Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

joi, 3 martie 2011

Tratament pentru inimi ranite

(preluat de pe Aimee)

Cine nu a auzit pe cineva care se plangea: “Trec printr-o criza in viata, mi se pare foarte greu sa-i fac fata. M-am despartit de persoana iubita si mi-e foarte greu. Poti sa-mi dai niste sugestii sa devin mai puternic si sa-mi continuu viata?”
Sau cine n-a trecut prin asa ceva macar o data in viata?
Si toti care am trecut prin asta putem confirma ca:
1. Experienta destramarii unei relatii nu te omoara.
2. Dupa ce treci de durere, devii mai puternic, mai intelept, mai experimentat, ceea ce te poate duce in viitor la o relatie mult mai buna.
Pentru a trece mai usor peste asta, exista cativa pasi recomandati:
1. Accepta faptul ca relatia ta s-a terminat. Nu-ti da singur sperante false si nu-ti prelungi durerea mai mult decat trebuie. Persoana iubita nu mai este parte din viata ta, asa ca scapa de amintiri si relicve ale trecutului. Nu te mai agata de ce ar fi putut sa fie. Netezeste calea spre ceea ce va fi si incepe sa acorzi atentie dezvoltarii personale, daca pana acum nu ai facut-o. Iti va oferi o alta perspectiva asupra situatiei, vei deveni plin de recunostinta si de generozitate.
2. Sa nu ai resentimente. Ele iti fac suferinta si mai grea. Pe de alta parte, e incorect sa fii manios pe celalalt, pentru ca amandoi ati facut greseli. Amandoi sunteti cauza a despartirii. Ce a mers gresit? Nimic. Amandoi ati crescut si ati invatat. Toata lumea trece prin asa ceva, deci nu te alarma.
3. Treci de la sentimente la ratiune. Invata din situatia respectiva. Intreaba-te cum ai contribuit la despartire si ce poti face diferit pe viitor.
4. Urmeaza-ti calea. Calea ta iti spune ca viata are planuri mai bune cu tine, asa ca lucrurile se schimba. Nu te lupta cu schimbarile. Decat sa opui rezistenta, mai bine te arunci in fluviul vietii si mergi inainte. Bucura-te de schimbare si priveste inainte spre noile aventuri care te asteapta, pe drumul care duce la vindecare.
Din moment ce ziua de azi este prima zi din restul vietii tale si primul tau pas spre noua aventura, fii in acord cu viata facand singur schimbari. Schimba-ti frizura sau vestimentatia. Implica-te in activitati noi: gimnastica, scris, citit sau cursuri de fotografie. Condimenteaza-ti viata si redescopera ce incitanta e.
5. Muta-ti atentia din interior inspre exterior. Nu te mai gandi la propria durere ci incepe sa te gandesti la durerea altora. Este un moment extraordinar sa devii voluntar pentru o organizatie. Stima de sine pe care ai pierdut-o din cauza despartirii va fi inlocuita de ceea ce castigi din voluntariat si dezvoltare personala.
6. Daca iti doresti ajutor pentru a depasi durerea, exista o groaza de carti care te pot ajuta sa depasesti momentul si sa te dedici dezvoltarii personale. “Cum sa vindeci o inima ranita” de Aleta Koman, McGraw-Hill, 1998; “Marte si Venus o iau de la capat: Ghid practic pentru a-ti gasi dragostea din nou dupa o despartire dureroasa, divort sau pierdere a finite iubite” de John Gray, Harpercollins, 2002; “Cum sa vindeci in 30 de zile o inima sfasiata: Un ghid zilnic pentru a-ti continua viata” de Howard Bronson si Mike Riley, Broadway, 2002.
7. Fii activ. Nu sta in casa. Mergi in oras sau plimba-te in parc. Iesi cu prietenii. Cand stai acasa, ocupa-ti timpul cu hobby-uri.
8. Ai grija de sanatatea ta. Fa exercitii, mananca sanatos, dormi suficient. Starea de bine a corpului este o conditie pentru starea psihica si emotionala buna.
9. Uita-te la comedii si iesi cu prieteni pozitivi si cu care te poti distra.
10. Daca te simti foarte rau, scrisul poate fi o usurare. Scrie-ti sentimentele intr-un jurnal pentru a-ti transfera durerea din interior in exterior. Poti sa vorbesti despre sentimentele tale cu un prieten apropiat.
11. Un caine sau o pisica iti pot aduce foarte multa dragoste in viata.
12. Tine un jurnal al recunostintei. In fiecare zi, scrie trei motive pentru care esti recunoscator. In momentul in care iti dezvolti obiceiul de a te focaliza pe ceea ce este pozitiv, vei fi capabil sa te descurci cu orice va interveni in viata ta.
13. Nu te grabi sa intri in alta relatie. E in regula sa te vezi cu alte persoane, dar nu deveni prea intim cu cineva inainte sa fii complet vindecat. Si in momentul in care te intalnesti cu cineva, asigura-te ca este o persoana pe care o respecti si o admiri nu pentru sarm sau frumusete, ci pentru bunatatea ei. Pentru a atrage insa o astfel de persoana, trebuie sa fii si tu la fel de bun. Lucreaza la generozitatea, bunatatea, rabdarea ta si la tot ceea ce vrei sa gasesti la viitorul tau partener. Fa din dezvoltarea personala o prioritate si vei primi inmiit.
14. Intr-un final, daca aceste sugestii sau carti nu te ajuta, gaseste-ti un consilier sau intra intr-un grup de suport. Exista sprijin peste tot. Trebuie insa sa-l cauti.

