearcă astfel, să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii.
Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia. Astfel, devii vampir energetic.
•Ori de câte ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă. Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. •Lipsa de comunicare duce la dezastru •Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură. •O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere. Dacă doi parteneri abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună. •Dependenţa naşte agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia. •Cu cât este mai puternică dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea. Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor.•IMPORTANT: Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe încercaţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă. Ieşiţi în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă. •Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite pentru că ele pot prelungi durata lor. Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne îndepărtăm de ele.
Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora. Esenţial este ca, atunci când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs., să nu căutaţi milă sau compătimiri. • Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic. •Dacă locuiţi de câţiva ani şi a-ţi saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi supărat, aşezaţi-vă în acel loc, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire, rugaţi-vă
(de ce nu :). •Este mai bine să plângeţi
decât să urâţi. •Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi pe dvs. înşivă, agresiunea se acumulează în
mod inevitabil. •Atunci când plângeţi, agresiunea
apărută se distruge.
•Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. •Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii.•Încercati să identificaţi cât mai corect care este munca care v-ar aduce satisfacţii prin însăşi existenţa ei în viaţa dvs.•Nu căutaţi neaparat satisfacţii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun, noi pretindem imediat recompensă.
Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa.
•Cu cât veţi intensifica acest tip de pretenţii cu atât va
creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de
autodistrugere.
•Când cineva te jigneşte, nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu. Dacă n-o accepţi urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta ea vine prin moarte. •Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul.•Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.•Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate. •Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă.•Cum dăruieşti, aşa primeşti !•
Răzbunându-te, te faci egal cu adversarul. •
Iertându-l, te arăţi superior. Iertând ne eliberăm pentru a ne putea înălţa.
Ar trebui să fim conştienţi că, iertând, îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci, iertând
, oferim libertate. Să alegi calea iertării pentru că, numai ea desface rana încleştată în timp.
Răzbunându-te, te faci egal cu adversarul.
Iertându-l, te arăţi superior. Iertând ne eliberăm
pentru a ne putea înălţa
Ar trebui să fim conştienţi că, iertând,
îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci, iertând, oferim libertate. Să alegi calea iertării pentru
că, numai ea desface rana încleştată în timp
•În dragostea omeneasca trebuie

întotdeauna să existe o detaşare
de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări
•Dependenţa de valorile materiale ne
va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi
sufletul. şi nemulţumiri faţă de omul apropiat
, cu atât mai mult creşte dependenţa de el •Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers.
•Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.
•Gândul este cel care atrage binele sau răul în
existenţa noastră.
•Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte
mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.•O gândire sau o acţiune negativă este resimţită
dureros de mii de organisme. De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul
al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de
Principiul acţiunii şi reacţiunii), conform căreia
, răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine•De aceea, străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire, constituie un act protector pentru noi.
Asadar, suntem ceea cesuntem, ca rezultat a tot ceea ce
am gandit !"