Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 11 februarie 2011

Algocalminul,otrava din casa pe care o cumparam atunci cand ne doare capul....

Algocalmin - Otrava la liber in casele oamenilor

 
Interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vånda la liber in farmaciile romånesti. Desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. Medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului
 
Reprezentantii Asociatiei Romåne pentru Studiul Durerii sustin ca 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii in tara noastra contin metamizol. Potrivit unor studii recente realizate in patru spitale universitare din Romånia, peste 95 la suta dintre pacienti primesc metamizol intravenos impotriva durerilor postoperatorii. Organizatia a solicitat autoritatilor sa introduca noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea metamizolului, avertizånd asupra pericolului reactiilor adverse extrem de grave ale acestuia
 
In SUA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, in Marea Britanie, din 1965, iar in Arabia Saudita, din 1980. In Suedia, Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Kuweit, Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania, medicamentul este strict interzis. In Israel , utilizarea acestui medicament a fost restrictionata, administrarea lui fiind posibila numai in spitale. Belgia a reglementat, in 1987, folosirea metamizolului doar cu prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri
 
Pentru români, medicamentul preferat si cât se poate de uzual impotriva durerii este banalul algocalmin. Atât medicii, cât si pacientii recomanda si folosesc cu incredere acest tratament, fara insa a cunoaste cu exactitate cât de periculos este medicamentul. Practic, algocalminul este atât de daunator, incât a fost interzis sau drastic restrictionat in foarte multe tari din lume.
Mai mult, in Belgia, medicamentul este trecut la categoria otravuri. Numai la noi, in pofida avertizarilor, algocalminul continua sa fie accesibil oricui.
Metamizolul, substanta interzisa pâna si in Bangladesh

Substanta controversata pe care algocalminul o contine, metamizolul, poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza. Aceasta debuteaza cu o infectie foarte activa si presupune distrugerea celulelor din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului. „Metamizolul este prezent in aproximativ 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii la noi in tara", a declarat dr. Elena Copaciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii si medic sef la Clinica ATI a Spitalului Universitar Bucuresti.
 
Aceasta a adaugat ca „un studiu multicentric recent, referitor la calitatea medicamentatiei postoperatorii, arata ca circa 95 la suta din bolnavi primesc metamizol intravenos pentru controlul durerii postoperatorii. Studiul a fost realizat in patru spitale universitare din Romani a ".
 
 
Doctorii cer interzicere sau restrictionare
Asociatia Romana pentru Studiul Durerii trage un semnal de alarma si sustine ca se impun noi reglementari legate de prescrierea si eliberarea de metamizol. „Factorii de decizie trebuie stabileasca cu exactitate daca mai este nevoie sa mentinem pe piata farmaceutica combinatiile care contin metamizol.
Se impune corecta informare a pacientilor in legatura cu riscurile unei automedicatii incorecte, dar si cresterea gradului de informare a medicilor prescriptori in legatura cu reactiile adverse induse de acest medicament", a explicat dr. Elena Copaciu, care a adaugat ca riscul estimat de agranulocitoza este de 1 la 20.000 de administrari.
Pe langa aceasta boala, metamizolul mai poate da si alte reactii adverse de tip alergic, la fel de grave, care pot duce la moartea pacientului, chiar si cu terapie intensiva prompt aplicata.
Pe langa socul anafilactic, mai pot aparea si reactii alergice moderate, de tip bronhospasm, crize de astm bronsic, dereglari ale functiilor ficatului, rinichilor si plamanilor, dar si hipotensiune arteriala si reactii de tip greata sau voma.
La noi nu exista date despre reactiile adverse ale metamizolului, pentru ca acestea nu se monitorizeaza, dar specialistii spun ca e imposibil ca dintr-o sala de conferinta sa nu se gaseasca medici care sa povesteasca despre complicatii alergice grave, care i-au facut sa fie mai atenti la prescrierea de metamizol.
Unul dintre pericolele utilizarii acestei substante este generat de usurinta cu care orice individ o poate procura. Ea poate fi eliberata fara nici un fel de prescriptie medicala. Nu exista nici un control asupra consumului, riscul agranulocitozei neputând fi evitat.
 
 
In Belgia, eticheta algocalminului are un cap de mort
Metamizolul a fost lansat pe piata farmaceutica pentru prima data in 1921, în Germania , de firma Hoechst.
În 1922 a fost deja descrisa agranulocitoza, dar numai dupa câteva decenii de utilizare, metamizolul a fost asociat cu reactii adverse fatale si, în primul rând, cu agranulocitoza.
In SUA, printr-o hotarâre a FDA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, în Marea Britanie din 1965, iar în Arabia Saudita din 1980.
Asociatia Medicala Americana a atentionat pericolele potentiale ale utilizarii acestor preparate înca în 1973.
Datorita riscului mare de agranulocitoza, retragerea metamizolului în Suedia s-a facut din 1973, însa în urma unei contraofensive a producatorilor cu prezentarea unor date optimiste, statul suedez cedeaza si reintroduce metamizolul pe piata în 1995.
 
Aparitia însa a unor noi cazuri de agranulocitoza ca rezultat al utilizarii metamizolului timp de 6-7 zile oral sau parenteral într-un interval de 3-4 luni a dus la scoaterea metamizolului de pe piata suedeza în 1999.
Danemarca a interzis utilizarea sistemica a metamizolului înca din 1979.
Israelul a restrictionat in 1995 utilizarea parenterala a metamizolului sodic numai în spitale.
Belgia a reglementat, din 1987, utilizarea metamizolului numai dupa prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri, cu obligatia aplicarii pe flacon a etichetei „cap de mort".
Germania , prin hotarâri emise în 1987, a restrictionat utilizarea preparatelor ce contin metamizol, retragând de pe piata combinatiile ce includ aceasta substanta.
Spania în 1989 a retras de asemenea combinatiile de metamizol cu exceptia celor spasmolitice, pastrând metamizolul numai pentru tratarea durerilor post-traumatice, postoperatorii si febrei care nu raspunde la alte analgeziceantipiretice.
În Olanda, producatorii au luat în 1990 hotarârea de a retrage de pe piata produsele ce contineau metamizol în diverse combinatii.
Metamizolul a mai fost retras si din Grecia, Irlanda , Pakistan , Ghana , Arabia Saudita si Kuweit.
Cazurile cele mai recente sunt Nepal , Bangladesh , Georgia si Lituania.
 
 
Ati citit cu atentie prospectul acestui medicament?
Compania producatoare avertizeaza prin prospect asupra reactiilor adverse importante, chiar daca formularea este un pic vaga si se foloseste un limbaj medical specializat:
„Atentie! Acest medicament poate provoca fenomene alergice de tip anafilactic, mergând pâna la agranulocitoza sau soc. Deoarece agranulocitoza apare în mod neasteptat si este independenta de doza si de durata tratamentului, în cazul aparitiei febrei, anginei si/sau ulceratiilor bucale sunt obligatorii întreruperea imediata a tratamentului si efectuarea urgenta a hemogramei. Continuarea administrarii creste riscul de deces.
În cazul tratamentului de lunga durata trebuie controlata periodic hemograma. Riscul de soc anafilactic este mai mare la pacientii cu astm bronsic alergic, rinita alergica si urticarie.
Înaintea începerii tratamentului este necesara o anamneza atenta privind eventualele afectiuni alergice, precum si antecedentele de alergie la derivatii de pirazol sau la salicilati.
În cazul pacientilor cu risc crescut de soc anafilactic, produsul se va administra numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic si sub stricta supraveghere medicala.
Medicamentul poate provoca hipotensiune arteriala, uneori severa (mai ales în caz de injectare intravenoasa prea rapida), hipotonie, hipovolemie, deshidratare, instabilitate hemodinamica, soc hemodinamic, hiperpirexie". 
 preluat din mail

