Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Terapia cu seminte

(articol primit in email)
Terapia cu seminţe
Consumate crude, seminţele fructelor şi legumelor sunt adevărate medicamente naturiste
Statisticile spun că românii ronţăie mai multe seminţe decât americanii, consideraţi cei mai mari consumatori de popocorn. Ne plac seminţele, mai ales cele de floarea-soarelui şi de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau când vrem să ne lăsăm de fumat. Seminţele legumelor şi fructelor şi-au găsit o întrebuinţare la români mult mai valoroasă: leac pentru diferite afecţiuni. Seminţele făceau parte din reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară, iar azi sunt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au efectul cel mai puternic.

Micile uzine de medicamente
Pe vremuri, ţăranii le considerau păstrătoarele vieţii, adevăr demonstrat şi de medicina modernă, care a descoperit că, înainte să se transforme în plante verzi, seminţele conţin energii uriaşe şi substanţe benefice pentru organism. Terapia cu seminţe nu presupune consumul exclusiv al seminţelor, ci în combinaţie cu un regim sănătos bazat pe legume şi fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, seminţele se mănâncă neprăjite, deoarece prin preparare termică cea mai mare parte a proprietăţilor lor vindecătoare este distrusă. Din seminţe se pot prepara şi remedii sub formă de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie ştiut că seminţele, deşi par uscate şi moarte, sunt organisme vii, bogate în nutrienţi. De aceea, consumul seminţelor între mese, în locul gustărilor, pe lângă rolul extrem de benefic, şi satură. Nu întâmplător terapia cu seminţe este inclusă în regimurile dietetice.

Seminţe de dovleac pentru inimă
Dietologii din Japonia pun seminţele de dovleac (bostan) pe primul loc în tabelul produselor alimentare, deoarece ele conţin 36-52% grăsimi, vitamine, microelemente şi, mai ales, zinc. Sunt recomandate în lupta cu prostatita, constipaţia şi balonarea. Sunt diuretice, întăresc muşchiul cardiac şi rinichii, ajută la creşterea părului, elimină metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afecţiuni, se prepară laptele de bostan dintr-un pahar de seminţe pisate într-un vas de lut şi trei pahare de apă clocotită. Se strecoară, se stoarce bine terciul şi se bea lichidul obţinut de trei ori pe zi, câte 1/2 de pahar, înainte de masă. În caz de limbrici (viermi intestinali), se prepară un amestec din 30 g de seminţe crude de bostan, cu pieliţă verde, 50-60 ml de apă şi o linguriţă de miere de albine. Se ia pe nemâncate, câte o linguriţă, timp de o oră, până se epuizează toată doza, apoi se face o clismă. În cosmetică, seminţele de dovleac împrospătează tenul. Seminţele crude se pisează bine, se amestecă cu apă clocotită (1:10) şi se fierb până se obţine o pastă omogenă, care se aplica pe faţă pentru 15-20 minute. Specialiştii în medicină naturistă încurajează consumul seminţelor de dovleac, care desfundă vasele de sânge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor, dar au şi rol adjuvant în cancer, leucemie, scleroză sau diverse boli greu vindecabile. Se mai recomandă în alimentaţia persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor însărcinate şi copiilor.

Susanul previne osteoporoza
Seminţele de susan conţin vitaminele A, B, C, E. Pentru întărirea şi curăţirea organismului, se consumă câte 15-20 g de pulbere preparată din seminţe, cu puţină apă, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de masă. Arsurile se tratează cu un terci din seminţe de susan râşnite şi apă. Se schimbă pansamentele de 2-3 ori pe zi, până la vindecare. Susanul poate înlocui sarea. Se amestecă 5 linguri de seminţe de susan, cu 3 linguri seminţe de in şi o lingură de sare de mare, prăjită în prealabil într-o tigaie uscată. Amestecul se păstrează într-un borcan închis bine. Seminţele de susan conţin şi proteine, cu 50% mai mult decât se află în carne. Sunt foarte bogate în calciu şi înlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza. Seminţele au o mare valoare energetică, aduc un aport însemnat în afecţiunile de nutriţie, sunt laxative, emoliente, antitumorale şi ajută la detoxifierea ficatului şi a rinichilor, întăresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea şi sunt afrodisiace. Seminţele de susan sunt o sursă bună de seleniu, magneziu şi fosfor, având un conţinut scăzut de colesterol şi sodiu.

Seminţe de mărar pentru glaucom
În medicina tradiţională, seminţele de mărar şi-au câştigat reputaţia de leac extrem de eficient în mai multe afecţiuni. Pentru hipertensiune şi insuficienţă coronariană cronică, se opăresc în 500 ml apă clocotită 2 linguri de seminţe de mărar pisate şi se infuzează într-un termos timp de o oră. Se strecoară şi se beau câte 100 ml lichid cu 30 minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun şi pentru artroză şi îmbunătăţirea digestiei. În caz de insomnie, 5 linguri de seminţe de mărar pisate se amestecă cu 500 ml vin roşu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzează o oră şi se strecoară. Se beau câte 1-2 linguri, cu 30 minute înainte de culcare. Glaucom: peste o linguriţă seminţe de mărar râşnite, se toarnă 250 ml apă clocotită, se ţine la infuzat o oră. Se consumă câte 50 ml, de patru ori pe zi, înainte de masă, timp de 21 de zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se repetă. În caz de bronşită şi răceală, se recomandă să se mănânce zilnic câte o linguriţă de pulbere din seminţe de mărar amestecată în ceai sau apă caldă. Le puteţi amesteca şi cu cartofi fierţi sau le puteţi presăra pe o felie de pâine. Ceaiul din seminţe de mărar rezolvă şi incontinenţa urinară. Pulberea şi tinctura extrasă din seminţele de mărar sunt un stimulent şi un reglator hormonal foarte puternic. Din seminţele de mărar se obţine un ulei cu care se masează sânii, pentru a deveni mai mari şi mai fermi.

Expectorant din seminţe de in
Seminţele de in sunt folosite la combaterea constipaţiei şi a inflamaţiilor tubului digestiv şi căilor urinare. Extern, făina din seminţe de in are proprietăţi antiseptice şi calmante. Cataplasma din făină de in şi muşeţel (părţi egale) ajută la maturarea abceselor şi furunculelor, iar în amestec cu mierea ajută la vindecarea rănilor. Pentru conjuctivită: o linguriţă de seminţe de in se infuzează 15 minute în 50 ml apă clocotită. Apoi se pisează până ce apare un mucilagiu. Se strecoară şi se foloseşte pentru spălarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece dacă se încălzesc pe o tigaie uscată seminţe de in, se leagă într-o batistă şi se aplică pe locul bolnav pentru 5-7 minute. Un expectorant bun se obţine din 1/2 linguriţă de seminţe de in râşnite, care se agită 15 minute, în 150 ml apă. Se strecoară şi se beau câte 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronşitei. Extractul din seminţe de in este utilizat în inflamaţiile şi hipertrofia prostatei. Scade senzaţia imperioasă de a urina şi cantitatea de urină acumulată în vezică. Un alt avantaj constă în faptul că împiedică creşterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon şi a prostatei, la tratamentul arterosclerozei, împiedicând formarea cheagurilor de sînge.

"Bomboanele agricole" combat nicotina
Seminţele de floarea-soarelui, cele mai populare seminţe consumate la noi, au multiple întrebuinţări în medicina naturistă. Sunt un remediu de bază în combaterea bolilor de rinichi, de bilă şi circulatorii. De asemenea, se folosesc în cure pentru tratarea sterilităţii şi impotenţei vasculare şi hormonale. Uleiul obţinut prin presare la rece se poate folosi pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afecţiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale căilor superioare. Se ia o gură de ulei în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, şi se suge vreme de 10 minute, apoi, lichidul plin de microbi, se scuipă şi se clăteşte gura insistent. Seminţele de floarea-soarelui conţin o cantitate substanţială de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din pereţii arterelor. Sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care previne apariţia bolilor de inimă. Sunt recomandate mai ales femeilor gravide şi copiilor, pentru conţinutul ridicat de vitamine B. Seminţele de floarea-soarelui au darul de a reduce pofta de nicotină, iar infuziile fortifică vasele de sânge şi nervii, amortizând impactul renunţării la tutun.

Seminţele care înlocuiesc insulina
Schinduful este o plantă ierboasă ale cărei seminţe tratează diabetul de tip insulinodependent. Se face o cură de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau câte 2-3 căni pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic în timp, care va necesita reducerea gradată a dozelor de insulină. Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia câte o linguriţă de pulbere de patru ori pe zi, înaintea meselor principale. Intervine în metabolismul lipidelor, reducând aşa-numitul colesterol rău, protejând sistemul cardiovascular de apariţia ischemiei cardiace. Seminţele sporesc secreţia lactată şi îmbunătăţesc starea de sănătate a mamei. Două linguriţe de pulbere amestecată cu miere, luate cu o oră înainte de masă, vindecă anorexia. Infuzia de schinduf este de ajutor femeilor aflate la menopauză, prevenind eliminările masive de calciu şi ajutând la păstrarea forţei musculare. Mai vindecă şi sterilitatea, dar are şi efecte antiinflamatoare asupra intestinului. Cataplasma cu seminţe de schinduf ajută la terapia ulcerelor varicoase, eczemelor cu mâncărimi. În cosmetică, întăreşte unghiile şi părul, iar pe femeile prea slabe le ajută să-şi rotunjească formele, fără a creşte ţesutul adipos.

Chimen, coriandru şi mac
Se consideră că seminţele de struguri sunt nişte antioxidanţi foarte puternici, cu rol în combaterea cancerului. Sunt bune remedii împotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulaţie, diabetului şi a problemelor de vedere. Celebru pentru combaterea gazelor la stomac şi a aerofagiei, chimenul se prepară în felul următor: se opăreşte o linguriţă de seminţe cu o cană de apă, se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se bea câte o ceaşcă după fiecare masă. Datorită principiilor sale active, chimenul ajută în tratarea enterocolitelor, măreşte diureza şi lactaţia mamelor care alaptează, stimulează pofta de mâncare şi este vermifug. Seminţele se folosesc şi la conservarea murăturilor, pentru a-i da pâinii o aromă deosebită, în brânză, iaurt. În India se foloseşte chimenul alb, care are un cu totul alt gust şi aromă, cu el se condimentează mâncărurile cu orez şi legume. Infuzia cu seminţe de chimen este recomandată în guturai. Seminţele de coriandru preparate sub formă de decoct reduc colesterolul rău. Este un bun diuretic şi stimulează acţiunea rinichilor. Siropul din seminţe de mac tratează răceala, iar infuzia calmează durerile de dinţi şi urechi. Seminţele de mac mai au şi efect sedativ.

Alte seminţe de leac
-         seminţele de pătrunjel vindecă insuficienţa cardiacă. Macerate în ţuică, ajută la dispariţia petelor de pe piele.
-         seminţele de arţar sunt recomandate în caz de colecistită. În timp, dispar durerile în zona ficatului, creşte pofta de mâncare.
-         seminţe de fenicul: bronşită cronică cu tuse
-         pentru tratarea lipsei de iod, se mestecă 8 seminţe de măr, care asigură doza zilnică de iod. Atenţie, seminţele conţin şi o cantitate mică de cianură!
-         seminţele de muştar sunt bune contra durerilor de dinţi, dacă se amestecă pe partea unde se află dintele bolnav
-         pentru potenţă, prostată şi pietre biliare: se amestecă 3 linguri seminţe de pepene galben, 3 linguri seminţe de dovleac şi 5 linguri miere de albine.
-         seminţele de pepene roşu pisate, amestecate cu ulei de măsline, elimină pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindecă hemoragiile uterine
-         seminţele de ridiche neagră sunt bune la vindecarea rănilor, escarelor şi ulcerului varicos.
-         seminţele de morcov ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi şi fiere
-         durerile în gât provocate de răceală se ameliorează cu 1/4 de pahar de seminţe de rodii fierte în 250 ml apă. Se bea lichidul fierbinte
-         pentru îndepărtarea mirosului de peşte, se fierb seminţe de anason. Decoctul din seminţe de anason este foarte bun în astm bronşic
-         seminţele de muştar negru dau mâncărurilor cu legume un gust puţin iute şi normalizează activitatea hormonală
-         seminţele de ardei iute în apă fiartă şi miere sunt bune contra durerilor de gât
-         decoctul din seminţe de gutui se foloseşte intern: în cazul bronşitelor, al tusei cu sânge, al hemoragiilor uterine; şi extern, sub formă de comprese ca mijloc antiinflamator în afecţiunile ochilor, în arsuri, iritaţii ale pielii şi în anghine (gargară)
-         în caz de artroză, se recomandă comprese calde din decoct de seminţe de brânduşă de toamnă
-         mâncaţi în fiecare dimineaţă o mână de seminţe de susan negru foarte bogate în calciu
-         uleiul obţinut din seminţe de urzică mare este cel mai bun remediu în otrăvirile cu ciuperci
-         câteva seminţe de salvie puse în apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiraţiei şi a mirosului neplăcut
-         seminţele de frasin au proprietăţi afrodisiace.

vineri, 12 noiembrie 2010

Cat de sanatoase sunt nucile


Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.

La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important", afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre "captuseala" arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Pentru vegetarieni
Combinati nucile cu legume si paine
Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.
articol primit pe email.

Lista celor 20 medicamente considerate cele mai bune pentru dureri

de*Elena Marinescu*
1) ETORICOXIB, 120-240 mg
- este un antiinflamator nesteroidian (AINS), recomandat doar pentru durerile post-operatorii, osteoartrite, artrite reumatoide, guta, dureri dentare, fibromialgie, dureri de spate si unele tipuri de migrene (scor: 18,5)
2) DICLOFENAC, 100 mg
- AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide, dureri de cap, guta, dureri post-operatorii (scor: 18,2)
3) CELECOXIB, 400 mg
-AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide si dureri menstruale (scor: 17,9)
4) PARACETAMOL, 1000 mg, in combinatie cu CODEINA, 60 mg
- un opoid folosit pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie: cefalee, nevralgii dentare, dureri sciatice, artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse, fracturi si luxatii. (scor: 17,8)
5) ASPIRINA, 1200 mg
- sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaţilor, folosit în general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. În plus, aspirina în doze mici are un efect anticoagulant şi este folosit pe termen lung ca să diminueze riscul de infarct. (Scor: 17,6)
6) IBUPROFEN, 400 mg
- antiinflamator nesteroidian indicat in artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree. (scor: 17.5)
7) OXYCODONE, 10 mg, in combinatie cu PARACETAMOL, 650 mg
- un antialgic foarte puternic, recomandat in durerile severe post-operatorii si in dureri de spate intense (scor: 17,4)
8) DICLOFENAC, 25 mg
- antiinflamator nesteroidian indicat in artrita reumatoida, spondilartrita anchilopoietica, osteoartroza, periartrita, tendinita, tenosinovita, luxatii, intinderi de ligamente, fracturi, dureri lombo-sacrale, crize de guta, inflamatii postoperatorii de natura ORL, stomatologie si ortopedie (scor: 17,4)
 9) KETOROLAC, 10 mg
- medicament antiinflamator nesteroidian pentru tratarea durerilor moderate si severe, dureri post-operatorii, dureri de spate sau dureri in diferite tipuri de cancer (scor: 17,4)
 10) NAPROXEN, 400/440 mg
- medicament AINS cu actiune antiinflamatoare, antipiretica si analgezica, recomandat pentru artrite reumatoide, spondilite anchilozante, reumatism articular acut si alte forme de boli reumatismale, articulare si musculare, traumatisme in sistemul osteoarticular, sciatica, nevralgii, polineurite, tromboflebite, cefalee, infectii respiratorii acute si alte stari inflamatorii si febrile, dismenoree, iminenta de nastere prematura (scor: 17,3)
 11) PIROXICAM, 20 mg
- Antiinflamatar nesteroidian, analgezic, antipiretic; este un antireumatic eficace cu efect durabil (este suficienta o singura doza/zi) si este indicat Poliartrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilopoietica, afectiuni musculo-scheletice acute, criza de guta (scor: 17,3)
 12) LUMIRACOXIB, 400 mg
- recomandat in special in osteoartrite (scor: 17,3)

13) IBUPROFEN, 200 mg
- este indicat in durerile de muschi, durerile de dinti, migrene, dureri menstruale (scor: 17,3)
 14) PETHIDINE, 100 mg (injectabil)
- are indicatie stricta doar pentru utilizarea in timpul operatiilor (scor: 17,1)

15) TRAMADOL, 150 mg
- este indicat in durerile si traumele ginecologice (scor: 17,1)
 16) MORFINA, 10 mg (injectabil)
- este recomandata doar in cazul durerilor aparute in timpul unui infarct sau pentru durerile severe post-operatorii si de spate (scor: 17,1)

17) NAPROXEN, 200/220 mg
- are o actiune antiinflamatoare, antipiretica si analgezica, fiind recomandat in osteoartrite, guta artritica, artrite reumatoide, spondilite anchilozante, reumatism articular acut si alte forme de boli reumatismale, articulare si musculare (scor: 16,6)
 18) KETOROLAC, 30 mg (injectabil)
- este folosit pentru durerile moderate sau severe post-operatorii, dureri de spate sau dureri in afectiuni oncologice (scor: 16,6)
 19) PARACETAMOL, 500 mg
- recomandat pentru dureri de cap, dureri de dinti sau pentru raceli (scor: 16.5)
 20) CELECOXIB, 200 mg
- antiinflamator nesteroidian recomandat pentru durerile menstruale, pentru durerile reumatismale, dar si pentru reducerea polipilor pe colon (scor: 16,5)

cand si cum se iau remediile florale bach

http://soothe.ca/remediiflorale2.htm#4
Care esenta Bach este potrivita pentru Dumneavoastra?

Cei ce folosesc aceste remedii sint sfatuiti sa ignore orice boala vadita, in loc sa se intrebe cum se simt si ce emotii experimenteaza, atita timp cit remediile acestea sint create pentru a trata starile psihologice si nu bolile fizice. Aceste remedii pot fi combinate, dar nu mai mult de sase sau sapte o singura data.









Cele mai importante dintre Esentele Florale Bach sunt:

- Caprifoi - trairea in trecut
- Castan alb - ginduri si argumente mentale nedorite
- Castan dulce - angoasa mentala extrema si disperare
- Castan rosu - pentru cei preocupati peste masura de bunastarea si binele celor dragi
- Centaurea (sau dioc) - incapacitatea de a spune "nu"
- Cerato - lipsa de incredere in propriile decizii
- Cicoare - egoism, iubire posesiva
- Curpen alb - visare la viitor fara a face nimic pentru a indeplini visul
- Fag - intoleranta
- Gentiana - sentimentul de descurajare dupa intimpinarea unei greutati
- Ilice - ura, invidie, gelozie
- Larica sau zada - lipsa de incredere
- Maslin - epuizare dupa un efort mental sau fizic
- Muguri de castan - neputinta de a invata din greseli
- Mustar - deprimare accentuata fara un motiv anume
- Nuc - protectie exacerbata impotriva schimbarilor si a influentelor nedorite
- Ovaz salbatic - nesiguranta cu privire la drumul pe care vrei sa il urmezi in viata
- Pin - sentimentul de vina
- Plop tremurator - frica de lucruri necunoscute
- Salcie - pentru cei care isi pling de mila si impotriva oricaror resentimente
- Scaiete (agrimonie) - tortura mentala in spatele unei fete vesele
- Sclerantus - incapacitatea de a alege intre doua sau mai multe alternative
- Steaua din Betleem - soc
- Stejar - pentru cei care muncesc pina dupa punctul de epuizare
- Trandafir salbatic - viata in deriva, resemnare, apatie
- Ulm - pentru cei care se simt coplesiti de responsa-bilitate
- Violeta de apa - mindrie si raceala in relatii
- Visin - frica de a nu-ti pierde mintile
- Vita-de-vie - dominare si inflexibilitate
- Vuietoare - egocentrism si preocupare de sine

V-am recomanda totusi, ca inainte de a folosi aceste remedii sa ne consultati fie pe noi fie alti specialisti in domeniu, spre a va ajuta in alegerea celei sau celor mai potrivite esente Bach pentru conditia Dumneavoastra de sanatate.

Ne permitem a atrage atentia ca aceste esente nu au in mod necesar efecte miraculoase si imediate ca ale unui antinevralgic sau algocalmin, tratamentul putand suferi ajusutari functie de modul de raspuns al organismului Dumneavoastra. Cu toate acestea, din experienta noastra suntem convinsi ca esentele Bach sunt o terapie foarte folositoare si fara efecte secundare.

Cum se iau Remediile florale Bach?

Esentele florale Bach se comercializeaza in sticlute mici prevazute cu picurator din care se administreaza sublingual cate 2-3 picaturi sau se freaca usor pe buze, dupa ureche, pe tample la inchieturile mainilor in anumite momente ale zilei.

Esentele florale se aleg functie de natura si cauza factorului de stres care a dus la conditia respectiva. Deasemenea alegerea acestora este in stransa legatura cu tipul de personalitate si starea celui/celei in suferinta.

Cui nu se recomandata aceasta terapie?

Desi alcoolul cu care se realizeaza solutia din flori se recomanda sa fie foarte diluat, cei care fac tratament de dezalcolizare sau cei care doresc sa evite orice bautura alcoolica din alte motive (religiase de exemplu) nu vor practica acesta terapie. Daca se doreste, picaturile concentrate pot fi fierte pentru a se evapora alcoolul, fara ca acest lucru sa afecteze puterea de vindecare a solutiei.

Ce efecte secundare ar putea apare?

Sustinatorii acestei terapii avertizeaza ca tratamentul poate da nastere unor sentimente reprimate de multa vreme care vor trebui eliminate pentru a se produce cu adevarat vindecarea. Doctorii insa nu par a fi ingrijorati de aceste efecte secundare. Multi dintre ei considera aceasta terapie inofensiva daca nu este folosita ca substituent total al unei asistente medicale neaparat necesare. De asemenea, se considera ca nu exista efecte secundare in plan fizic. Adeptii acestei terapii spun ca aceste leacuri pot fi folosite frecvent in momente de criza fara sa existe riscul, ca in cazul altor medicamente, de supradozare, dependenta sau intoleranta la ele. Aceste solutii nu afecteaza eficacitatea altor tratamente.

Cind trebuie oprit tratamentul?

Atunci cind se considera ca problema emotionala pentru care s-a inceput tratamentul a fost rezolvata, se poate intrerupe imediat terapia. Conform celor de la Centrul si Fundatia Bach, aceste tratamente trebuie folosite numai pentru a ameliora problemele emotionale existente si nu ca mijloc de a preveni aparitia acestora. Prevenirea se refera doar la boala. Altfel spus, prin folosirea lor se amelioreaza satrea emotionala spre a preveni boala.

Avertisment

Aceste informatii va sint prezentate numai cu scopul de a va inlesni cunoasterea acestei terapii. Ea nu este un substituent al tratamentelor sau consultatiilor medicale conventionale. Intotdeauna cereti sfatului doctorului sau altor persoane care au calificarea necesara inainte de a incepe un anume tratament si nu folositi nici o terapie de acest fel fara a cere opinia unui specialist.

miercuri, 10 noiembrie 2010

exercitii pentru durerile lombare

Articol primit in email
11 exercitii pe saltea
Daca nu ai saltea, poti improviza una din doua paturi. Kinetoterapeutul te sfatuieste sa nu faci exercitii niciodata in pat, indiferent de cat de tare este. Aurelia Popa precizeaza ca primele exercitii sunt de incalzire a musculaturii. Exercitiile sunt eficiente daca se fac de doua-trei ori pe saptamana, timp de 15-20 de minute pe zi. Fiecare exercitiu se face in seturi de cate zece exercitii-pauza-inca zece.
1. Intins pe spate pe saltea, se trage varful piciorului si se intinde. Se efectueaza zece exercitii, se face o mica pauza, si inca zece.
2. Aceasi pozitie, picioarele indoite, cu talpa pe saltea, se ruleaza piciorul pe calcai si pe varf.
3. Din aceeasi pozitie, cu picioarele indoite, se apropie si se departeaza genunchii.
 4. Din aceeasi pozitie, se face bicicleta cu un picior. Zece exercitii pe un picior si inca zece pe celalalt picior.
5. Cu picioarele indoite, cu talpa pe saltea, intinde un picior. Piciorul intins se ridica. In momentul in care piciorul este ridicat tragi varful si il intinzi cand piciorul este coborat.
6. Cu genunchii indoiti cu talpa pe saltea, efectueaza balansari de bazin. Spatele ramane lipit de saltea si ridici doar putin fesierii.
7. Cu picioarele indoite, cu talpa pe saltea, trage cate un genunchi la piept.
8. Avand picioarele indoite cu talpa pe saltea, tine mainile pe coapsa (partea anterioara a picioarelor). Mainile aluneca in sus pana la genunchi si revin. Acest exercitiu este contraindicat pentru spondiloza cervicala, deoarece accentueaza curbura cervicala.
9. Pe spate, genunchii indoiti cu talpa pe saltea. Trage cate un genunchi la piept concomitent cu ridicarea capului stanga - dreapta.
10. In aceeasi pozitie, trage amandoi genunchii la piept. Este un exercitiu dificil, care s-ar putea sa nu fie efectuat de pacientii cu o discopatie acuta. Daca se poate face, se efectueaza maxim zece exercitii.
Kinetoterapeutul Aurelia Popa subliniaza ca este important sa se revina cu talpa pe saltea, avand genunchii indoiti, si nu intinsi. Daca se revine cu ei intinsi, curbura lombara se accentueaza, avand loc un efect invers fata de cel dorit.
11. In aceeasi pozitie, se trag amandoi genunchii concomitent cu ridicarea capului Pentru urmatoarele exercitii se schimba pozitia.
1. Culcat pe o parte, pe saltea, mana de aceeasi parte este sub cap, indoaie usor genunchii. Cu cealalata mana ramasa libera, trage genunchiul la piept si intinde-l.
2. Aceeasi pozitie, genunchiul de jos usor flectat, celalalt intins, ridica piciorul in lateral. Se ridica piciorul la aproximativ 45 de grade. Nu trebuie sa se ridice piciorul combinat cu o rotatie externa.
3. Culcat lateral, cu piciorul de jos usor indoit, flexeaza piciorul (adu piciorul intins spre fata).
Exercitii in patru labe. Numarul exercitiilor: zece-pauza-zece
1. Se trage alternativ cate un genunchi la piept. Se alterneaza stangul cu dreptul.
2. Aceeasi pozitie, se duce fundul pe calcaie si se revine. Se relaxeaza.
"Acest exercitiu este foarte relaxant. Majoritatea celor care il descopera stau in pozitia asta" spune Aurelia Popa.
Important de stiut pentru persoanele cu discopatie lombara
Pacientii trebuie sa invete sa se ridice, cu genunchii indoiti si spatele drept.
Se evita rasucirile.
Daca lucrezi la birou, pune-ti sub picioare o cutiuta de o inaltime de 10, 15 cm.
Cand conduci, trage-ti scaunul cat mai in fata.
Evita extensiile, deoarece accentueaza curbura lombara
 Articol realizat in colaborare cu Aurelia Popa, kinetoterapeut in cadrul Centrului Medical Romar
 ALTE EXERCITII UTILE
1) Intinsi pe spate cu genunchii indoiti, mainile de-a lungul corpului si talpile pe sol, incordati muschii abdomenului si ai feselor si, in acelasi timp, impingeti spatele catre sol. Ramaneti in aceasta pozitie 6 secunde, apoi expirati intorcandu-va in pozitia de nastere. Relaxati-va si apoi repetati intreg exercitiul de 5 ori.
2) Plecand de la pozitia precedenta, inclinati putin bazinul. In timpul unei inspiratii profunde, apucati un genunchi cu ambele maini si impingeti genunchiul catre piept, apasand cu forta rezonabila. Ramaneti in aceasta pozitie numarand pana la 5. Expirati si readuceti gamba in pozitia initiala. Repetati cu cealalta gamba.
3) Tot din aceeasi pozitie de nastere, aduceti genunchiul stang la piept fara ajutorul bratelor, expirati si extindeti gamba intinzand piciorul in sus. Intoarceti-va la pozitia initiala si repetati exercitiul cu gamba stanga, alternand gambele de 5 ori.
4) Stati intinsi pe spate cu mainile pe coapse. Ridicati gambele astfel incat coapsele sa fie perpendiculare pe sol. Apoi puneti mainile pe coapse, opunand in acelasi timp rezistenta. Numarati pana la 3 si relaxati-va lent, apoi repetati de 5 ori. La sfarsitul exercitiului ridicati gamba stanga si impingeti catre coapsa stanga cu mana dreapta, rezistand presiunii cu coapsa. Numarati pana la 3 si relaxati-va lent. Repetati de 3 ori, alternand acelasi exercitiu efectuat cu gamba dreapta si mana stanga.
5) Tinandu-va de spatarul unui scaun de inaltime medie, ridicati-va treptat pana cand ajungeti la o pozitie incovoiata, tinand capul flexat in fata. Atunci cand reusiti sa va tineti echilibrul, efectuati exercitiul fara ajutorul scaunului. Ridicati-va si coborati de 10 ori consecutiv. Repetati de 3 ori.

marți, 9 noiembrie 2010

ALT MOD DE DIAGNOZA

Informatii utile in diagnoza
Primele informatii privind starea generala de sanatate se observa pe chip. Cu alte cuvinte, boala se citeste pe fata omului. Medicii stiu ca o paloare icterica a tenului poate sugera o afectiune hepato-biliara, o culoare bronzata poate insemna boala Addison, cianoza sugereaza o afectiune cardiaca, sau o boala maligna, cum ar fi cancerul. Exoftalmia inseamna boala Basedow, o eruptie faciala sub forma de fluture, defineste un lupus eritematos diseminat. O piele intinsa, dura, cu riduri perpendiculare pe buze indica o sclerodermie. Un bolnav care acuza o durere de inima are o anumita paloare a fetei si prezinta un facies ingrozit. Astenia si ameteala pot fi observate intr-o oarecare masura pe fata obosita si apatica sau palida si anxioasa. De asemenea, medicul urmareste pe chipul omului mimica, reactiile in timpul discutiilor sau la palpare. Se spune ca, prin observatie, medicul primeste cea mai mare cantitate de informatii apreciata la 3 milioane biti pe secunda. Putem sa ne privim si noi insine pentru a descoperi semnele bolii, cercetindu-ne cu atentie ridurile si tenul.
Culoarea tenului
Asadar, asezati-va in fata oglinzii. Eventual, folositi una concava, care mareste. Observati, mai intii, aspectul general. Un facies ridat, deshidratat, cu tegumente groase de culoare bruna, indica tulburari renale. Tenul uscat, cu reflexe pamintii, indica afectiuni gastrice, in special ulcer gastric. Tenta maronie indica disfunctii cauzate de consumul mare de tigari, in special intoxicare tabagica (masca tabagica). Fata palida, cu reflexe verzui, indica afectiuni hepatice. Bolile pulmonare se reflecta pe chip printr-un facies alburiu. La fel, si anemia. Daca pielea este galbena, umflata, acesta e un semn al disfunctiilor pancreasului si splinei. Fata rosie indica boli cardiovasculare.
Ce prevestesc ridurile?
Toata lumea are riduri. Acestea nu sint numai semnele virstei, ci si indicii ale unor dereglari functionale. Ridurile orizontale pe frunte indica afectiuni ale sistemului nervos. Daca sint incrucisate, e semn ca organismul este supus exceselor alimentare. Ridurile verticale de la radacina nasului sugereaza consumul excesiv de produse animaliere. Urechile rosii sint semne ale bolilor de rinichi si de circulatie. Urechile uscate, cu aspect prafuit indica afectiuni osoase. Santul orizontal pe lobul inferior al urechii este semnul tulburarilor cardiovasculare. Acelasi lucru il indica si nasul rosu. Despicatura pe peretele dintre cele doua narine este tot un indiciu pentru boli cardiovasculare. Functionarea deficitara a rinichilor se reflecta in cearcanele de sub ochi (pungi). Al doilea rind de cearcane sugereaza afectiuni intestinale. Buzele excesiv de rosii inseamna afectiuni ale splinei si pancreasului. Buzele uscate, uneori livide, sint specifice afectiunilor gastrice si colitelor. Bolile de stomac se manifesta prin umflarea buzei superioare. Daca se umfla cea inferioara, e vorba de dereglari ale intestinelor. Barbia umflata semnaleaza bolile de rinichi. Despicatura din barbie este asociata cu vitalitatea, robustetea, forta sexuala.
Limba spune multe
Culoarea si aspectul limbii sint indicii pretioase in stabilirea starii de sanatate generale. Daca aceasta este rosie si indurata pe toata suprafata, prevesteste un accident vascular cerebral. Bolile cardiovasculare inseamna limba rosie, tumefiata si indurata la baza. O limba de culoare rosu inchis este semn al tulburarilor intestinale. Daca e rosu inchis, spre violet, cu depozite umede, e vorba de o slaba oxigenare a singelui. Bolile infectioase dau o limba de culoare rosu deschis, iar anemia, roz, pal. Daca e rosie si uscata, e vorba de afectiuni gastrice. Daca e alburie, excesiv de umeda si cu depozite galbene, bolnavul are o boala de pancreas sau splina. Cind e galbena, cu depozite verzui, se poate spune ca pacientul sufera de disfunctii hepatobiliare. Limba galbena si uscata sugereaza afectiuni pulmonare, iar cea alburie si subtiata, enterite si colite. Limba purpurie cu depozite alburii indica prezenta ciupercii candida.
Cariile nu apar intimplator
Medicii stomatologi au stabilit ca aparitia cariilor nu este intimplatoare, acestea anuntind anumite afectiuni. Astfel, cariile nu sint numai boli ale dintilor, ci si semnele bolilor mai grave. Cariile aparute pe maxilarul superior la incisivi anunta bolile cardiovasculare, pe canini – afectiuni pulmonare si ale cailor respiratorii, la premolari – boli ale sistemului nervos si endocrin, iar pe molari – boli de stomac, hepatobiliare si endocrine. Cariile care se fac pe maxilarul inferior, indica afectiuni genitale daca apar pe incisivi, afectiuni renale – pe canini, boli ale intestinului gros si ale intestinului subtire – pe premolari si afectiuni hepatobiliare, endocrine si ale splinei – pe molari.
Pielea, harta sanatatii
Putem obtine indicii asupra sanatatii si studiind aspectul si culoarea pielii. Daca aceasta este rosie, probabil e vorba de o boala cardiovasculara. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui. Daca e alba-bruna, e semn de boala a rinichilor si cailor urinare. Pielea alburie inseamna boli de plamini si anemie. Daca e galbuie – boli ale splinei si pancreasului. O piele cu aspect uscat indica tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie. Daca e hiperhidratata – afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare. Pielea seboreica anunta tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E. Pielea groasa, carnoasa, cu porii dilatati indica tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului. Afectiunile nervoase, endocrine, digestive si de circulatie dau o piele cuperozica, iar anemiile si tulburarile endocrine, o piele subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament.
Portretul omului sanatos
Cum arata capul unui om sanatos? Medicina chineza considera ca vitalitatea se manifesta prin urmatoarele aspecte:
- ten curat, lucios (discret), cu tesut subcutanat bine reprezentat (obraji carnosi)
- par lucios, rezistent, des
- retea densa a irisului si absenta petelor pe iris
- gura nu prea larga
- dinti regulati, sanatosi, fara carii
- forma rotunda a fetei, frunte inalta”
Sursa: MONITORUL DE SIBIU
 am primit prin e-mail acest mesaj

La taifas despre......

Am primit aceasta pe email,nu stiu sursa dar sunt sfaturi bune....

Dacă intri într-un magazin, vei vedea culoare întregi pline cu cele mai recente produse ce promit să îţi economisească timpul şi energia, în timp ce îţi fac casa strălucitor de curată.
Din păcate, multe dintre aceste produse conţin chimicale toxice care îţi pot afecta sănătatea şi mediul.  
Până la Al Doilea Război Mondial, ne descurcam perfect la curăţat cu ingrediente normale de bucătărie, cum ar fi lămâile, sarea, oţetul şi bicarbonatul de sodiu.  
Publicitatea ne-a făcut să credem că avem nevoie de o multitudine de produse - căte unul pentru fiecare cameră. Unul pentru chiuvetă, unul pentru cadă, unul pentru podele, unul pentru depunerile de calcar.şi lista nu se mai termină.  
Astăzi vreau să vorbesc despre oţetul alb,  care este un produs uimitor.  
Geamurile şi oglinzile tale vor străluci cu un minim efort, lăsând totul fără urmă de mizerie.  
Ceainice, robinete, capete de duş şi vase de toaletă nu vor mai avea nici un fel de depunere de calcar.  
Mirosurile vor dispărea în mod natural. 
Mucegaiul va fi păstrat la distanţă dacă îţi faci obiceiul de a stropi faianţa şi perdeaua de la duş cu oţet, după baie.  