miercuri, 2 martie 2011

colesterolul

Pâinea, dulciurile, carnea, laptele, ouăle, brânza şi chiar unele fructe şi legume, toate conţin cantităţi variabile de grăsime. Află de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ce alimente trebuie să eviţi când ai colesterolul mărit!
Grăsimile alimentare reprezintă principalul pericol pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă, atât prin concentraţia lor calorică (9 calorii/gram), cât şi datorită diversităţii formelor şi aspectelor sub care se găsesc. Iată care sunt alimentele care conţin lipide şi reprezintă un factor de risc dacă ai colesterolul mărit:
1. Carnea şi produsele din carne (mezeluri)
care prezintă zone albe de slănină: ceafă, cotlet, pulpă, costiţă, salam, cârnaţi, pastă de carne şi tocături, organele (ficat, creier).
2. Ouăle în cantităţi exagerate.
3. Laptele şi produsele lactate: unt, smântână, brânzeturi. Conţinutul în grăsime al brânzeturilor poate varia de la 15% grăsime în brânza de vaci, 30% în telemea şi până la 80% în brânza franţuzească, caşcaval şi brânza topită.
4. Produsele de cofetărie şi patiserie
, fie ele dulci sau sărate, au un conţinut de grăsime de 30-80%.
5. Snacks-urile şi orice alimente semipreparate, frumos ambalate şi uşor de ronţăit: napolitane, biscuiţi, covrigei, chips-uri, popcorn, seminţe şi alune prăjite şi sărate.
6. Orice mâncare gătită, prăjită.
7. Pizza
8. Sosurile şi maioneza
9. Pastele cu sosuri din carne, smântână
10. Toate produsele tip fast-food!

De reţinut! De parcă nu ar fi fost suficiente lipidele proprii alimentelor mai avem şi noi grijă, prin felul în care pregătim mâncarea, să o înecăm în grăsime şi să prăjim alimentele. Este incontestabil faptul că şniţelul şi cartofii prăjiţi sunt mai gustoşi decât carnea fiartă cu legume, dar asta nu înseamnă că sunt şi sănătoase, pentru că, nu uitaţi, crusta delicioasă pe care alimentele o capătă prin prăjire este complet indigestă.   

