Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 24 aprilie 2011

Reteta de slabit cu condimente

Pentru a fi perfecta pentru silueta ta, mancarea trebuie sa fie a) saraca in grasimi, b) fara zahar, c) condimentata. Rau ai facut daca ai bifat doar primele doua optiuni! Nutritionistii spun ca mancarea condimentata nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta. Avantaje sa tot fie: condimentele stimuleaza metabolismul, ard caloriile mai repede si pun pe fuga pofta de mancare. Sa intre in scena aliatii tai picanti in lupta cu kilogramele!




Chili

S-a strecurat in farfurii prin anul 7500 I.H. si de atunci a castigat "clienti" cata frunza, cata iarba. Si pe buna dreptate! Ardeii iuti sunt bogati in vitaminele C, A, B si B6, plus potasiu, magneziu si fier. Gustul iute este dat de substanta numita capsaicina, care stimuleaza activitatea creierului si duce la producerea endorfinei - responsabila de starea de bine.

Sa mananci chili seamana foarte mult cu o plimbare cu un roller-coaster spun nutritionistii, si asta din cauza senzatiilor extreme - acum iti ia gura foc, acum te simti cum nu se poate mai bine. Sa ajungem si la ce te intereseaza mai mult, legatura chili-silueta. Specialisii spun ca, dintre toate condimentele, acesta ar inteti cel mai tare metabolismul si prin urmare ar duce la arderea celor mai multe calorii.



Piper

In India, a fost folosit ca medicament, dar si in calitate de condiment din vremuri preistorice. Aparut in secolul V, volumul "Syriac Book of Medicines" ridica in slavi piperul, despre care se spunea ca face minuni in cazul constipatiei, diareei, durerilor de urechi, cangrenelor, bolilor de inima, herniilor, indigestiilor, insomniilor, bolilor de ficat si plamani, durerilor de masele, precum si afectiunilor ochilor.

Nu exista insa dovezi stiintifice ca piperul este un remediu sigur pentru aceste maladii. Insa cercetatorii il recomanda in cazul balonarilor, spun ca activeaza digestia si stimuleaza metabolismul, ajutand astfel la arderea grasimilor.



Usturoi

Are un CV impresionant: ajuta la scaderea colesterolului, reduce riscul aparitiei bolilor de inima, lupta impotriva infectiilor si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca reduce riscul aparitiei cancerului la stomac, esofag si colon. Louis Pasteur a pomenit pentru prima data despre puterea usturoiului de a distruge bacteriile - inclusiv Helicobacter pylori, responsabila cu aparitia ulcerului si a cancerului la stomac. Specialistii spun ca usturoiul se pricepe de minune sa tina foamea sub papuc - asta inseamna ca, daca la o masa ai consumat usturoi din belsug, nu-ti va mai fi pofta de mancare pentru ceva timp.



Curry

O gramada de condimente si-au unit fortele si au alcatuit un ingredient-minune. Compozitia clasica include curcuma, coriandru, chimion, piper, cuisoare, cardamom, ghimbir, nucsoara, tamarin, ardei iute. Si curry-ul, ca si celelalte condimente, a ajuns pe masa cercetatorilor care de curand au anuntat ca acesta poate fi de mare ajutor in lupta cu cancerul (mai precis cancerul de colon, pancreas, de piele si leucemia).



Studiile au aratat ca extractul de tumeric (sau curcuma, inrudit cu ghimbirul) actioneaza asupra celulelor canceroase si le impiedica sa se inmulteasca. De asemenea, ar ajuta si in cazul bolilor de rinichi, de ficat si in cel al maladiei Alzheimer. Si el pune rapid metabolismul in miscare, de aici si caloriile care dispar una cate una, cate una…