joi, 10 februarie 2011

Vinul cel mai vechi antibiotic natural

Timp de mii de ani, vinul a rămas în conştiinţa oamenilor ca cea mai delicioasă băutură, care a încântat locuitorii de pe toate meridianele Pământului. Sucul fermentat din struguri de bună calitate este prelucrat după tehnologii moştenite din generaţie în generaţie, dar perfecţionate necontenit.
Sec, dulce sau spumos, alb sau roşu, roz sau negru, vinul se serveşte la masă, acasă sau în restaurant, la ocazii speciale sau fără nici un eveniment deosebit. Uneori, intră în preparatele alimentare pentru a da gust mâncărurilor. Este suficient să-l vezi într-un pahar perfect curat ca să te tenteze să-i probezi gustul. Oamenii din lumea largă i-au apreciat calităţile de peste 7000 de ani. Chinezii, în timpul împăratului Yu, prin anul 2205 î.Hr., consumau vinul atât pentru gustul deosebit, cât şi pentru efectul calmant.
Virtuţile vinului erau foarte bine apreciate încă din Antichitate. Istoricul grec Tucidides considera că locuitorii din bazinul mediteranean au încheiat perioada barbară şi au trecut la civilizaţie atunci când au început să cultive măslinul şi viţa de vie, consumând minunatele lor produse, uleiul şi vinul.
Istoria vinului este strâns legată de evoluţia civilizaţiei. În ţările mai dezvoltate s-au extins foarte mult culturile viţei de vie şi s-au perfecţionat tehnologiile de obţinere a vinului. Cele mai mari ţări producătoare din lume sunt Franţa (lider mondial), Italia, Spania, S.U.A., Argentina şi Portugalia. România ocupă locul 10 pe plan mondial şi locul 6 în Europa.
Principalele soiuri cultivate în România sunt: soiuri pentru vinuri albe: Fetească regală şi albă, Riesling, Aligote, Traminer, Muscat Ottonel; soiuri pentru vinuri roşii: Merlot, Băbească, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră.
Efectele nutritive şi terapeutice ale vinului
Printr-o compoziţie chimică foarte amplă (zaharuri, acizi organici, glicerol, compuşi fenolici, aminoacizi, vitamine – A, B1, B2, PP şi săruri minerale), vinul asigură un deosebit aport nutritiv şi mineralizant pentru organismul uman. Acest conţinut depinde de soiul de struguri, tehnologia de prelucrare şi gradul de învechire în butoaie speciale, cisterne sau vinoteci.
Efectele terapeutice ale vinului sunt necontestate. Încă din vechime, numeroase scrieri au subliniat calităţile vindecătoare ale vinului. Dacă Hipocrate din Antichitate recomanda vinul pentru tratarea unor debilităţi fiziologice, pneumonie, plăgi deschise şi muşcături de şarpe, marele savant Louis Pasteur considera vinul ca „cea mai sănătoasă şi igienică băutură“.
În toate timpurile, vinul era recomandat, în primul rând, pentru proprietăţile antianemice, fortifiante, revigorante şi energizante. Pentru aceste efecte intră şi astăzi în numeroase reţete cu vinuri tonice. De altfel, medicina populară a recomandat vinul, în cantităţi rezonabile, ca fortifiant al bătrânilor, convalescenţilor, lehuzelor şi persoanelor anemice, bolnave şi clorotice (palide). La copiii palizi este bine să li se dea la mese câte un păhărel (30 ml) de vin roşu, având ca efect creşterea poftei de mâncare şi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.
La persoanele slăbite, vinul stimulează pofta de mâncare; dacă se bea în timpul meselor, are efect de stimulare a digestiei. Bătrânii noştri consumau un vin alb-sec după o mâncare cu peşte, un vin roşu după o friptură de porc şi un vin dulce după o plăcintă, la desert.
Vinurile albe au efect diuretic
Vinurile albe, uşor acrişoare, sunt diuretice pentru un rinichi sănătos şi cu rol în stimularea digestiei. Prin conţinutul lor în metionină, evacuează toxinele din ficat.
Vinurile roşii, bogate în taninuri, sunt astringente şi au un efect uşor constipant. Acestea ajută la absorbţia vitaminei B12, cu rol în formarea sângelui. În vremea romanilor se considera că vinul roşu evită albirea timpurie a părului şi dă mai multă vigoare organismului, chiar la vârste înaintate. Este consumat cu multă plăcere, fiind mai bine tolerat de stomac şi ficat. Atât în vinul alb, cât şi în cel roşu, se pregătesc multe macerate terapeutice pentru diferite maladii.
La nivelul aparatului digestiv, un vin bun favorizează digestia şi menţine starea de confort digestiv, fără dureri şi fără balonări. După o hrană copioasă, cu carne şi multă grăsime, un pahar de vin ajută la evacuarea reziduurilor nefolositoare din intestin. În plus, reduce riscul apariţiei ulcerului gastric sau duodenal, prin combaterea bacteriilor din segmentul piloric, cum este cazul bacteriei Helicobacter pylori, precum şi a altor germeni dăunători, cum ar fi Salmonella. Nu este de mică importanţă efectul vinului ca medicament, în combaterea intoxicaţiilor cu metanol şi etilenglicol.
Un consum ponderat de vin previne bolile inimii
Cele mai clare efecte pozitive ale vinului sunt legate de afecţiunile inimii şi ale sistemului circulator.
Vinul roşu ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, cu activarea circulaţiei periferice, chiar în cazul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani. Se reduce, de asemenea, inflamarea vaselor sanguine la fumătorii cronici. În general, este redus riscul afecţiunilor aterosclerotice la nivelul arterelor cerebrale şi la nivelul picioarelor. În mod semnificativ, scade riscul atacurilor de cord şi a congestiei cerebrale. S-a constatat că un pahar de vin roşu, consumat după masa de prânz, prezintă un mare potenţial terapeutic de evitare a apariţiei celui de-al doilea atac de cord.
Un test făcut timp de 16 ani pe un eşantion de 13.000 de persoane a demonstrat faptul că atacul de cord scade cu 32% la persoanele care au consumat zilnic 1-2 pahare cu vin roşu. Acest efect benefic se explică prin acţiunile vasodilatatoare, menţinerea permeabilităţii peretelui arterelor şi a venelor, reducerea aterosclerozei coronariene şi a colesterolului „rău“ din sânge.
Acelaşi test a arătat că în cazul unui consum zilnic de peste două pahare de vin, atât alb, cât şi roşu, creşte riscul apariţiei atacurilor de cord şi a cirozei hepatice.
Abuzul de vin dăunează
Vinul ridică tensiunea sanguină la hipotensivi, dar nu este indicat la hipertensivi decât îndoit cu apă.
Acţiunea dăunătoare a abuzului de vin a fost descrisă foarte plastic de marele scriitor Petrarca: „Vinul este nevătămător, dacă se respectă doza şi dacă se bea cu moderaţie şi cumpătare. Primul pahar de vin taie setea, al doilea dă bună dispoziţie, al treilea dă plăcere, al patrulea ţine în spate beţia, al cincilea mânia, al şaselea cearta, al şaptelea furia, al optulea somnul, iar al nouălea boala sigură“.
La nivelul aparatului respirator, vinul roşu, printr-un component important numit resveratrol, ajută la reducerea inflamaţiilor şi a riscurilor de boli cronice ale plămânilor, respectiv pneumonie, pleurezie, guturai şi gripă. Vinul fiert cu puţină coajă de lămâie, cu scorţişoară sau cuişoare, constituie un remediu minunat, care produce sudaţie în pneumonie şi grăbeşte vindecarea în răceli, febră, oboseală generală şi unele afecţiuni epuizante.
La nivelul creierului, consumul moderat de vin de calitate ajută la prevenirea afecţiunilor degenerative, precum maladia Alzheimer şi reduce semnificativ apariţia unui accident cerebro-vascular.
Un pahar de vin sec, recomandat chiar şi diabeticilor
Pentru bolnavii de diabet, un consum moderat de vin sec şi demi-sec ajută la asimilarea generală şi reduce cantitatea de acetonă şi zaharuri eliminate în urină, caz constatat la persoanele cu glicemie ridicată. În vechea Romă, cu 1600 de ani înainte de a fi descoperită insulina, era un celebru medic, numit Araeteus, care recomanda vinul sec pentru tratamentul diabeticilor.
Polifenolii din vin, mai ales din cel roşu, s-au dovedit de mare eficienţă în extirparea celulelor canceroase din sân.
Atât în formă naturală, cât şi diluat, în proporţie de 1:10, vinul are efecte bactericide, fiind unul dintre cele mai vechi antibiotice naturale, mai ales atunci când se amestecă cu miere de albine şi se aplică pe diferite ulceraţii şi plăgi externe, având acţiune cicatrizantă.
Alte virtuţi terapeutice ale vinului sunt: acţiune antivirală la virusul poliomielitei, a virusului hepatic, a unor heterovirusuri şi în scăderea colesterolului sanguin.
În perioadele trecute, cu frecvente epidemii de boli infecţioase (holera, dizenteria, tifosul), se spunea că persoana care bea vin se îmbolnăveşte mai puţin, întrucât vinul previne infecţiile intestinale. Încă din Antichitate, Iulius Cezar cerea soldaţilor romani să-şi bea raţia de vin pentru a evita multe boli legate de infecţiile interne. Mai târziu, în secolul al XVII-lea, marinarii francezi primeau zilnic o porţie de 3 litri de vin, cu efect profilactic faţă de îmbolnăvirile digestive. Nu întâmplător, rezervele de vin de pe flota spaniolă depăşea cu mult rezervele de apă dulce pentru marinari. Este adevărat că marinarii nu prea se îmbolnăveau, dar, după un consum prea ridicat de vin, deveneau agresivi şi aruncau peste bord pe căpitanul navei.
Un alt eveniment legat de consumul de vin este consemnat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când soldaţii italieni primeau zilnic raţia de vin roşu şi nu avea probleme cu epidemiile de dizenterie sau tifos, ceea ce îi deosebeau de soldaţii germani, mai bolnăvicioşi, fără raţia asigurată de vin.
Vinul stimulează sistemul nervos central
Vinul este un veritabil stimulent atât pentru trup, cât şi pentru suflet. Prin aromă, miros, gust şi culoare, vinul predispune favorabil spiritul, stimulează simţurile, având efect, în primul rând, asupra sistemului nervos central, respectiv asupra creierului.
Din toate timpurile, vinul a fost considerat ca o băutură mistică, făcând legătura dintre om şi puterile supranaturale. La majoritatea religiilor, a fost şi este folosit în practicile rituale, fiind adus ca ofrandă zeilor.
La creştini, hrana vieţii spirituale se practică prin Împărtăşania cu pâine şi vin care simbolizează Trupul şi Sângele Domnului.
Este bine de menţionat că, sub efectul euforic al vinului, mari personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice de pe tot Globul au creat pagini nemuritoare în poezie, proză şi tehnică, schiţând o lume nouă în beletristică, artă şi ştiinţă.
Consumat cu înţelepciune, poate fi un sprijin de nădejde, atât în stări de necaz, cât şi la bucurii. S-a demonstrat că este un component necesar în alimentaţie şi, în acelaşi timp, un veritabil medicament natural, deosebit de benefic pentru sănătatea omului cumpătat. Dar atenţie! Consumat în cantităţi exagerate, poate duce la accidente fatale, la degradarea gravă a personalităţii în faţa semenilor şi la distrugerea treptată a sănătăţii.
Constantin I. Milică este profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi. Este specializat în fitoterapie şi tratează anual sute de persoane din toate colţurile ţării, prescriind pentru orice boală preparate complexe din plante pe care cel mai adesea le ignorăm. A salvat oameni cărora nu li se mai dădeau şanse de supravieţuire, preparatele fiind realizate în laborator, după metode ştiinţifice şi după atenta analiză a fiecărei afecţiuni în parte.
http://www.farmacia-verde.ro/

Ceaiul verde ,proprietatile.....

Ceaiul verde reduce tumorile
Cotidianul german Bild a prezentat o lista a bauturilor care fac acest lucru, mai ales daca ele contin anumite vitamine sau minerale si nu au conservanti.
Astfel, ceaiul verde care contine polifenoli care au proprietati antiinflamatoare. Testele au aratat ca tumorile isi micsoreaza dimensiunea si isi incetinesc cresterea.
2. Ceaiul reduce riscul de cancer ovarian cu peste 30 %
Femeile au acum un motiv in plus sa se bucure in fiecare zi de cateva cesti de ceai in compania prietenelor, a sotului sau a unei carti bune. Un studiu australian aratand faptlul ca acesta reduce riscul aparitiei cancerului ovarian.
Rezultatele testelor efectuate de Institutul de Studii Medicale din Queensland indica faptul ca, in medie, consumul a patru cesti de ceai neagru, verde sau de plante reducere riscul de cancer ovarian cu peste 30%.
“Potrivit rezultatelor studiului nostru, cine obisnuieste sa bea una-doua cesti de ceai verde pe zi isi reduce riscul de a dezvolta o tumora la ovare cu 40%” – a declarat dr Nagle, potrivit news.com.au.
3. Ceaiul verde ne mentine tineri si sanatosi
Bautura care amelioreaza o serie de afectiuni, scazand colesterolul si blocand radicalii liberi, sau reducand riscul pentru anumite tipuri de cancer, este ceaiul verde, potrivit Sanatatea Tv.
De asemenea, ceaiul verde este cunoscut pentru combaterea eficienta a efectelor imbatranirii, ajuta pielea sa se apere de factorii nocivi din mediu, de excesul de raze solare si lupta in acelasi timp impotriva radicalilor liberi. Alt efect al ceaiului verde este acela diuretic si dezintoxicant. De aceea, ceaiul verde este utilizat cu succes in curele de slabire.
4. Ceaiul verde – participant activ in lupta cu diabetul
Alimentatia defectuoasa reprezinta un risc maxim de sanatate, unul dintre ele fiind diabetul, deoarece alimentele nocive reduc considerabil capacitatea organismului de a absorbi zaharul din sange.
O solutie simpla este adaugarea ceaiului verde in alimentatie care abunda in flavonoide, care lupta cu inflamatiile.
5. Te protejeaza de cancerul pulmonar!
O universitate medicala din Taiwan a studiat influentele pe care ceaiul verde le exercita la nivelul plamanilor si, experimentand informatiile obtinute pe 500 de persoane, s-a descoperit ca o ceasca de ceai verde pe zi reduce substantial riscul de cancer la plamani.
6. Impiedica aparitia bolilor grave de la nivelul ochilor ce pot duce la orbire!
Un efect important al ceaiului verde este cel pe care-l manifesta la nivelul ochilor, relateaza L.A. Times! Explicatia este simpla: antioxidantii continuti de acest tip de ceai, mai exact catehinele ajung nu numai in organism, ci si la nivelul ochilor (in retina), iar studiile au demonstrat ca cea mai mare parte a antioxidantilor din ceai ajung la ochi, protejandu-i de instalarea diverselor boli care pot induce oribirea.
7. Isi demonstreaza o eficienta considerabila si in slabit!
Se stia deja ca este unul dintre acele ceaiuri care pur si simplu “topesc” kilogramele in plus. Insa nutritionistii australieni au mers mai departe de atat si au ajuns la concluzia, in urma experimentelor, ca o cantitate de 3 cesti de ceai verde pe zi te ajuta sa slabesti grasimea acumulata in urma alimentatiei deficitare si functioneaza chiar si daca respectiva persoana consuma astfel de alimente.. Se pare ca el este eficient si baut simplu, insa in combinatie cu menta. seminte de struguri si frunze de maslin, vine de hac obezitatii, relateaza Daily Mail.
8. Mareste rezistenta fizica in sport!
Daca faci sport sau nu faci, si iti doresti, dar stii ca nu esti genul de persoana rezistenta la efort, ceaiul verde te poate ajuta sa cuceresti adevarate performante sportive, pentru ca ceaiul verde creste rezistenta la efort tot datorita antioxidantilor, acest lucru fiind demonstrat intr-un experiment realizat pe soareci.
Cancerul – pus la pamant de ceaiul verde!
Desi am pomenit mai devreme de rezistenta ceaiului verde in fata cancerului pulmonar, ei bine, cercetatori japonezi de la Universitatea Tohoku, au aratat efectele puternice ale ceaiului impotriva mai multor tipuri de cancer:
Astfel ca, 5 cesti de ceai verde (de cei carora sanatatea le permite), consumate zilnic reduc substantial riscul aparitiei cancerelor de tip:
9. – leucemie (cu 42%)
10. – limfatic (mamar, pancreatic, cervical, anal, tiroidian) – cu 48%.
11. Puternic efect anti-aging: de 20 de ori mai bun decat vitamina E (regina anti-imbatranire)!
Exact, lupta din plin si eficient cu cel mai mare dusman al femeilo, cu monstrul din exterior: imbatranirea si tabloul terifiant pe care-l contureaza pe trup. Stii asta, dar nu ai testat niciodata cu ceai verde, ci vitamina E ti-a fost prietena pana acum? Afla ca ceaiul verde este de 20 mai bun in aceasta privinta decat renumita vitamina. De ce? Datorita antioxidantilor!
12. Lupta impotriva HIV!
Una dintre marile descoperiri, zic eu, vizavi de acest ceai, este aceasta putere pe care se pare ca o detine: de fapt, secretul constand in componenta EGCG (epigallocatechin gallate) care apara celulele imunitare din organsim impotriva temutului virus.
13. Colesterolul – o problema? Nu si pentru ceaiul verde!
Parca a fost “programat” sa stie ca trebuie sa scada acel colesterol rau si sa il creasca pe cel bun, pentru ca exact acest lucru face el, controland astfel hipertensiunea arteriala si scazand glicemia.
14. Intareste sistemul imunitar!
Datorita antioxidantilor continuti, ceaiul verde intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa-si revina rapid dupa un soc puternic cauzat de diverse maladii si creand astfel o bariera in calea unor noi virusi sau bacterii.
15. Previne aparitia cariilor!
Consumul de ceai verde, neindulcit are efecte benefice asupra danturii, pentru ca stopeaza formarea tartrului si previne aparitia cariilor, datorita fluorurilor si taninurilor continute.
16. Trateaza inflamatiile de la nivelul pielii!
Rani minore deschise, arsuri cauzate de soare, sau diverse leziuni ale pielii sunt mult mai repede si eficient tratate cu ajutorul ceaiului verde.
17. Curata rinichii si previne aparitia afectiunilor!
Fie pentru ca ai probleme sau pur si simplu vrei sa iti fortifici rinichii mentinandu-i mereu puternici si sanatosi, trebuie sa stii ca ceaiul verde au un puternic efect de curatare a lor, impiedicand aparitia calculilor biliari si renali. Previne aparitia bolilor cardiovasculare!
18. Previne aparitia bolilor cardiovasculare!
Previne si intervine activ in cazul multor boli la nivelul inimii, avand numeroase efecte benefice asupra ei: favorizeaza irigarea sangvina, stimuleaza inima, fortifica peretii vaselor de sange.
19. Inlatura stresul detoxifiind organismul si imbunatateste memoria!
Asta pentru ca ceaiul verde actioneaza si asupra sistemului nervos, eliminand starea de oboseala, prin faptul ca este un bun detoxifiant ce inlatura toxinele care atarna greu si pe urmerii psihicului nostru. De asemenea, i s-au recunoscut merite si in ceea ce priveste memoria, imbunatatind-o considerabil.Favorizeaza irigarea sanguina, purifica sangele, intareste vasele sanguine si reduce riscul de accident vascular cerebral.
20. Pentru un sistem digestiv puternic!
Ceaiul verde isi manifesta influenta pozitiva in intreg aparatul digestiv – in privinta constipatiilor, balonarilor, regleaza tranzitul intestinal, stimuleaza functiile ficatului, etc.
Cum il folosim corect:
In primul si in primul rand trebuie sa afli daca ai voie sa consumi acest produs, avand in vedere ca in stare naturala el contine cafeina, care poate fi contraindicata in cazul suferinzilor de hipertensiune, boli de inima, etc.
Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv, sustine ca acest ceai, ca si celelalte tipuri prezentate, fiind considerat planta medicinala, trebuie consumat atunci cand este nevoie si la recomandarea unui fitoterapeut, pentru tratarea diverselor afectiuni. Si este cel mai bine asa, deoarece cantitatea de consumd difera de la o persoana la alta: de exemplu, daca e sa vorbim pe criterii continentale, afla ca europenii limiteaza consumul la maxim 5 cani pe zi, in timp ce pentru asiatici reprezinta un adevarat panaceu si poate fi chiar un inlocuitor al apei, daca stam sa ne gandim ca ei recomnada consumul a 3 litri de astfel de ceai zilnic
Cand vine vorba de consumul in dieta specialistul sustine ca el poate fi consumat in limita a 2 cani pe zi, infuzat timp de 5 minute.
Ca adjuvant in cura de slabire, ceaiul verde este recomandat inainte de masa, cu aproximativ 30 de minute, pentru ca are rolul de a inhiba pofta de mancare. Atentie insa, a nu se bea mai mult de 2-3 cani pe zi! Beti cate o cana inainte de mesele principale!

miercuri, 9 februarie 2011

Despre salvie

N-ar trebui sa lipseasca din nici o casa: SALVIA

 
Este una din cele mai bine studiate plante de leac din lume, fiind folosita in medicina de mai bine de 2500 de ani. Insusi numele ei arata ca este "cea care salveaza" bolnavii

Unde gasim si ce folosim de la salvie

La noi, salvia a fost aclimatizata inca din antichitate, crescand in toate zonele joase ale tarii. Cu toate acestea nu o vom putea culege din flora spontana, deoarece are o mare sensibilitate la ingheturile din timpul iernii si necesita ingrijiri speciale. Ca atare, se foloseste doar salvia cultivata, frunzele si partile aeriene inflorite, care sunt foarte bogate in uleiuri volatile, avand un gust puternic aromatic si astringent.