Ce poţi să mănânci zilnic

  • 150-300 g carne slabă, degresată (de la pui şi de la peşte se elimină pielea) de preferinţă carne albă (pui, curcan, peşte);
  • lapte şi produse lactate cu conţinut de maxim 1,5% grăsime – până la 500 g pe zi;
  • brânzeturi slabe: brânză de vaci, telemea, urdă;
  • 2 ouă/săptămână, fierte nu prăjite;
  • un cub de unt (10 g) sau 1 lingură de smântână adăugată în farfurie peste carne sau legume;
  • 2-3 linguri ulei de măsline, de preferat în salate;
  • fructe oleaginoase crude (nuci, alune) – 10-20 de bucăţi.

Sfaturi esenţiale pentru evita grăsimile în alimentaţie

  • În loc de prăjire pregăteşte alimentele la grătar, la cuptor, fierte sau înăbuşite. În orice casă trebuie să existe tigăi antiaderente. La cuptor înlocuieşte uleiul cu apă, vin, sos de roşii, ierburi aromate şi condimente.
  • Nu pune ulei în ciorbă, e gustoasă şi fără „steluţe de grăsime”. Eventualele urme de grăsime pot fi eliminate uşor după ce oala a stat la rece câteva ore.
  • Alege mezelurile care să păstreze forma cărnii (piept de pui afumat, pastramă, muşchi file) şi nu pe cele transformate în pastă (parizer, salam).
  • Pune uleiul în salată cu lingura, nu cu sticla! De multe ori un „tur” complet de sticlă deasupra castronului înseamnă 6-7 linguri de ulei.
  • Degresează carnea înainte de a fi gătită, inclusiv pielea de la pui şi peşte şi nu folosi aripioarele. Nu folosi zeama de carne rămasă în tavă.
  • Foloseşte doar conserve în saramură sau în suc propriu (apă, oţet, lămâie), nu ulei.
  • Alege întotdeauna variantele LOW FAT pentru maioneză, dressing-uri de salată, pastă de brânză, iaurt. Există chiar spray-uri speciale cu grăsime pentru gătit, care nu este digerabilă şi nici absorbabilă, deci nu conţine calorii.
de Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi,
Institutul de Cercetări Alimentare
Autorul volumelor "Şi noi ce mai mâncăm. Noua ordine alimentară". "Şi noi ce mai mâncăm... ca să slăbim"
www.doctormenci.ro

duminică, 27 februarie 2011

Linkuri si adrese importante

la adresa
http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti.htm
puteti citi online sau downloada peste 70 de carti electronice:
Afrodisiace, tehnici erotice, legende si mituri
sexuale<http://www.terapii- naturiste. com/carti_ naturiste/ afrodiziace. htm>
*Apiterapia<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/apiterapia .htm>
* - Terapia cu produsele
stupului<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/apiterapia .htm>-
Aproape totul despre
*vitamine*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/aproape- totuk-despre- vitamine. htm>
Vitamina *C*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/vitamina- C.htm>-
Aproape totul despre
*minerale*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/aproape- totul-despre- minerale. htm>
*Aspirina naturala* din coaja de
salcie<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/aspirina- naturala. htm>
Antibiotic natural -
*Usturoiul*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/usturoi. htm>
Afectiunile
prostatei<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Afectiunil e%20prostatei. htm>
Cerealele si sanatatea
<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/cerealele- si-sanatatea. htm>
Cura cu
clorofila<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/cura- cu-clorofila. htm>Cura cu
struguri<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/cura- cu-struguri. htm>
Cura cu fructe rosii
<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/cura- cu-fructe- rosii.htm>
*Ginseng <http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/ginseng. htm>*
*Gincko Biloba*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Gincko- Biloba.htm>
Intarirea sistemului
imunitar<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/imunitate. htm>
*Produse Calivita*
Noni - Fructul
zeilor<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/calivita/ noni-fructul- zeilor.htm>
BioHarmonex<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/calivita/ bioharmonex. htm>
Catalogul produselor
Calivita<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/calivita/ catalog-produse- calivita. htm>
*Tratamente si remedii naturiste*
Leacuri vechi pentru suferinte
stravechi<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Leacuri- Vechi-Pentru- Suferinte- Stravechi. htm>-
Tratamente naturiste - partea
I<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/tratamente -naturiste- 1.htm>
Tratamente naturiste - partea a II
a<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/tratamente -naturiste- 2.htm>-
Tratamente naturiste - partea a III
a<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/tratamente -naturiste- 3.htm>
Tratamente naturiste - partea a IV
a<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/tratamente -naturiste- 4.htm>
Leacuri
naturiste<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/leacuri- naturiste. htm>
Sanatatea-bunul cel mai de
pret<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/sanatatea- bunul-cel- mai-de-pret. htm>
Medicina alopata vs Medicina
naturista<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/medicina- alopata-vs- naturista. htm>
"Remedii naturiste" de *Valeriu
Ciuculin*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Valeriu- Ciuculin- remedii-naturist e.htm>
Arta de a vindeca orice
boala<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Arta- de-a-vindeca- orice-boala. htm>
"Spune-mi unde te doare" de *Michael
Odoul*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Michael- Odoul-Spune- Mi-Unde-Te- Doare.htm>
"Tinerete fara batranete" de *John
Thomas*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/John- Thomas-Tinerete- fara-batranete. htm>
"Leacuri de vindecare" de*
Vanga*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Vanga- leacuri-de- vindecare. htm
*Despre plante medicinale*
"Plante medicinale" de *Maria
Treben*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Maria- Treben-plante- medicinale. htm>-
"Utilizarea magica si rituala a plantelor" de *Richard Alan
Miller*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Richard- Alan-Miller- utilizarea- magica-si- rituala-a- plantelor. htm>
*Despre alimentatia corecta*
"Alimentatie inteligenta" de *Eugen
Radulescu*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/alimentati e-inteligenta. htm>
"Grupa sanguina- Meniuri recomandate" de *Peter
D'Adamo*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Peter- D-Adamo-Grupa- sanguina- meniuri-recomand ate.htm>
"Dieta vietii" de *Daniel
Menrath*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Daniel- Menrath-Dieta- vietii.htm>
Ce bem, ce mancam
<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/ce- bem-ce-mancam. htm>
Mancarea
ucigasa<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Mancarea- ucigasa.htm>-
Sa gatim fara
foc<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Sa- gatim-fara- foc.htm>
Verdeturile<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/verdeturil e.htm>
*Despre cancer*
"Vindecarea prin gandire" de *Valeriu
Popa*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Valeriu- Popa-Vindecarea- Prin-Gandire. htm>
"Tratamentul total al cancerului" de *Rudolf
Breuss*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Rudolf- Breuss-Tratament ul-Total- Al-Cancerului. htm>
"O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului" de *Max
Gerson*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Max- Gerson-O- terapie-naturala -eficienta- pentru-tratarea- cancerului. htm>
Tratamente pentru cancer
<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/tratamente -pentru-cancer. htm>
"Cancerul este o ciuperca" de *David
Icke*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/David- Icke-Cancerul_ este_o_ciuperca. htm>
*Fitness si gimnastica*-
Cum sa aratam frumoase - Exercitii de
gimnastica<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/cum- sa-aratam- frumoase. htm>
Exercitii de
fitness<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/exercitii- de-fitness. htm>
*Diverse *
"In sfarsit nefumator" de: *Allen
Carr*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Allen- Carr-In-sfarsit- nefumator. htm
- "Biblia vitaminelor" de *Earl
Mindell*<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/Earl- Mindell-Biblia- vitaminelor. htm>
Alcool, tutun,
droguri<http://www.terapii- naturiste. com/carti_ naturiste/ alcool_cafea. htm>
Despre boli<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/despre- boli.htm>-
Gemoterapie<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/gemoterapi e.htm>
Silvoterapie<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/silvoterap ie.htm>-
Argiloterapie<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/tratamente -cu-argila. htm>
Terapia cu
insecte<http://www.terapii- naturiste. com/gratis/ carti/terapia- cu-insecte. htm>