Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 25 ianuarie 2011

dureri de piciore,gambe si remedii

O multime de probleme pot produce dureri de gambe, cum ar fi cele cu spatele, spasmele musculare, infectiile sau leziunile nervilor. Si suprasolicitarea sau ranile pot provoca dureri. In cele mai multe cazuri, durerile de gambe provin de la afectiuni ale arterelor sau venelor.
Daca umbland simtiti o durere crampoida in gamba care dispare rapid cand va odihniti, atunci probabil ca suferiti de o afectiune cunoscuta drept claudicatie intermitenta. Este cauzata de arterele ingustate ale picioarelor, care micsoreaza aportul de sange spre muschi. Boli cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala sau nivelul crescut al colesterolului pot duce la ingustarea arterelor, la fel si fumatul.
Asa cum vasele sangvine infundate ale inimii pot provoca angina (dureri in piept), claudicatia intermitenta este un semn al fluxului sanguin redus in zonele cele mai indepartate de inima – periferia. Claudicatia intermitenta nu ar trebui luata usor. Daca ati fost diagnosticat cu aceasta afectiune, ar trebui sa mergeti regulat la medic ca sa va identifice maladia vasculara aflata la baza, caci durerea este numai un simptom: boala poate fi un ucigas.
Iata cateva masuri usoare pe care le puteti lua acasa pentru a scapa de durerea claudicatiei si a incetini evolutia maladiei.
  1. Renuntati la fumat. Intre 75 si 90% dintre persoanele cu claudicatie intermitenta sunt fumatori. Fumatul, daca nu renuntati, poate agrava afectiunea, substituind cu monoxid de carbon oxigenul din muschii si asa lipsiti de oxigen ai picioarelor. Nicotina, de asemenea, duce la constrictia arterelor, restrangand si mai mult fluxul sanguin si vatamand, eventual, chiar arterele si formand cheaguri de sange. In cazuri extreme, aceste cheaguri pot duce la gangrena, iar de aici pana la amputarea unui membru nu mai e niciun pas.
  2. Incepeti sa umblati. Exercitiile sunt lucrul cel mai important pe care-l puteti face dupa ce ati incetat sa fumati. Tipul de exercitiu recomandat de toti medicii este: umblatul. Mersul favorizeaza formarea de noi vase sanguine. Umblati pana simtiti durerea, dar nu va opriti la primul semnal de durere. Asteptati pana devine moderat severa. Opriti-va si odihniti-va 1-2 minute pana trece, apoi mergeti din nou. Va dura 2-3 luni pana ca un rezultat sa se vada, asa ca nu va descurajati.
  3. Faceti exercitii indiferent de vreme. Mersul poate fi cel mai bun exercitiu, dar o bicicleta medicinala este mult mai utila, fiindca ea solicita mai mult gambele.
  4. Pierdeti din greutate. Obezitatea este o problema majora pentru persoanele cu claudicatie nu numai din cauza presiunii exercitate asupra circulatiei, ci si a vatamarii la care se supune picioarele.
  5. Evitati compresele calde. Din cauza fluxului sanguin redus din gambe, persoanele cu claudicatie intermitenta au adesea picioarele reci. Dar indiferent cat de reci le simtiti, nu le incalziti niciodata cu o compresa sau o sticla cu apa calda. Fluxul sanguin fiind limitat, caldura nu se poate raspandi si exista pericolul chiar sa va arda picioarele. In schimb, in pat purtati sosete largi de lana.
  6. Alcoolul: vesti bune. Cantitati modeste de alcool pot contracara claudicatia intermitenta. Acest efect protector se constata mai degraba la vin si la bere decat la spirtoase si se pierde daca beti mai mult decat maximul recomandat: 3 unitati standard pe zi pentru barbati si 2 pentru femei. O unitate standard inseamna 250 de bere si un pahar mic de 85 ml de vin sau o singura masura de bar daca este vorba de bauturi spirtoase.
  7. Verificati-va tensiunea arteriala si colesterolul. Acestia sunt factori importanti de risc, care pot amplifica considerabil severitatea bolii subiacente.