Podelele tari vor rămâne fără grăsime sau alte urme, şi lucioase în acelaşi timp.
Şi, dacă asta nu e destul, poţi să cureţi şi fundurile de bucătărie cu oţet, să îndepărtezi furnicile şi îl poţi adăuga şi la ciclul de stoarcere al maşinii de spălat pentru a-ţi înmuia hainele.
Tot ce trebuie să faci este să umpli pe jumătate o sticlă cu pulverizator cu oţet alb, să o umpli până sus cu apă şi gata! Foloseşte o bucată de material cu fibre mici şi casa ta vă străluci cât ai clipi din ochi.
Mulţi oameni sunt îngrijoraţi de miros, dar acesta se disipează pe măsură ce se usucă şi nu rămâne în aer pentru prea mult timp.
Nu dusul este de vina! Ci depunerile de calcar, care nu mai lasa apa sa iasa prin orificii. Introdu capatul dusului metalic intr-o punga din plastic (mai rezistent!) in care ai turnat otet cat sa-l acopere. Leaga bine capatul pungii si lasa la inmuiat peste noapte. Daca "para" dusului nu s-a curatat complet, repeta operatia.
Branza tine mai mult... .daca o invelesti intr-o bucata de panza inmuiata in otet.
Nu mai ramane nimic! Petele care apar de la deodorantul spray pe bluze, rochii etc. in zona subratului sunt inestetice, neplacute. Ca sa le faci sa dispara, pulverizeaza otet pe zona respectiva cu cateva ore inainte sa le speli.
Un covor aproape nou  
Ti se pare ca persanul tau s-a decolorat? Amesteca o parte otet cu doua parti apa fiarta si freaca temeinic suprafata acestuia. Daca timpul iti permite, ar fi bine sa procedezi la fel dupa fiecare aspirare.
Daca ti-ai patat mainile cu cerneala, curata-le bine cu o periuta inmuiata intr-o solutie de otet si sare. Spala-te apoi ca de obicei, cu apa si sapun.
Vei vedea mai bine de la volan
Vrei ca in diminetile de iarna sa nu-ti mai pierzi timpul cu indepartarea stratului de gheata  format noaptea pe parbriz? Atunci, seara de seara, sterge-l bine cu o solutie din otet (trei parti) si apa (o parte).
Improspatati-va draperiile. 
Amestecati o lingura de otet alb cu doua cani de apa calda si varsati amestecul intr-un flacon cu pulverizator. Aspirati-va bine perdelele, apoi stropiti-le cu solutia otetata, fara a le desprinde de pe suport. Cand se usuca, cutele formate cu vremea dispar, la fel ca si mirosul statut de mucegai sau fum de tigara.
Cenusa din soba sau semineu
O pulverizare usoara cu otet impiedica raspandirea cenusei in casa, cand e scoasa din soba sau semineu. Imbibati si ziarul pe care scoateti cenusa cu solutie de otet (o lingura la doua cesti de apa) si operatia de curatire va decurge usor si igienic.
Lumina mai stralucitoare
Optimizati lumina din casa, curatind becurile cu apa cu otet (o lingura de otet la un litru de apa). Stergeti becurile reci cu o carpa inmuiata in solutie, apoi uscati-le cu un stergar care nu lasa scame.
Parchet lucios
Ceara de parchet va dura mai mult timp si va luci mai puternic daca inainte de a o aplica, spalati parchetul cu apa amestecata cu otet. O cana de otet pusa intr-o jumatate de caldare de apa calda reprezinta formula optima.
Ingrijirea peretilor
Peretii dati cu vinarom se curata cu apa sapunita (clabuc de sapun), apoi se clatesc cu amestec de apa calda si otet alb, in proportie de 1/2 cana de otet la o jumatate de caldare de apa.
Sfesnice din sticla sau ceramica
Inmuiati sfesnicele in apa foarte fierbinte amestecata cu detergent. Frecati ramasitele de ceara cu un burete, apoi clatiti-le in apa calda, in care puneti putin otet alb. Ungeti cu ulei partea unde se insereaza lumanarea in sfesnic. Dupa ce arde, va fi mai usor de scos.
Amestec ideal pentru geamuri
O lingura de otet alb, o lingura de amoniac, 3 picaturi de detergent lichid, o cana de apa. Amestecati componentele si puneti-le intr-un flacon cu pompa. Agitati bine inainte de a vaporiza sticla ferestrelor, apoi stergeti cu un somoiog de hartie de ziar sau cu o carpa moale.
Cum se inlatura mucegaiul . 
Prezent mai ales in locurile umede din bucatarie, mucegaiul este o ciuperca moale, spongioasa, respingatoare ca infatisare, de culoare alba, neagra sau verzui-violacee. Ea creste mai ales in locurile neaerisite si intunecoase, unde persista o atmosfera calda si umeda. Se dezvolta mai ales in zonele de evacuare a apei din dusuri si bai, hranindu-se din grasimile pe care le eliminam prin spalare si din particule de murdarie. Cel mai bun antidot: otetul! Frecati zonele metalice in care s-a format mucegai mai intai cu o hartie de smirghel, inmuiata in otet. Utilizati apoi o periuta de dinti inmuiata in otet, pentru zonele la care se ajunge mai greu. Clatiti cu apa curata, apoi cu otet, stergeti locul cu o carpa uscata.
Cum se inlatura pelicula de sapun
Diferitele parti ale dusului si robinetele de la chiuveta si bai sunt amenintate permanent de formarea unei depuneri de sapun, care devine rezistenta in timp. Otetul si bicarbonatul de sodiu le elimina. E suficient sa umpleti o cana de bicarbonat in care sa adaugati atata otet cat sa se formeze o pasta si aveti solutia la indemana. Aplicati-o pe zonele acoperite cu pelicula de sapun si lasati sa actioneze 5 minute. Frecati cu un burete, clatiti cu apa cu otet, stergeti cu o carpa uscata.
Cum scapati de mirosul urat din baie
In loc sa utilizati spray-uri toxice pentru improspatarea aerului din baie, folositi apa amestecata cu otet de mere, pusa intr-un recipient cu sifon. Va inlatura cele mai neplacute mirosuri. Vaporizarile cu otet, in loc de parfum floral, sunt recomandate mai ales in casele locuite de persoane care sufera de astm.
Pentru intretinerea protezei dentare
Un periaj rapid cu otet alb de mere va face sa straluceasca protezele dentare, suprimandu-le si mirosul neplacut. Daca lasati toata noaptea proteza in apa, adaugati si o jumatate de lingura de otet.

Un amestec simplu de substante non-toxice care elimina murdaria si chiar dezinfecteaza. Puteti gasi ingredientele necesare chiar in dulapul de acasa sau la magazinul din cartier:
- bicarbonat de sodiu;
- otet de alcool (nu de vin);
- apa calda;
- ulei esential de lamaie sau de eucalipt.

Pentu a obtine detergentul universal , veti avea nevoie de un bidon de 2 litri.
1. Puneti 2 linguri mari de bicarbonat de sodiu in bidon.
2. Adaugati 2 litri de apa calda si apoi amestecati
3. Separat, intr-un pahar, amestecati 3 linguri de ulei esential si 3 linguri de otet.
4. Adaugati amestecul in bidon.
5. Agitati bidonul - gata!
6. Inchideti ermetic bidonul pentru o conservare buna.
Inainte de fiecare utilizare agitati bine bidonul. Puteti sa curatati toate suprafetele si puteti chiar sa dezinfectati toaletele.


Cateva retete usor de retinut si preparat:
Solutie de spalat parchetul
1/4 ceasca otet alb
3l apa calda
2-4 picaturi ulei esential de eucalipt (sau dupa preferinte)
Solutie de lustruit mobila
1/2 ceasca otet alb
1 lingurita ulei masline (sau mai putin)
Se amesteca si se lustruieste mobila cu o carpa curata.
Solutie de curatat geamurile
1 ceasca otet alb
1 lingura suc de lamaie
3 cesti apa
2-3 picaturi ulei esential
Solutie de curatat in baie
Puneti pe o laveta umeda putin bicarbonat de sodiu si putin otet. Curatati. Pentru tusa finala, aplicati pe laveta cu care stergeti 2 picaturi de ulei esential. Personal, folosesc uleiul de eucalipt, care se gaseste in farmacii naturiste. Lasa un miros de proaspat, plus ca este un bun adjuvant pentru raceala si nas infundat, uleiul esential de eucalipt fiind un ingredient optim si pentru infuzii. Mai nou, am inceput sa experimentez cu uleiul esential de lavanda, care lasa o aroma relaxanta.
Solutie universala de curatare
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
1/2 ceasca apa fierbinte
Puneti toate ingredientele intr-o sticla cu spray si agitati bine inainte de folosire.
Solutie de lustruit metalul
Cupru si alama:
2 linguri sare
putin otet alb
Faceti o pasta, la care puteti adauga faina ca sa nu fie prea abraziva.

Inox :
bicarbonat de sodiu
otet alb
Bicarbonatul se aplica cu o carpa umeda, iar otetul se foloseste pentru eliminarea petelor.
Solutie pentru bucatarie
Daca stoarceti lamai pentru limonada, nu aruncati cojile. Cu interiorul lor puteti rapid da luciu chiuvetei. Mai mult, adaugand in interiorul lamaii stoarse putina sare marina sau bicarbonat de sodiu, veti obtine si un efect dezinfectant.
Pentru eliminarea mirosurilor neplacute din frigider
Puneti in frigider un mic recipient deschis continand bicarbonat de sodiu. Probabil e un remediu de cand lumea si chiar functioneaza.
Bateriile de inox  se curata cu otet fierbinte in care se dizolva sare grunjoasa. Luciul este perfect, se curata foarte bine, incomparabil cu orice chimicala. La fel se curata si chiuveta de inox din bucatarie.
Spray antibacterian pentru suprafete
Combina aceste 2 ingrediente intr-un tub gen spray:
- 1 lingurita ulei esential de menta sau rozmarin,
- 1 cana otet alb.
Se foloseste pe suprafetele tari, neporoase, din locuinta, pentru a elimina germenii. Nu se foloseste in exces, caci unii germeni sunt benefici pentru sistemul imunitar, oricat de urat ar suna asta.
OTETUL DE MERE
Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, mentionat pentru prima oara in tratate de medicina egiptene, scrise in urma cu mai bine de trei milenii.
Medicii Greciei antice il foloseau pe scara larga, acesta regasindu-se si in scrierile lui Hipocrate. Si in medicina populara romaneasca, este folosit din timpuri imemoriale. Romanii din zonele de deal si de munte prepara otetul de mere in fiecare toamna, folosindu-l apoi pe timpul lungii ierni contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Desi nu este un panaceu, ar putea candida cu sanse serioase la acest titlu.
->Iata care sunt principalele categorii de afectiuni care raspund pozitiv la administrarea otetului de mere: reumatism, si reumatism degenerativ. Pentru remedierea acestei boli se ia de trei ori pe zi cate o lingura de otet de mere amestecata cu o lingurita de miere. Cura dureaza minimum trei luni si are efecte de dezintoxicare a organismului foarte puternice. In plus, anumite substante continute de otetul de mere au efecte antiinflamatoare articulare si impiedica procesele de imbatranire si de degenerare a cartilajelor si epiteliilor.
http://news.softpedia.com/news/Otetul-de-mere-vindeca-100-de-boli-ro-23425.shtml
___________________________________________
De-a lungul timpului, otetul a fost folosit in cele mai variate scopuri: in gastronomie (pentru prepararea muraturilor si a diferitelor feluri de salate), pentru exterminarea unor plante daunatoare, pentru a curata armurile sau diferite ustensile din bucatarie. De asemenea (si deloc intamplator), i-au fost atribuite importante proprietati curative.
In aceeasi nota, cercetarile efectuate in ultimii ani au pus in evidenta faptul ca otetul de mere este un tonic deosebit de eficient. Efectele sale benefice au fost demonstrate cu succes in cazul unor afectiuni precum diabetul sau obezitatea. Cu siguranta, ar merita sa stii mai multe despre acest produs si modul in care te poate ajuta.
Otetul de mere - remediu universal?
Cu toate ca este folosit din timpuri indepartate, otetul de mere a devenit cunoscut cu precadere incepand de la sfarsitul anilor '50, cand un celebru medic american, D.C. Jarvis, a tratat acest aspect in detaliu, intr-o lucrare intitulata "Ghidul sanatatii". De altfel, faptul ca in ultimii ani medicina alternativa a cunoscut o deosebita revigorare, a facut ca otetul de mere sa fie tot mai recomandat (si folosit cu succes) ca tonic, in special in cadrul regimurilor alimentare.
Nu este surprinzator, daca ne gandim ca este indicat (alaturi de eventualul tratament medical specific) pentru imbunatatirea procesului de digestie, detoxifiere, tratarea reumatismului, colecistitei, anemiei si migrenelor, iar acestea sunt numai cateva exemple.
Diabetul
Efectul otetului de mere asupra nivelului glicemiei se inscrie printre cele mai importante descoperiri in domeniu. S-au efectuat numeroase cercetari in acest sens, tocmai pentru a exclude posibilitatea unor simple coincidente. Un exemplu: in cadrul unui studiu efectuat in anul 2007, 11 persoane suferind de diabet de tip II, care au luat seara, inainte de culcare, doua tablete de otet de mere, au constatat faptul ca, dimineata, glicemia scazuse cu 4 pana la 6%.
Atentie, insa! Daca ai diabet, nu consuma otet de mere fara avizul medicului. Continutul de crom al produsului ar putea afecta nivelul de insulina.
Colesterol marit
O serie de cercetari realizate in anul 2006 au stabilit ca otetul de mere are un efect foarte bun asupra persoanelor al caror colesterol depaseste valorile normale. Pentru a exclude insa posibilele efecte secundare nedorite, este bine sa ceri sfatul medicului inainte de a recurge la acest procedeu.
Hipertensiune arteriala
Pentru aceasta, este recomandat consumul frecvent (de circa cinsi-sase ori pe saptamana) de otet de mere si ulei de masline. Bineinteles, cel mai la indemana este sa-ti prepari salate. Un alt fapt, ce-i drept inca nesustinut de cercetari complexe, este ca otetul de mere imbunatateste circulatia sangelui si previne afectiunile cardiace.
Cancer
Medicii americani au concluzionat, in urma unor cercetari, ca administrarea de otet de mere poate "ucide" celulele canceroase, ori incetini ritmul proliferarii acestora. De asemenea, ar putea preveni cancerul esofagian.
In cadrul regimurilor alimentare
In fiecare dimineata, bea o cana de apa in care ai pus o lingura de otet de mere. Dupa doua saptamani, vei constata ca ai pierdut, in medie, trei-patru kilograme.
Atentie, insa! Nu este recomandabil sa repeti dieta decat dupa un interval de minimum trei luni. Si, pentru ca tot vorbim despre otet, este bine de retinut si ca otetul alb confera senzatia de satietate.
Cum ar trebui folosit otetul de mere si care sunt riscurile administrarii?
Deocamdata, nu se prescriu retete; cei mai multi oameni iau doua lingurite de otet de mere zilnic (intr-un pahar cu apa sau suc natural).
Pe de alta parte insa, nu trebuie omise posibilele riscuri ale consumului de otet de mere, desi despre acestea se poate spune ca sunt nesemnificative. Dar, daca il administrezi in cantitati mari si pentru o perioada indelungata, pot aparea si probleme. Iata care sunt cele mai importante aspecte pe care este bine sa le ai in vedere.
Principalul element din compozitia otetului de mere este acidul acetic. Acesta, dupa cum se poate cu usurinta intui, poate fi destul de agresiv pentru organism, atacand smaltul dintilor si provocand senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului. Tocmai de aceea, este bine ca produsul sa nu se consume ca atare, ci dizolvat in apa ori suc.
Administrarea prelungita de otet de mere poate duce la scaderea nivelului de potasiu din organism si a densitatii osoase. Tocmai de aceea, nu este recomandat femeilor aflate la menopauza, care prezinta un risc mai mare de osteoporoza.
Nu este recomandabil sa consumi otet de mere daca urmezi vreun tratament ce include substante laxative sau diuretice.
http://www.eva.ro/sanatate/medicina-preventiva/tot-ceea-ce-trebuie-sa-stii-despre-beneficiile-otetului-de-mere-articol-3920.html
___________________________________________
Obezitate, ingrasare
Cu otetul de mere se fac cele mai simple si mai eficiente tratamente de reglare ponderala. Iata unul dintre ele: se bea in fiecare dimineata, la trezire, pe stomacul gol, un pahar de apa de izvor, in care au fost dizolvate doua lingurite de otet de mere. Apoi, pe parcursul zilei, dupa fiecare masa, vom bea o jumatate de pahar de apa in care am adaugat o lingurita de otet de mere si doua lingurite de miere. Otetul de mere stimuleaza procesele de eliminare din organism (in special tranzitul intestinal) si activeaza anumite lanturi metabolice care favorizeaza slabitul. Daca vreti o cura de slabire forte, folositi-o pe urmatoarea: inainte de fiecare masa, oricat de imbelsugata sau saraca, se inghit doi catei de usturoi pisati impreuna cu o lingura mare de otet de mere si putina apa. Este un preparat nu foarte rafinat ca aroma si cu atat mai putin ca gust, insa efectul merita efortul. Ar mai fi de retinut ca aceasta cura, destul de dura pentru tubul digestiv, nu se face mai mult de sapte zile la rand, urmate de sapte zile de pauza.
Colecistita si alte afectiuni ale bilei
Majoritatea persoanelor care au probleme cu bila ar putea fi scutite de multe necazuri luand 1-2 lingurite de otet de mere cu 10 minute inainte de fiecare masa (20-25 de minute in cazul persoanelor cu un apetit alimentar foarte puternic).
Indigestii frecvente, hipoaciditate
Beti inainte de masa cu 5-10 minute si imediat dupa masa cate un sfert de pahar de apa in care a fost diluata o lingurita de otet. Otetul stimuleaza salivatia, secretia de sucuri gastrice si mareste peristaltismul tubului digestiv.
Inapetenta, anemie, slabiciune corporala la copii
Medicina recomanda in toate aceste cazuri administrarea unei lingurite de otet, combinata cu o lingurita de miere, inainte de fiecare masa (doza va fi redusa la jumatate, in cazul copiilor sub cinci ani). Otetul de mere, pe langa faptul ca stimuleaza pofta de mancare si digestia, ajuta la asimilarea fierului si a altor minerale esentiale din alimente, favorizeaza procesul producerii hematiilor (globulelor rosii), stimuleaza foarte bland sistemul nervos central, inducand o stare de vioiciune si tonus. Suplimentar, pe langa administrarea interna, se fac saptamanal frectii pe tot corpul cu otet de mere, mai ales in cazul copiilor debili, care se imbolnavesc usor.
Migrenele
Mai ales cele care apar ca o consecinta a unor probleme hepato-biliare sau a constipatiei, se trateaza intern cu otet de mere, din care se iau 2 lingurite diluate in putina apa. Extern se fac frictionari ale tamplelor si ale bazei craniului (deasupra cefei) cu otet de mere. O metoda populara care uneori da rezultate surprinzator de rapide este inspirarea vreme de cinci minute a vaporilor de otet de deasupra unui vas umplut cu acest lichid.
http://news.softpedia.com/news/Otetul-de-mere-vindeca-100-de-boli-ro-23425.shtml
___________________________________________
Cura cu otet de mere
Marul este bogat in potasiu, mineral esential pentru functionarea normala a organismului si pentru mentinerea echilibrului osmotic acido- bazic. Otetul de mere retine din aceste fructe toate mineralele: fosfor, sodiu, magneziu, calciu, sulf, fier, siliciu si potasiu.
Cura cu otet de mere este recomandata in special celor care au lipsa de potasiu in organism. Si, desigur, ne intrebam cum ne putem da seama daca organismul nostru are suficient potasiu.
Semne care indica o eventuala lipsa de potasiu:
- Pierderea vioiciunii gandirii si a memoriei. Hotararile se iau mai greu iar memoria nu mai este buna;
- Suntem mai sensibile la raceala;
- Deseori avem mainile si picioarele reci;
- Preferam hrana calda in locul celei reci;
- Apar foarte des calozitati pe talpile picioarelor si se formeaza bataturi;
- Suntem predispuse la constipatie;
- Uneori nu avem pofta de mancare iar alteori avem senzatia de greata si varsaturi;
- Avem deseori mancarimi ale pielii;
- Pielea este iritata si pot apare cosuri;
- Taieturile si zgarieturile se vindeca greu;
- Pot apare contractii tetanice ale pleoapei sau ale coltului gurii;
- Dintii se cariaza mai usor decat ar trebui;
- Pot apare carcei mai ales la muschii corpului si in special noaptea;
- Adormim greu si ne sculam obositi;
- Noaptea nu avem un somn bun;
- Apar dureri la incheieturi.
Daca aveti o mare parte din aceste simptome, atunci potasiul se gaseste in cantitate insuficienta in organism. Potasiul normalizeaza activitatea celulelor sistemului nervos si mentine, deasemenea, echilibrul potasiu- sodiu in organism. Sporirea cantitatii de sodiu prin ingerarea lui sub forma de sare de bucatarie inseamna scaderea cantitatii de potasiu din interiorul celulelor corpului, avand ca urmare o pierdere de potasiu din organism.
Iata deci ca acest echilibru sodiu- potasiu se poate deregla usor si ne poate influenta starea de sanatate.
Excesul de proteine- carnea si chiar laptele- determina, deasemenea, eliminarea de potasiu.
Pentru cura cu otet de mere se procedeaza astfel:
Dimineata, cand ne sculam, luam doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa sau cu ceai de plante. Lichidul se bea incet, inghititura cu inghititura in timp ce ne imbracam.
Durata unei cure este de 1- 2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna.
Cura cu otet de mere se recomanda nu numai pentru intarirea organismului si in cazul lipsei de potasiu, ci si in cazul mai multor afectiuni cum ar fi: sterilitatea primara, graviditate, sinuzita, intoxicatii alimentare, nevralgie faciala, artrite ale articulatiilor mici de la maini si de la picioare, degenerescenta, ateroscleroza, cistite, pielite, hipercolesterolemie, nevroze, insomnii, oboseala cronica, migrene, ameteli, hipertensiune arteriala, anchiloza incheieturilor, lacrimare la oamenii in varsta, relaxarea si calmarea sistemului nervos, in caz de epidemii, in zona zoster, arsuri, varice, dureri musculare si articulare.
Pentru durerile in gat
Puteti folosi gargara cu o solutie de otet de mere, o lingurita la un pahar cu apa. Din aceasta solutie se ia din ora in ora cate o gura, cu care se face gargara si apoi se inghite. Pe masura ce jena din gat cedeaza, gargarele pot fi facute la intervale mai mari.
Contraindicatii: litiaza renala urica, guta, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, obezitate, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro- duodenal, febra musculara si hipotensiune arteriala.
http://www.sanatateata.com/diete-cure/cura-cu-otet-de-mere.htm
___________________________________________
Alte intrebuintari ale otetului din mere:
- Ca sa opriti sughitul trebuie sa muiati o bucata de zahar in otet de masa, sa-l sfaramati repede in gura si sa-l inghititi.
- Daca aveti febra, aplicati pe picioare o compresa din apa rece cu otet. O bucata de tesatura groasa se inmoaie in solutie, se invelesc gleznele sau laba piciorului si se tin pana ce compresa se incalzeste. Dupa aceasta picioarele se invelesc cu o plapuma calda. Daca temperatura este mare, se foloseste otet curat, fara apa, sau in proportie 1:1.
- Pentru a trata bataturile, trebuie sa se puna in otet coji de ceapa timp de 2 saptamani. Se scot apoi cojile, se pun pe bataturi, se panseaza si se lasa peste noapte. Se repeta procedura cateva nopti la rand, apoi se scot bataturile.
- Compresa pentru vanatai: 1 lingura de otet, apa fiarta. Se inmoaie in aceasta solutie o bucata de tesatura alba si se acopera vanataia, deasupra punand celofan si apoi pansand cu tifon. Cand compresa se usuca, se inmoaie din nou, repetand procedura de cateva ori. Este un procedeu usor si eficient, chiar si la vanatai mari.
- Contra anginei faceti gargara la fiecare ora cu o lingurita de otet de mere la un pahar de apa.
- Contra artritei se bea de 4 ori pe zi cate 1 pahar de apa cu o lingurita de otet din mere timp de 2 saptamani, apoi se face pauza 1 saptamana, si se repeta procedura.
- Contra tusei: se amesteca 3 linguri de otet de mere, 1 lingurita de suc de aloe, 1/2 pahar de miere de albine. De 3-4 ori pe zi se iau cate 2 lingurite inainte de masa.
- La intinderile musculare trebuie sa puneti comprese cu 100 g argila lichida si 4 linguri de otet de mere o data pe zi. Aceasta procedura intareste si oasele.
- Micoza la picioare se trateaza cu ablutiunea locurilor bolnave cu otet de mere.
- Muscaturile si piscaturile de tantari, musculite se ung cu otet de mere.
- Daca aveti dureri de cap, provocate de raceala sau febra, luati o lingura de otet de mere cu terci din 2 cartofi rasi. Solutia se intinde pe o panza sau tifon pus in 4 si se aplica pe frunte. Peste 2-3 ore aplicam o compresa proaspata. - Daca aveti dureri de cap puternice sau v-ati lovit, faceti o compresa cu otet si durerea va trece imediat.
- Daca in organism au aparut viermi intestinali, trebuie sa fierbeti in otet de mere cu sare, urzica tanara taiata marunt, la fel ca varza, si apoi o mancati. Viermii intestinali mor si ies din organism.
- Contra diverselor boli de unghii faceti de 6 ori pe zi comprese din otet de mere, pana la tratarea completa. Se consuma de 3 ori pe zi cate un pahar de apa fiarta cu 2 lingurite de otet si 2 lingurite de miere de
albine.
- Contra poliartritei si pintenului osos: intr-un pahar de otet se pune un ou crud, 100 g slanina de porc taiata marunt (nesarata), se amesteca bine, se lasa timp de 10 zile la intuneric. Locul bolnav il opariti si puneti pe el un tampon de vata uns cu unguentul obtinut timp de 4-5 ore, 4-5 zile la rand. Daca va arde nu continuati tratamentul.
- Contra radiculitei: 1 pahar de otet, 1 pahar de apa, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de bicarbonat de sodiu se amesteca, se lasa 5 zile. Se fac frectii seara inainte de culcare cu solutia obtinuta, apoi se freaca locul cu o bucata de tesatura din lana.
- Daca vi se ridica brusc tensiunea, inveliti timp de cateva minute o laba a piciorului cu o carpa inmuiata in otet. Se apasa cu degetul mijlociu al mainii drepte pe tragusul urechii astfel incat sa auziti pulsul, si numarati pana la 7. Tensiunea se normalizeaza.
- Daca va sangereaza gingiile, luati 2 linguri de scrum din maiul pamantului, 1 lingura din scrum de vita de vie, amestecati-le bine. O lingurita din amestec se pune in 100 ml apa cu 100 ml otet, si se fierb 5 minute. Se strecoara prin tifon cu vata. Se adauga 1 lingura de sare. Se clateste gura de 5 ori pe zi timp de 3 minute. Procedura dureaza 3 zile, apoi faceti o pauza de 5 zile si repetati.
- Pentru restabilirea culorii parului carunt: se usuca frunze si radacini de patlagina. Se pun 50 g la 0,5 1 otet si 0,5 1 apa, se fierb 30 minute, se raceste si se strecoara . Se frectioneaza pielea capului in fiecare seara timp de cateva zile.
- Tusea se trateaza cu un amestec din 1 pahar de miere de albine si 6 linguri de otet din miere. Se bea cate 1 lingura dimineata si seara. Cand incepeti sa tusiti beti cateva inghitituri de apa cu otet de mere.
- Mialgia lombara - frecati spatele cu otet si apa calda 1:1. Pe bolnav il puneti pe partea stanga a corpului, inmuiati un servet in solutie, scurgeti usor, frecati rapid si atent spatele bolnavului, incepand cu umarul stang si apoi jos pana la coapsa; inmuiati servetul din nou si frecati apoi de la gat pe lungimea coloanei vertebrale, apoi de la umarul drept pana la coapsa. Culcati bolnavul pe spate si il inveliti intr-o plapuma calda. Peste o ora repetati frectiile, incalzind putin solutia, in loc de frectii puteti face o compresa din otet cu apa calda de 3 ori la fiecare ora. Se asterne pe pat un celofan, deasupra se pune o plapuma stransa in doua. Se ia un cearceaf sau alta tesatura, se strange in patru, ca sa ajunga pe toata spinarea. Tesatura se inmoaie in solutie calda si se scurge usor, se pune pe plapuma. Bolnavul dezbracat se culca pe compresa si se inveleste cald.
- Gripa cu temperatura mare: se fac 5 frectii cu apa rece pe tot corpul cate 2-3 minute la fiecare 30 minute. Dupa fiecare frectie va culcati in pat si va inveliti; a 6-a si a 7-a frectie se face cu o solutie din apa si otet 1:1. in pauza se bea ceai din lastari de zmeura. Nu se recomanda sa mancati. Se consuma cat mai multe lichide. E bine sa beti apa cu lamaie sau ceai de coacaze.
- Dureri in articulatii provocate de saruri. Se ia paine neagra proaspata, se pune intr-un vas, se toarna o lingura de otet si una de apa calda. Se amesteca cu painea si se face o turta. Pe timpul noptii puneti turta pe articulatia bolnava, deasupra puneti celofan, legati cu un fular de lana astfel ca sa nu cada toata noaptea. Se urmeaza Tratamentul timp de 25-30 zile. Daca pielea se inroseste, dimineata o clatiti cu apa si o ungeti cu crema.
- Bronsita cronica: Se inmoaie o bucata de tesatura din lana in solutie din otet, ulei vegetal si camfor. Se pune pe timpul noptii pe piept. Pe spate se aplica o compresa din hrean dat prin razatoare.
- Contra guturaiului. inmuiati 2 degete in otet din mere frecati putin lateralele nasului de sus in jos. Cand degetele se vor usca inmuiati un deget in otet si ungeti narile pe dinauntru.
- Persoanelor cu inima bolnava li se recomanda sa bea otet fiert cu usturoi si miere de albine. Aceasta solutie curata arterele de grasimile depuse si intareste muschiul cordului.
- Cu otet din mere se poate trata herpesul tonsurant la animale, daca il ungeti de 6 ori pe zi. Daca de aceasta boala se molipseste copilul ce s-a jucat cu animalul bolnav trebuie sa punem vata pe un chibrit si sa ungem de 5-6 ori pe zi locul bolnav, si 2-3 mm in jur, cu otet din mere.
- Cei care doresc sa slabeasca, pot folosi o astfel de reteta. in timpul fiecarei mese se bea (prima luna) 1 pahar cu apa si 1 lingurita de otet din mere, apoi cate 2 lingurite de otet la 1 pahar de apa (in a doua luna). Pe zi trebuie sa se consume 3 pahare. Nu se recomanda sa mancati dulciuri si paine alba.
- E bine sa udati florile cu apa cu otet, 1-2 linguri la o caldare.
- Otetul din mere se intrebuinteaza la tratarea menstruatiei abundente (menoragie) ce apare la femeile cu boli ginecologice. in fiecare dimineata, pe parcursul ciclului menstrual trebuie sa se bea cate un pahar de apa cu 1-2 linguri de otet si indulcit cu miere de albine. Consumarea regulata a otetului poate schimba termenul de incepere a ciclului, de aceea, inainte de ciclu cu 4 zile, incetati sa consumati otet.
- Daca la femei apare leucoree, se pun in 2 litri de apa calda 3 linguri de otet din mere si se fac spalaturi in fiecare zi, pana ce leucoreea dispare. Apoi spalaturile se fac o data pe saptamana pentru profilaxie.
- Persoanelor la care apare des hemoragie la nas li se recomanda sa bea otet din mere dizolvat in apa. Sangele se poate opri cu tampoane de vata inmuiate in otet si puse in nas.
- Cei care sufera de transpiratie abundenta noaptea, inainte de culcare pot sterge tot corpul cu otet din mere. Aceasta procedura trateaza si pruritul cutanat.
- La arsuri de gradul I si II (dar nici intr-un caz la III si IV !) trebuie spalata pielea cu otet dizolvat in apa, daca arsura nu este prea mare, ea se poate spala cu otet curat. Aceasta procedura amelioreaza durerea si dezinfecteaza. Arsura de soare se spala cu otet diluat cu apa si se acopera cu un servetel inmuiat in aceeasi solutie.
- Daca aveti edem la picioare, va va ajuta o baie calda. Turnati in cada apa cea. 30 cm, adaugati 3-4 pahare de otet din mere. Umblati incet prin cada, miscati picioarele, pana veti simti ca picioarele s-au odihnit. Nu stergeti picioarele, lasati-le sa se usuce de la sine. Daca aveti dureri puternice inveliti picioarele cu servetele inmuiate in otet.
- Multi oameni sufera de varicoza. Se toarna otet din mere pe palme si se freaca picioarele de jos in sus dimineata si seara, in fiecare zi, timp de 1-2 luni, sau se invelesc picioarele cu servetele inmuiate in otet, apoi se leaga cu un stergar si se sta in pat sau in fotoliu, cu picioarele ridicate, timp de 30 minute. in timpul acestui Tratament trebuie sa beti, de 2 ori pe zi, un pahar de apa cu 2 lingurite de otet din mere.
- Cu otet din mere se pot trata hemoroizii daca la fiecare 2 ore, se aplica pe ei un tampon de vata inmuiat in otet din mere, iar dimineata se bea apa cu otet si miere de albine.
Daca ati hotarat sa folositi otet din mere pentru Tratament, va trebui sa-1 preparati singuri, deoarece otetul cumparat din magazin nu este bun pentru scopul propus, el fiind preparat pe cale chimica sau din coaja de mere si deseuri. Dupa prelucrarea chimica si termica in el raman foarte putine vitamine si microelemente.
Preparare otet de mere (reteta 1)
Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Merele se dau prin razatoare cu tot cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla (5-10 litri). La un kg de mere se toarna 1 1 litri de apa incalzita pana la 60-65° C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci atunci punem numai 70-80 g zahar Ia 1 kg de mere. Adaugam 10 g de drojdie la fiecare litru de apa. Borcanul se pune intr-un loc cald si intunecos timp de 10-14 zile si, de 2-3 ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta merele se strecoara prin tifon pus in 3-4, otetul se toarna in borcan, lasand 5-7 cm pana la gura borcanului, se acopera cu tifon si se lasa inca 2 saptamani. Cand otetul este gata el se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece. Un astfel de otet este un leac unicat.
http://www.boli-medicina.com/tratamente/sanatoase/alimente/OTET-DE-MASA-SI-OTETUL-DIN-MERE-BM-COM.php
___________________________________________
Oţetul de mere şi potasiul din organism
Organismul se dezvoltă bine şi îşi păstrează vitalitatea datorită existenţei potasiului în organism. Din acest motiv, este necesar sa-i asigurăm organismului, pe lîngă celelalte minerale necesare, cantitatea de potasiu de care are nevoie. Se poate observa că unii dintre copiii mici au tendinţa să mănînce pămînt, deoarece le lipseşte potasiul. Caii şi vacile rod lemn din acelaşi motiv, plantele nu mai cresc şi nu mai înfloresc dacă pămîntul în care cresc este sărac în potasiu, vacile dau naştere la viţei slabi şi bolnăvicioşi dacă iarba pe care o pasc este săracă în potasiu.
Toate acestea sînt manifestări ale lipsei de potasiu în organism. Dacă se suplineşte cantitatea de potasiu necesară organismului, toate aceste manifestări devin mai puţin violente. Şi acest lucru se face adăugînd în hrană oţet de mere. Dacă la hrana vacilor gestante se adaugă 60 ml de oţet de mere, de 2 ori/zi, o anumită cantitate de făină obţinută din alge şi cîteva picături de iod, acestea vor avea viţei vioi şi sănătoşi. O alimentaţie bogată în potasiu duce la o creştere sănătoasă şi la o vitalitate sporită. Alimentaţia trebuie să fie compusă şi din fructe, legume crude, miere şi oţet de mere.
Odată cu înaintarea în vîrstă, este recomandat să se facă adaos de potasiu în mod regulat. Se poate constata că, dacă i se administrează unui bolnav de artrită pînă la 10 linguriţe de oţet de mere la fiecare masă, durerile dispar şi încheieturile lor îşi recapătă mobilitatea. Oţetul de mere face minuni în caz de disfuncţii ale digestiei, greaţă şi chiar la apariţia unor simptome de otrăvire cu alimente alterate.
Dacă vă vine greu să beţi un pahar întreg de apă în care s-a amestecat o linguriţă de oţet de mere, puteţi să beţi această cantitate luînd cîte o linguriţă de amestec la fiecare 5 minute. Paharul de amestec va fi băut atunci în 4 ore. După aceea, se vor amesteca 2 linguriţe de oţet de mere şi un pahar cu apă. Amestecul va fi băut luînd cîte o linguriţă la 15 minute. Fiecare persoană îşi poate individualiza cantitatea şi frecvenţa cu care se va consuma oţetul de mere.
Este recomandat să se utilizeze, mai ales, oţetul de mere cu miere, care este de găsit în magazinele Apicola şi în cele cu produse naturiste. (C.I.)
http://www.evenimentul.ro/articol/otetul-de-mere-si.html
___________________________________________
Preparare otet de mere (reteta 2)
Pentru preparerea otetului de mere, acestea se spala, se înlatura partile putrede sau viermanoase, dupa care se strivesc sau se rad pe razatoarea mare, folosindu-se si cotorul. Merele crude astfel strivite se pun într-un vas potrivit cantitatii de mere de care dispunem. Peste acest terci se toarna apa calda, care în prealabil a fost fiarta (0,5 l apa la 0,4 kg terci mere). Pentru prepararea otetului de mere destinat consumului uman, se adauga pentru fiecare litru de apa 100 g miere (sau 100 g zahar).
De asemenea, pentru a grabi fermentatia acetica a otetului de mere pe lânga miere de albine sau zahar, se mai adauga la fiecare litru de apa 10 g drojdie de bere si 20 g pâine neagra uscata. Vasul se pastreaza descoperit într-o camera cu temperatura de 20 °C - 30 °C. Pentru ca procesul de otetire sa decurga în bune conditiuni, vasele nu trebuie expuse la lumina soarelui, ci trebuie sa fie asezate la întuneric, întrucât razele ultraviolete împiedica fermentarea.
Pentru prima faza de fermentare a otetului de mere, vasul se tine la cald timp de 10 zile (temperatura 20C-30 C) terciul de mere amestecându-se cu o lingura de lemn de 2-3 ori pe zi, dupa care se pune într-un saculet de pânza rara si se strecoara prin presare. Sucul obtinut se strecoara din nou prin tifon.
Pentru a doua faza a fermentatiei otetului de mere se procedeaza în continuare astfel: Se leaga borcanul la gura cu tifon si se pastreaza la caldura pentru continuarea fermentatiei. Fermentatia s-a terminat când lichidul se linisteste si se limpezeste. In functie de pregatirea corespunzatoare a sucului, a temperaturii, otetul de mere va fi gata în 40-60 zile.
Sticlele vor fi astupate, ceruite si se pastreaza la loc racoros. Ing. Ratiu Teodor CLCA Tîrnova
 http://livada-dima.50webs.com/pomicultura/livada/placinta-prajitura-otet-mere/placinta-prajitura-otet-mere.html
___________________________________________
Sursele (link-urile) pentru acest articol sunt trecute succesiv, in finalul fiecarui paragraf, functie de adresele de unde au fost copiate.

  

CORPUL TAU TRIMITE MESAJE!

 Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau, in totalitatea. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Sau poate ca ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci... Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun de fapt ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.
Doza zilnica recomandata
Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.
Ai mai jos cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:
Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali.
Albirea prematura a parului - deficienta de acid pantotenic (B5).
Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a aicizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.
Matreata - deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.
Acneea - deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.
Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).
Sangerarea gingiilor - deficienta de vitamina C si bioflavonoide.
Crapaturi in colturile gurii - lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei.
Limba umflata - lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.
Limba deschisa la culoare - nivel scazut de fier.
Cearcane - nivel scazut de quercitina sau vitamina C.
Deformarea unghiilor - deficienta de fier.
Inflamarea cuticulelor - deficienta de zinc.
Pielea uscata - deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.
Vindecarea lenta a ranilor - deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.
Invinetire rapida - nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.
Maini reci - lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.
Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti “examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare. In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai, dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.
Alta parere despre sare, zahar si grasimi
Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări.
De ce ?
Sarea lor era fără iod!
Fără iod in alimentaţie e jale!
“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii!
Mesajul e mai actual ca niciodată !
Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ !
Dar au modificat-o!
… Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !
« Ăsta » avertisment medical!
Nu Petre Ispirescu!
Să  luăm cuvânt cu cuvânt!
Exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces ?
La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi…
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !
Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi?
Că nu suntem la fel!
Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său!
Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină!
Şi diferă şi RH*-ul -purtătorul de oxigen din sange!
Unii au predominant Cuprul*(-) alţii –cei mai multi- Fierul (+)!
Sarea!
Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură!
Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!!
Hmm!
Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume!
La muncă şi înapoi…acasă, la televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente?
Nu e mai periculos?
Ba da!
Dar aduce profituri imense, accize şi taxe!
La nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem!
Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi!
Amintiti-va ce face medicul prima data in spital?
Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot.
Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate!
Ar declanşa alergii!
Dar zaharul?
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii!
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei!
Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala!
Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)*!!!
Adică a evoluţiei dvs.!
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile  naturale!
Şi  evoluţia dv. genetică!
Grăsimile?!
Să vedem ce spun studiile!
Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului  imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497) .
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele!
Să le coboare la 200!
Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi » şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc!…
Între « ştiinţa» unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales Intuiţia !
Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte!
Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?
Şi cu cojocul de 40 de kilograme?
VĂ DORESC MULTĂ SĂNĂTATE