Cum se prepara si cum se administreaza salvia

Pulberea

Se obtine prin macinare cat mai fina a
frunzelor si a partilor aeriene cu rasnita electrica de cafea. Depozitarea pulberii de salvie se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani (deoarece uleiurile volatile se evapora foarte rapid). De regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi cate o jumatate lingurita rasa, pe stomacul gol.
Tinctura

Se pun intr-un borcan cu filet douazeci de linguri de pulbere de salvie peste care se adauga doua cani (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, intr-un loc calduros. Se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate 1 lingurita diluata in putina apa, de patru ori pe zi. Este folosita ca echilibrant nervos si hormonal, stimulent al activitatii cerebrale si al memoriei.
Uleiul de salvie


In jumatate de litru de ulei de masline extravirgin se pun 10 linguri de parti aeriene de salvie, uscate si maruntite. Se lasa amestecul la soare vreme de 2 saptamani, dupa care se filtreaza, se adauga 20 de picaturi de ulei volatil de salvie pentru uz intern (se gaseste in magazinele tip plafar), iar preparatul obtinut se trage intr-o sticla inchisa la culoare, care se pastreaza in locuri intunecoase si reci.

Uleiul volatil de salvie

Se obtine doar prin procedee industriale (prin distilarea plantei proaspete) si este unul din cele mai folosite uleiuri volatile din lume, datorita extraordinarelor sale insusiri antiseptice, fiind utilizat si drept conservant al produselor alimentare (mai ales in America Latina). In scopuri medicinale, se administreaza doar uleiul de salvie cumparat din magazinele si din farmaciile specializate, care are inscrisa pe ambalaj specificatia clara ca este recomandat pentru uz intern. Se administreaza cate doua picaturi de 2-4 ori pe zi, in cure de 4 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza.
Vin energizant

Intr-un litru de vin natural alb se pun douazeci de linguri de pulbere de salvie si se lasa la macerat vreme de trei saptamani, dupa care se strecoara. Se iau cate 3 linguri inainte sau dupa masa. Administrat inainte de masa, vinul de salvie stimuleaza apetitul si invioreaza. Luat dupa ce am mancat, este un extraordinar remediu contra surmenajului si a asteniei, contra astmului, contra distoniei neuro-vegetative, spunea medicul francez Jean Valnet. Potrivit aceluiasi medic, vinul cald de salvie este un excelent profilactic pentru raceala si gripa.
Otetul de salvie

Era foarte mult folosit de catre calugarii benedictini, care il considerau un elixir pentru nervi si digestie. Iata reteta sa de preparare: vreme de doua saptamani, se pun la macerat 50 de grame de frunze de salvie maruntita intr-un litru de otet natural de mere sau de mere si miere. Va rezulta un otet foarte aromat, cu efecte tonice digestive, carminative (reduce balonarea), invioratoare, care este si un excelent adaos la salatele de primavara. Extern, este folosit ca frectie impotriva racelii, a durerilor reumatice, a starilor de oboseala fizica si psihica.
Infuzia combinata

Se pun la macerat 3-4 linguri de salvie maruntita in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat care se foloseste intern (1-2 cani pe zi) sau extern, sub forma de comprese si bai.

Cataplasma cu salvie

O mana de frunze maruntite de salvie se lasa timp de 1-2 ore sa se inmoaie in apa calda (40-50 de grade Celsius). Se aplica direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasa vreme de 1 ora.

Tratamente interne cu salvie

* Alzheimer - studii de ultima ora arata ca administrarea de salvie blocheaza formarea unor enzime (concentrate in creier si in maduva spinarii) care afecteaza sistemul nervos, provocand aceasta boala. In anul 2002, la Clinica Psihiatrica din Teheran, 42 de pacienti suferinzi de Alzheimer (gravitate mica si medie), cu varste intre 65 si 85 de ani, au fost tratati zilnic cu extract alcoolic de salvie, pe o perioada de patru luni. Concluziile studiului sunt mai mult decat incurajatoare: administrarea de salvie restabileste in mare masura memoria, imbunatateste functii cognitive cum ar fi rationamentul si atentia, reduce starile de agitatie psihomotorie. De la primele simptome ale acestei afectiuni, se administreaza tinctura de salvie, cate o lingurita de patru ori pe zi, in cure de 4 luni, urmate de 1 luna de pauza, dupa care tratamentul se reia. Acest tratament este o speranta si in prevenirea si in combaterea dementei senile.
 
* Colita, colita de fermentatie, enterocolita, diverticulita - se administreaza pulberea de salvie, cate 4 lingurite pe zi, in cure de 21 de zile urmate de 7-10 zile de pauza. Un studiu japonez din 2007 arata ca salvia este mai eficienta decat unele antibiotice in tratarea afectiunilor intestinelor corelate cu infectii bacteriene. Salvia are efecte antibiotice similare sau chiar mai puternice decat medicamentele de sinteza (ampicilina, eritromicina, gentamicina etc.), contra unor bacterii dezvoltate in intestin, responsabile de multe din cazurile de colita si de alte afectiuni inrudite. Astfel, extractul de salvie s-a dovedit a fi deosebit de activ contra Proteus vulgaris, Shigella flexneri, Shigella sonnei. Asupra Salmonella typhi are acelasi efect ca ampicilina si streptomicina, asupra Streptococcus aureus are efecte similare cu cloramfenicolul. Pentru tratarea diverticulitei si a colitei de putrefactie se adauga in fiecare doza de pulbere administrata intern cate 2 picaturi de ulei volatil de salvie.
* Bronsita virala acuta, rinita virala acuta (raceala), gripa - studii recente realizate in Bulgaria confirma efectul antiviral, in cazul infectiilor gripale, al salviei. In plus, salvia reduce febra, reduce secretiile in exces de pe caile respiratorii, calmeaza durerile de cap si musculare provocate de infectiile cu virusi gripali. Se administreaza infuzia combinata, cate un litru pe zi, in cura de 7 zile. Extern, se fac frectii cu otet de salvie pe tot corpul, insistandu-se asupra toracelui, mainilor, cefei, tamplelor si fruntii.
* Astmul, bronsita cronica si bolile respiratorii cu secretii abundente - pulberea de salvie administrata constant vreme de o luna, cate o jumatate de lingurita de 4 ori pe zi, reduce secretiile in exces de pe caile respiratorii si are efecte antiinfectioase puternice. Este recomandata mai ales in perioade de primavara, inclusiv bolnavilor cronici, pentru ca are efecte detoxifiante puternice, actionand asupra cauzelor profunde ale acestor boli.
* Anxietate, tulburari de memorie - un studiu al Universitatii din Newcastle , Marea Britanie, a obiectivat ca administrarea salviei amplifica memoria de lunga si de scurta durata, creste capacitatea de rationament si performanta intelectuala in general. Mai mult, aceste calitati se mentin mai bine in conditii de stres, salvia fiind si un excelent remediu pentru combaterea efectelor negative ale stresului si avand efect anxiolitic. Se administreaza pulberea, cate o jumatate de lingurita de patru ori pe zi, in cure de 4 saptamani, urmate de 3 saptamani de pauza.
* Indigestie, balonare - se ia inainte de masa un sfert de lingurita de pulbere de salvie. Stimuleaza digestia si echilibreaza apetitul, avand calitatea de a impiedica formarea gazelor in intestin. In lumea araba, salvia este numita "iarba beduinilor", decoctul combinat de salvie fiind un remediu celebru pentru tratarea tuturor problemelor digestive, mai ales a diareei. Se iau 2-3 cani de infuzie combinata de salvie pe zi.
* Ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros, sterilitate feminina - se administreaza o jumatate de lingurita de pulbere de salvie, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Un tratament va dura trei luni de zile si va avea efecte ample de armonizare la nivel hormonal, influentand atat productia glandelor endocrine, cat si receptorii diferitilor hormoni.
* Tulburari specifice premenopauzei - contra acestor probleme, tinctura de salvie este un adevarat elixir, reducand transpiratia, rarind aparitia bufeurilor, avand un puternic efect de reintinerire. Se administreaza cate o lingurita de tinctura (intotdeauna diluata in apa), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar dupa 4 saptamani de folosire a plantelor. Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei, se foloseste pulberea de salvie, administrata in acelasi mod ca mai sus. Un studiu realizat in Italia pe 30 de femei a aratat ca dupa 3 luni de tratament cu salvie s-au rarit sau chiar au disparut bufeurile nocturne, precum si transpiratia abundenta. De altfel, impotriva transpiratiei excesive sau cu miros neplacut, salvia are efecte extraordinare, fiind un adevarat deodorant cu administrare interna, asa cum vom vedea in continuare:
Aroma ei placuta, usor amaruie, ii confera si calitati de condiment
 
* Transpiratia excesiva - studii facute in paralel in Anglia, Germania si Statele Unite au aratat fara dubiu ca salvia reduce puternic sudoratia, inclusiv cea care apare pe fondul unor dezechilibre la nivelul glandelor cortico-suprarenale. Se administreaza in acest scop sub forma de tinctura cate 4 lingurite pe zi, sau de infuzie combinata, din care se bea 1 cana pe parcursul unei zile (are un gust neplacut, dar este foarte eficienta). Comisia E (organismul guvernamental german de verificare a eficientei plantelor medicinale) recomanda extern baile totale sau partiale cu extract de salvie (se foloseste infuzia combinata), pentru combaterea transpiratiei excesive.
* Diabetul de tip II, adjuvant in diabetul de tip I - "salvia sporeste foarte mult receptivitatea (cu pana la 2-3 ori) organismului la insulina" este concluzia unui studiu german pe aceasta tema. Pentru combaterea acestei afectiuni se administreaza decoctul combinat de salvie, cate o cana pe zi.
* Astenie de primavara, surmenaj - se iau 50 de picaturi de tinctura de salvie de 3-4 ori pe zi. Efecte mai puternice se obtin daca aceasta tinctura se ia diluata in ceai rece de roinita (Melisa officinalis).
* Cancer la colon, tumori pe tubul digestiv - in medicina traditionala araba, infuzia combinata de salvie, din care se administreaza 2-3 cani pe zi, in cure de minimum 3 luni, este un remediu redutabil impotriva acestor afectiuni. Acelasi lucru il sustine terapeuta de origine austriaca Maria Treben, care adauga faptul ca salvia este un minunat ajutor in toate formele de cancer, citand un faimos dicton din Evul Mediu: "De ce sa moara omul, daca in gradina creste salvia?".
* Cancer la san - doi cercetatori de la "Departamentul de Studii Genetice" al Universitatii din Belgrad, Serbia, au facut public in 2005 un studiu de medicina experimentala care arata ca administrarea extractului de salvie impiedica producerea de mutatii in celulele tesutului mamar, mutatii care conduc la aparitia cancerului la san. Studii preliminare arata ca acest tratament are nu doar efecte extraordinare de preventie a cancerului de san, ci este chiar un remediu contra tumorilor maligne, cu aceasta localizare, aflate in diferite stadii. Se administreaza uleiul de salvie (formula cu ulei extravirgin de masline prezentata in debutul articolului), cate o lingura de doua ori pe zi, luata inainte de masa. Un tratament dureaza 6 saptamani, urmat de 2-3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua.
* Oprirea lactatiei - se face foarte eficient administrand intern pulbere de salvie, cate o lingurita de patru ori pe zi, intr-o cura cu o durata de 4-6 saptamani. Concomitent, salvia se foloseste si extern, cataplasma cu aceasta planta fiind aplicata pe sani vreme de o ora pe zi.

Tratamente externe cu salvie
Se cultiva foarte usor in gradina sau pe fereastra
 
* Rani care se vindeca greu, rani infectate - se dezinfecteaza locul afectat cu tinctura de salvie, apoi se aplica o cataplasma cu frunze maruntite de salvie (preparata dupa metoda prezentata anterior). Tratamentul se face zilnic cate o ora, vreme de minimum 3 saptamani.
* Eczeme infectioase - se fac spalaturi cu tinctura de salvie, apoi se aplica o cataplasma cu salvie, care se tine vreme de 1-3 ore, dupa care locul se lasa sa se zvante la aer. Frunzele de salvie contin principii cu puternice efecte antibacteriene si antifungice (combat ciupercile parazite).* Pentru revigorare - se fac bai cu infuzie combinata de salvie (5 litri la o cada de apa), de doua ori pe saptamana. Baile cu salvie confera o stare de tonus psihic si de vioiciune, inlatura oboseala, dau corpului un miros placut.
* Candidoza bucala - se face de 2-3 ori pe zi cate o gargara, cu o durata de cinci minute, cu infuzie combinata de salvie, in care se dizolva in prealabil 3 picaturi de ulei volatil de salvie. Tratamentul se face vreme de 14 zile.
* Gingivita, afte, stomatita - se face tratamentul prezentat la candioza bucala. Frunzele de salvie sunt un remediu excelent pentru cavitatea bucala, distrugand majoritatea microorganismelor care produc infectia epiteliilor gingiilor, avand efect antiinflamator si calmant.

PRECAUTII

Administrarea plantei la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive. Planta este contraindicata in general epilepticilor.* Uleiul volatil de salvie nu se administreaza copiilor sub 10 ani.
* In cazul diabeticilor insulino-dependenti, in timpul administrarii salviei, glicemia va fi strict supravegheata.
* Femeile care alapteaza nu vor folosi aceasta planta, care este recunoscuta pentru efectul sau foarte rapid de oprire a lactatiei.

Intrebuintarea salviei in cosmetica

Pe langa actiunea ei terapeutica, salvia are un efect astringent, este aromata si racoritoare. De aceea - printre altele - ea este inclusa in produsele cosmetice si de ingrijire a pielii, precum si in lotiunile si sampoanele pentru par.
Cand parul incarunteste, salvia il inchide la culoare, astfel incat suvitele deschise razlete nu mai sunt asa de evidente. In plus, ea stimuleaza - pare-se - circulatia sanguina si cresterea parului, conferindu-i acestuia din urma un aspect frumos si sanatos.
Salvia este utilizata frecvent si in apa de gura, la gargare si pentru curatarea dintilor. Inainte ca pasta de dinti sa fie inventata, oamenii isi frecau dintii cu frunze de salvie, pentru a indeparta depunerile. Ceea ce intarea - in acelasi timp - tesutul bucal. Si astazi sunt multe paste de dinti care contin salvie, deoarece curata dantura si da gurii senzatie de prospetime. Salvia are efect antiseptic si poate ameliora - sub forma de gargara - raguseala, durerile de gat si infectiile din cavitatea bucala.

O binefacere pentru piele

Uleiul eteric de salvie se foloseste pentru adaosurile de baie, lotiuni, sapunuri si parfumuri. Salvia este astringenta si curata temeinic pielea de celulele moarte si de alte particule.
Daca sunteti sensibili la schimbarile de vreme, adaugati salvie la apa de baie si destindeti-va. Are un efect extraordinar.
Salvia se gaseste peste tot, de aceea va puteti prepara singure - fara bani multi - produsele cosmetice. Infuzia se obtine oparind frunzele cu apa clocotita si o puteti folosi pentru o baie a fetei care invioreaza si curata pielea. De asemenea, puteti lasa infuzia sa se evapore in dormitorul dvs., pentru un aer proaspat si parfumat.

Retete pentru frumusete

Praf de dinti
 
2 linguri de frunze de salvie (proaspata), 2 linguri de sare de mare. Maruntiti frunzele, impreuna cu sarea, intr-un mojar, pana ce obtineti o pudra fina, pe care o bagati la cuptor si o lasati sa se coaca. Cand este tare si "facuta", scoateti-o din cuptor, pisati-o inca o data si pastrati-o intr-o cutie sau un recipient etans. Folositi-o de 2 ori pe zi impotriva tartrului. Albeste dintii si improspateaza respiratia.

Apa pentru gargara

Ingrediente: 50 g salvie proaspata, 500 ml apa clocotita.
Se opareste salvia cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze circa un sfert de ora. Se strecoara lichidul, se toarna intr-o sticla si se foloseste ca "medicament" pentru gargara. Doza: cate o jumatate de ceasca, de 4 ori pe zi. Este racoritoare si improspateaza respiratia.

Sampon (pentru par saten)

Ingrediente: 3 lingurite de salvie uscata, 1,7 l apa clocotita, 6 linguri sapun de ulei de masline, 2 oua, otet de fructe.
Puneti apa pe foc, adaugati salvia, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute. Strecurati lichidul, aruncati frunzele si incorporati sapunul dat pe razatoarea mare (fulgi). Amestecati bine ca sa se dizolve, luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati ouale - unul cate unul - batand cu telul, pana ce compozitia devine omogena. Turnati-o intr-o sticla cu eticheta si lasati-o sa se odihneasca 24 de ore. Scuturati samponul inainte de folosire. Dupa ce va spalati pe cap cu samponul astfel preparat, ar fi bine sa va clatiti parul cu apa si otet de fructe (8 parti de apa + o parte de otet). In rest, procedati ca de obicei. Parul castaniu capata un luciu frumos, samponul intareste culoarea naturala si inchide usor suvitele carunte.
* Pentru mentinerea culorii naturale si a stralucirii parului - se face ultima clatire cu infuzie combinata de salvie (preparata dupa reteta prezentata in pag. 8). Pentru parul negru, se recomanda un decoct preparat in acelasi mod, dar dintr-un amestec in parti egale de ceai negru si salvie.
* Pentru tenul cu pori , patat, ofilit - se fac spalaturi in fiecare dimineata si seara cu decoct combinat de salvie. Suplimentar, se pune pe obraji, seara, o compresa cu acest preparat, care se tine vreme de un sfert de ora.

la a cata viata suntem?

9   VIETI
 
Ati  auzit spunandu-se ca: "pisica  are noua vieti". Concept foarte vechi, transmis din generatie in generatie. Se pare ca si noi, oamenii, avem noua vieti.
Reverendul Myers, a fost preocupat de  astrologie si  a efectuat cercetari aprofundate, timp de 21 de ani  pe un numar de peste 10.000  de oameni si a ajuns la descoperiri fenomenale. Este legat de teoria vietilor  anterioare...
Se crede ca, daca nu va invatati lectiile cu nr. 1, veti  repeta ciclul cu nr.1 pana cand reusiti. Nu puteti trece la viata urmatoare inainte de a promova in viata anterioara. ESTE  VORBA DE  EVOLUTIA SUFLETULUI, in fiecare  viata. AFLATI IN CE STADIU DE EVOLUTIE  SPIRITUALA SUNTETI, CARE ESTE VARSTA SUFLETULUI SI CARE SUNT  LECTIILE PE CARE TREBUIE SA LE INVATATI IN ACEASTA VIATA...
NUMARUL  VIETII  DUMNEAVOASTA  
 Sa invatam mai intai formula:
 1. Adaugati ziua nasterii la luna nasterii dumneavoastra.
 2. Apoi adaugati ultimele doua cifre ale anului nasterii.
   Exemplu :   1 aprilie 1970 = 1 + 4 + 70 = 75
 3. Reduceti nr. respectiv la o singura cifra.
     75 = 7 + 5 = 12 = 1 + 2 = 3
 4.Cifra 3 reprezinta a cata viata traiti acum( in exemplu nostru: a treia  viata ).
  
 CELE NOUA VIETI: 
  
 
Prima viata (1)
 Bebelusii, sufletele tinere, sunt cei cu cifra   nr.1.  
 Aceasta este prima lor  experienta pe plan fizic. Fac multe greseli obisnuite, fundamentale. Pentru aceste suflete totul este nou. Acesti oameni  tin la ceea ce stiu. Par a fi copilarosi, imaturi si uneori egoisti. Unii nu  cred ca exista Dumnezeu
si, mai mult decat atat, nu cred in viata de apoi.
Cei aflati la prima viata nu au trasaturi de personalitate   specifice
gata dezvoltate si invata din mers. Cu cat sufletul este mai tanar, cu atat  fac mai multe greseli. Persoanele aflate la prima viata fac multe greseli.
Trebuie sa depuna eforturi serioase in toate - casnicie, rolul de parinte,  luarea deciziilor corecte. Cea mai mare dificultate pentru ei este aceea de a  invata, sa nu traiasca in propria lor lume mica. Trebuie sa invete sa ia  initiativa. Trebuie, de asemenea, sa se straduieasca mai mult sa inteleaga  mecanismele de functionare a relatiilor si sa fie mai deschisi spre  intelepciunea spirituala. Au nevoie sa afle de unde vin si sa dobandeasca  credinta in Dumnezeu.
A doua viata (2)
Aceste persoane traiesc pentru a-si imbunatati relatiile, dar nu doar cele de natura romantica. Vor incerca orice cel putin odata si invata ca  au nevoie de alti oameni pentru a supravietui. Trebuie sa invete cum  functioneaza relatiile, precum si semnificatia lor si importanta faptului de  a avea familie, prieteni, parinti si parteneri. Oamenii din viata a doua au o  puternica credinta in Dumnezeu, pentru ca asta a trebuit sa invete in viata  anterioara. Provocarile lor majore sunt sa fie toleranti, sa-i aprecieze pe  ceilalti si sa iubeasca.
A treia viata (3)
Acesti oameni sunt precauti, le plac traditia, aranjarea in forma si  structura. De obicei, se bucura de bunastare financiara. Sunt oamenii cei mai  alesi, care cresc in sanul unei comunitati si nu o parasesc niciodata.
Acestia evita aventurile riscante si nu vor sa incerce nimic New Age. Cred in  Dumnezeu, dar nu au o credinta covarsitoare. Tind sa fie soti buni, sunt  puternic orientati spre familie si sunt parteneri si prieteni loiali...
Provocarea cu care se confrunta consta in a avea mai multa incredere in ei insisi si a trece dincolo de ceea ce este considerat sigur si garantat.
A patra viata (4)
Oamenii aflati la a patra viata, sunt rareori conventionali fata de familie si parteneri. Sunt o imbinare intre cei aflati la a treia viata si  cei aflati la a cincea. S-au nascut cu anumite teluri, pe care doresc sa le  atinga. Au tendinta de a fi precauti, precum cei aflati la a treia viata,  dar, cel putin, pun la indoiala si cerceteaza misterele vietii. In ceea ce  priveste dragostea, le place sa-si gaseasca un partener, sa se aseze  la casa lor si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti . Cei mai multi  din cei aflati la a patra viata au parteneri predestinati. Sunt suflete care  accepta sa se intoarca , pentru a se casatori, cu o anumita persoana dintr-o  viata anterioara. Relatiile sunt de obicei, de durata. Mai mult decat oricare  altii, cei aflati la a patra viata au sanse mari de a apela la terapie,  pentru a-si rezolva problemele. Vor pierde cateva dintre oportunitatile, pe  care le ofera viata, pentru ca nu-si asuma destule riscuri. Totusi, uneori,  cei aflati la a patra viata pot fi foarte imprevizibili.     A cincea viata (5)
Nascuti cu o lista de lucruri pe care vor sa le faca pe plan fizic, cei aflati la a cincea viata, sunt entuziasmati, de faptul ca traiesc. Sunt mai  visatori, cu planuri mari. S-au nascut cu o lista uriasa de lucruri, pe care  vor sa le traisca si sa le implineasca, in aceasta viata, inainte de a muri.
Au noroc, dar nu sunt coplesiti de bogatii. Unii dintre ei pot fi foarte creativi si pot castiga bani, gratie propriilor inventii. Cred cu tarie in viata de apoi. Cei care isi traiesc a cincea viata, nu sunt constanti in relatiile lor. Multi dintre ei traiesc mai multe povesti amoroase, decat  media. Le place varietatea in dragoste. Multi nu se casatoresc niciodata, sau  nu au nici o relatie personala, timp de multi ani. Le place viata pe care o  duc, dar nu simt nevoia de a avea un partener. Sunt aici ca sa se distreze,  sa se joace si sa traiasca o viata palpitanta. Pentru ei, provocarea este  aceea de a nu-i rani pe ceilalti prin egoismul lor. Trebuie sa-si rezolve,  problemele legate de ego. Nu intentioneaza sa raneasca pe nimeni, dar uneori  o fac.  
A sasea viata (6)
Cei aflati la a sasea viata, traiesc pentru a mosteni lumea, dar trebuie mai  intai sa inteleaga, planul fizic - nu doar pamantul, ci si corpul. Trebuie sa  invete, cum ne slujeste corpul, cum sa avem grija de el si sa il folosim la  maximum. Unii se nasc cu probleme de sanatate. Dupa ce invata ca mediul este  foarte important, pentru sanatatea lor, isi pot depasi orice boala. Daca  inteleg universul si modul de functionare a acestuia, pot implini multe  lucruri marete si, eventual, pot deveni foarte instariti. Aceasta este o  viata foarte materialista. Trebuie sa traiti o data aceasta viata, ca sa va dati seama ca nu merita traita. O puteti repeta de mai multe ori, dar, cand o  parasiti, invatati sa lasati in urma bunastarea materiala. Cei care isi  traiesc a sasea viata, sunt puternic orientati spre familie, dar trebuie sa  aleaga intre lumea materiala si familiile lor. Primesc multe rasplati  karmice, in relatiile pe care le au. Daca si-au creeat o karma pozitiva, au  parteneri iubitori. Daca si-au creeat o karma negativa, atunci relatiile sunt  dificile. Dificultatea cu care se confrunta, este aceea de a-si lasa la o parte, nevoile materialiste, astfel incat, sa poata stabili un echilibru  intre munca si relatiile personale.
A saptea viata (7)
Aceasta este o viata plina de provocari. Este o viata karmica. Unii dintre cei care isi traiesc a saptea viata, se nasc pentru a fi complet dependenti  de societate. Este o soarta nemiloasa... Prin cercetarile desfasurate,  reverendul Cindy Myers, a descoperit ca multe persoane aflate in aziluri si  institutii similare isi traiau a saptea viata. Cei aflati la a saptea viata  sunt dependenti de ceilalti. Daca nu, atunci de obicei altii depind foarte  mult de ei. Daca  si-au creeat o karma negativa, in cele sase vieti anterioare, platesc pentru aceasta
karma in a saptea viata. In comparatie cu cei care isi traiesc celelalte vieti, cei aflati la a saptea viata au cea mai accentuata tendinta de a se  gandi la sinucidere. Provocarea este aceea de a-si "duce crucea pana la  capat", in aceasta viata, pana la ultima clipa si sa plateasca cu  bunavointa toate datoriile karmice.
A opta viata (8)
A opta vita este viata banilor suficienti. Ideea este aceea de a va crea un  stil de viata mai bun si confortabil, o realitate mai placuta. Cei aflati la  a opta viata pot schimba lumea in mod grandios, pentru a modifica realitatea.
Aici se afla guru si liderii spirituali. Binecuvantati financiar, multi  dintre cei aflati la a opta viata, sunt detasati in privinta relatiilor personale. Vor sa ajute lumea intreaga, sa promoveze dragostea si pacea si sa  faca schimbari majore pe plan terestru. Merg inainte pentru a raspandi  cuvantul lui Dumnezeu si de obicei au in spate banii necesari, pentru a-si  permite un astfel de stil de viata. Provocarea lor este aceea, de a-si folosi  aceasta fire spirituala, pentru binele suprem si de a sta departe de  manipulare.
A noua viata (9)
Cei aflati la a noua viata, sunt fericiti, dar vietile lor tind sa fie considerate, foarte triste, de catre ceilalti. Sunt indrumati indeaproape  de Dumnezeu. Daca va aflati la a noua viata, nu sunteti malitiosi, nu doriti  raul nimanui si nu puteti face nici o greseala sau nici un rau foarte mare.
Daca fac ceva necinstit, sunt prinsi de fiecare data. Dumnezeu ii obliga pe acesti oameni, sa se comporte asa cum trebuie. Daca mint, sunt prinsi. Daca  fura, merg la inchisoare. Deoarece aceasta este ultima viata, trebuie sa fie  pregatiti, sa plece de pe pamant, fara pacate prea mari. Nu   detin  niciodata prea multe, nu par a aduna prea multe si nu au noroc, din punct de  vedere financiar. Dumnezeu face toate acestea, pentru a fi mai usor sa  paraseasca, planul fizic. Au mai putine lucruri, de care trebuie sa se  desparta. De  asemenea, sufera de boli fizice. Nu se simt, de obicei, confortabil in  trupurile lor si par a purta poveri suplimentare. Acest fapt ii ajuta, de  asemenea, sa se desparta de aceasta viata, fara a privi inapoi. Cei aflati la  a noua viata, par a avea relatii proaste, pentru ca atrag sufletele mai  tinere, pe care trebuie sa le invete. Provocarea lor este aceea, de a-si  pastra natura spirituala, si de a nu-si pierde credinta, indiferent cat de  multe dificultati par a infrunta.

luni, 7 februarie 2011

ghid de viata sanatoasa

Sanatate.

1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este prelucrata.
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Canta danseaza si joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.
8. Stai in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, in timp ce mergi, surade.

Personalitate

11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nicio idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu le aduce aminte celorlalti de erorile trecutului. Asta o sa distruga fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand si urand.
19. Impaca-te cu trecutul tau, ca sa nu-ti distruga prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insuti.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac, pur si simplu, parte din programul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta ca altii sa nu fie de acord cu tine.
Societate

24. Telefoneaza-le cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Familia si prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.

Viata

31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul, deci stai cat mai mult in natura.
34. Fie ca e o situatie buna sau una rea, fii sigur ca ea se va schimba
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si du-te unde ai treaba.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit!

duminică, 6 februarie 2011

ATACUL DE CORD

L-am primit de la un medic de aceea il retransmit!

un ceai cald dupa o masa nu te lasa sa te ingrasi...
stiu din proprie experienta...
sau un pahar cu apa calda cu zeama de lamaie


Un articol foarte bun.Nu doar despre apa calda dupa mancare,dar si despre atacul de cord.Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.  

Pentru cei carora le place sa bea apa rece,acest articol se adreseaza direct.Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa,dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia..Cand aceasta reactioneaza cu acidul,se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer.Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare..
Simptome comune de atac de cord.....Un punct serios referitor la atacul de cord - Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este durerea bratului stang. Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept  in timpul atacului de cord. Nausea(ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai bune sanse de supravietuire. Un cardiolog spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite , poate salva cel putin o viata. Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai adevarati la care tii.