Fiecare picior este un adevarat complex ingineresc, alcatuit din 26 de oase, 33 de articulatii, 107 ligamente, 19 muschi si o multime de tendoane care se tin unele de altele si contribuie la efectuarea miscarilor in toate directiile. In medie, o persoana face intre 8000 si 10000 de pasi intr-o zi. Cu toate acestea, avem tendinta de a neglija picioarele si a le lasa in seama naturii, pana cand incep sa ne creeze probleme. Iata cum puteti alina durerea de picioare:
  1. Tineti picioarele mai sus decat corpul. Cand va asezati, ridicati picioarele si miscati din degete pentru a le imbunatati circulatia. Ridicati-le la un unghi de 45 de grade fata de corp si relaxati-va 20 de minute.
  2. Scaldati-le in saruri. Un revitalizant testat al picioarelor este inmuierea lor intr-un lighean cu apa calda in care ati dizolvat 1-2 linguri de sare amara. Clatiti-le doar cu apa calduta, apoi bateti-le usor cu palma si masati-le cu un gel sau cu o crema hidratanta.
  3. Alternati apa fierbinte cu cea rece. Stati pe marginea cazii de baie si tineti-va picioarele cateva minute sub apa care curge din robinet. Alternati un minut de apa suportabil de fierbinte cu 1 minut de apa rece, repetand manevra de mai multe ori si incheiand. Baia contrastanta va va revigora intregul organism. Atentie: daca aveti diabet sau probleme cu circulatia, nu va expuneti picioarele la temperaturi extreme.
  4. Indepartati durerile prin masaj. Este o reala placere sa faceti un masaj picioarelor cu ulei pentru bebelusi. Daca nu gasiti pe cineva dispus sa vi-l faca, atunci, fie inainte, fie in timpul baii, faceti-l singur. Actionati asupra intregului picior, rasucindu-va usor degetele, apoi apansand cu miscari circulare asupra talpilor. O manevra realmente eficienta este sa alunecati degetul mare cat de apasat puteti in curbura labei.
  5. Gasiti alinare cu gheata. Alta posibilitate de a inviora picioarele obosite este sa puneti cuburi de gheata intr-o bucata de panza moale si sa frecati cu ea labele si gleznele cateva minute. Gheata diminueaza inflamatia si actioneaza ca un anestezic usor. Apoi uscati-le bine si stergeti-le cu un tampon muiat in tinctura de hamamelis, alcool sau otet pentru a obtine un efect racoritor.
  6. Faceti exercitii fizice. Multi medici recomanda ca pe parcursul zilei sa faceti exercitii fizice pentru picioare si muschii gambei pentru a contracara durerile si a mentine circulatia activa.
  7. Purtati talpi groase. Incercati sa purtati incaltaminte cu talpa groasa, care absoarbe socurile, pentru a va proteja picioarele de suprafetele accidentate si de pavajele tari. NU folositi incaltaminte cu talpa prea subtire sau uzata, deoarece nu-si mai indeplineste misiunea. Dusmanii clasici ai femeilor sunt talpile subtiri, varfurile ascutite si tocurile inalte.
  8. Modificati inaltimea tocurile. Purtatul incaltamintei cu tocuri inalte obliga incordarea muschilor gambei, ceea ce duce la oboseala picioarelor. Trecerea la toc jos in timpul zilei este o optiune sanatoasa.
  9. Purtati branturi. Tocurile inalte prezinta si dezavantajul suplimentar de a obliga piciorul sa alunece in fata in timpul mersului, imprimand o apasare dureroasa asupra partii anterioare a talpii. Pentru a preveni acest neajuns, purtati jumatati de branturi pentru a mentine piciorul pe loc.
  10. Incaltamintea trebuie cumparata dupa-amiaza. Deoarece picioarele se umfla peste zi, ar trebui sa cumparati incaltaminte care sa lase suficient spatiu pentru o usoara umflare a picioarelor.http://www.bendo.ro/remedii-pentru-dureri-de-picioare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu