Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 7 iulie 2010

Ceasul biologic chinezesc si meridianele

Conform medicinei traditionale chinezesti, organismul uman functioneaza dupa un orar fix, la fel si starea de sanatate a organismului este fluctuanta.Aceste cicluri se repeta zilnic, lunar si anual. Toate acestea sunt controlate de „ceasul biologic” central, ajutat de alte „desteptatoare” locale la nivelul organelor principale
(inima, plamân, rinichi, ficat, etc.)
Energia care circula prin organism poate fi reprezentata printr-un ciclu de 24 de ore. La fiecare ora un organ este la activitate maxima, iar cel diametral opus pe reprezentarea grafica este în acelas moment la activitate minima. În consecinta, în orce directie influentam un organ la organul lui pereche vom obtine rezultate inverse
Orice boala sau afectiune are, în cursul unei zile simptomatologie oscilanta: Majoritatea crizelor biliare au loc în jurul orei 24, iar infarcturile cardiace între orele 11-13, mai ales vara.

Ritmurile ceasului biologic:

Orele 23 - 01 – perioada demaxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, în aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
Orele 01 - 03 – Se activeaza ficatul. În aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afectiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc în aceasta perioada. Ficatul si vezica biliara fiind organe pereche, si cei suferinzi de afectiuni biliare prezinta aceleasi simptome. În aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
Orele 03 - 05 – Se activeaza plamânii, deci în aceasta perioada fumatorii, astmaticii, cei raciti sau cu alte afectiuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta.
Orele 05 - 07 – Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada în care majoritatea oamenilor au scaune. Se recomanda evitarea stresului si grabei în aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obiciei mai rau decât în cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
Orele 07 - 09 – Începe activitatea maxima a stomacului.Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicata ramânerea într-un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
Orele 09 - 11 – Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool! Se recomanda consumul de fructe si miere de albine(singura perioada din zi când organismul poate digera fara efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim.
Orele 11 – 13 - Perioada de activitate maxima a inimii. În aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din aceasta cauza exista un risc marit pentru accidentare.
Orele 13 – 15 - În aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
Orele15 -17 - Perioada hiperactiva a vezicii urinare.În aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide ( apa, ceaiuri ), si activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste în continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
Orele17 – 19 – Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care îi îngreuneaza activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanti alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul.
Orele 19 – 21 – Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. În aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atât cele administrate oral, cât si cele aplicate extern).
Orele 21 – 23 – Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).





meridianele
meridianele:
Conform filozofiei medicinii traditionale chineze, prin corp circula fluxuri de energie vitala ( energia Chi), aceasta stând la baza mentinerii functionalitatii organelor. Canalele energetice prin care circula aceasta energie, se numesc meridiane. Exista 12 perechi de astfel de meridiane,( 12 pe partea stânga, 12 pe partea dreapta a corpului ), si doua meridiane impare. Meridianele au portiuni de suprafata, dar si portiuni în interiorul corpului.
Pe portiunile de suprafata se gasesc centre energetice - punctele de acupunctura.
Meridianul ficatului
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni hepatice, tumori abdominale, rigiditatea coloanei, dureri lombare, migrene, acufene, vedere neclara, senzatia de suprasaturatie, stari de voma, constipatie, diaree, tulburari digestive, probleme de urinare, rezistenta fizica scazuta, crampe musculare, afectiuni ale ligamentelor, ten uscat si palid, par si unghii slabe, fara luciu.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Autocontrol exagerat, emotii si purtare instabile, lipsa vointei, crize de nervi, surexcitare nervoasa, sensibilitate exagerata fata de zgomote, mirosuri si arome, frustrare, stres, imposibilitatea de relaxare, planuri de viitor exagerate.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Regalen – Protektin
Meridianul guvernor
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Problemele sistemului
nervos, crize nervoase, epilepsie, junghiuri abdominale în directia inimii, probleme de urinare, hemoroizi, gât uscat, sterilitate, rigiditatea coloanei vertebrale, lesin, hernie, lipsa vitalitatii, probleme sexuale, dureri de spate.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Lipsa creativitatii, independentei, telurilor de viitor, lipsa simtului practic, gândire neclara, sentiment exagerat de raspundere, atentie exagerata pentru detalii, et
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen- Ruticelit
Meridianul inimii
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni ale inimii, aritmii, transpiratii nocturne excesive , îmbujorare frecventa, rezistenta slaba la efort, sensibilitate la schimbarile de temperatura, paliditatea fetei, a talpilor si palmelor, sete permanenta, gât uscat, dureri intercostale pe partea stânga, mâini reci sau prea fierbinti.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Neliniste sufleteasca, labilitate emotionala, lipsa de afectiune, crize sentimentale si de isterie, lipsa comunicarii, probleme de memorie, tulburari de somn, cosmaruri, etc.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen-Ruticelit
Meridianul intestinului gros
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Dureri dentare, amigdalita, laringita, dureri abdominale, îngalbenirea globului ocular, usturimi la ochi, hemoragii nazale, rigiditatea degetelor aratatoare.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Secretomanie, lipsa sentimentelor, dispret fata de propria persoana, refuzul de a primi cadouri, sentimentul de a fi folosit de altii. Netratate, pot duce la depresie.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Vironal-Droserin
Meridianul pericardului ( vase-sex)
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Dureri acute pe parte de interior a antebratelor si coatelor, probleme de cord, aritmii, palme fierbinti, îmbujorarea exagerata a fetei, îngalbenirea globului ocular.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Nesiguranta sufleteasca, râs prelungit, fara motiv.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen-Ruticelit
Meridianul intestinului subtire
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Dureri de gât, ceafa, umeri si brate, crampe abdominale, acufene, slabirea auzului, diaree, îngalbenirea globului ocular.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Nesiguranta sentimentala, simt critic exagerat, teama de viitor, rigiditate în gândire, neserioziotate, supraevaluarea propriilor limite, iritare, indiferenta fata de altii, crize de epilepsie.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Korolen-Ruticelit
Meridianul Plamânului
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni respiratorii, tuse, astm, bronsita, dureri în zona pieptului, dureri de gât, frisoane, febra, sensibilitate exagerata fata de frig si infectii, aritmie, dureri ale încheieturilor, egzeme, ten uscat si dur, pierderea parului, greutati de urinare, etc
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Lipsa reactiilor emotionale, depresii, melancolie, complex de inferioritate
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Vironal-Droserin
Meridianul rinichi
Simptomele fizice : Afectiuni renale, lipsa poftei de mâncare, tenul închis la culoare, pleoape umflate, cearcane, egzeme, acnee, palme uscate, tuse, respiratie grea, cavitatea bucala uscata si calda, amigdalita, laringita, hepatita, vedere slabita, aritmie, dureri de inima, bataturi dureroase, oboseala cronica, dereglari hormonale, probleme sexuale, sterilitate, avort spontan, dureri în zona pelviana, a bazinului, coapselor, gambelor si gleznelor, arsuri la nivelul talpilor, probleme de auz si de echilibru, fragilitatea oaselor, carii dentare, amorteala si inertia membrelor inferioare.
Simptomele psihice : Nesiguranta, nehotarâre, imposibilitate de comunicare, nerabdare, cinism, neîncredere, probleme de memorare, lipsa motivatiei, lipsa perspectivei, tristete, fobii, teama, panica.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Renol-Artrin
Meridianul Splinei
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Rigiditatea limbii, stari de voma, dureri abdominale, balonare, diabet, durere toracica, constipatie, diaree, retentia apei în organism, tulburari de somn, edeme ale picioarelor, membre reci, lipsa vitalitatii, scurgeri nazale apoase, anemie, hematoame, rigiditatea vaselor sanguine, predispozitie la hemoragie.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Confuzie, gândire lenta, împrastiata, probleme de memorare, idei fixiste, dogmatism, exces de zel, autocompatimire, sentiment de nesiguranta, tristete nemotivata, imposibilitate de adaptare, etc.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Vironal-Droserin
Meridianul stomacului
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Balonare, probleme digestive, raceala picioarelor, febra mare, delirare, edeme dureroase la nivelul genunchilor, dureri de gât, dureri ale membrelor inferioare, etc.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Imposibilitatea de a simti iubirea, greutatea de a se integra, predispozitie la gândire negativa, indiferenta, disperare, tacere exagerata, superficialitate, crize de nervi.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Gynex-Cytovital
Meridianul trei focare
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian:Tulburari de auz, acufenie, laringita, transpiratie, insuficienta circulatorie, dereglari ale sistemului limfatic, imunitate scazuta, alergii, retentie de apa, dureri ale colturilor ochilor, pometi umflati, dureri la nivelul urechilor, umerilor, bratelor, antebratelor si al degetelor inelare.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian: Raceala în relatiile interumane, egoism, atentie exagerata fata de propria persoana si membrii de familie.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele:
Regalen – Protektin ; Gynex -Cytovital ; Korolen- Ruticelit
Meridianul vas de conceptie
Simptomele fizice :
La femei- probleme menstruale, dureri de sâni, scurgeri vaginale, predispozitie la avort spontan, depuneri adipoase (celulita, „aripioare”),
La barbati – diverse forme de hernie
La ambele sexe – sterilitate, diaree, constipatie, probleme de urinare, tuse, dureri dentare, dureri de gât, dureri pe toata lungimea meridianului.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian:Labilitate emotionala, frigiditate, emotivitate, nervozitate, bâlbâiala, vointa slaba.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Gynex-Cytovital
Meridianul vezicii biliare
Simptomele fizice ale dereglarii nivelului energetic al acestui meridian: Afectiuni biliare, litiaza, gust amar , durei intercostale pe partea dreapta, ten uscat si palid, senzatie de caldura ale coapselor, dureri de cap la nivelul fruntii si la coltul gurii, transpiratie excesiva, frisoane, ganglioni umflati, dureri de articulatii (bazin, genunchi, glezne, degetele mici de la picioare), rigiditate cervicala, etc.
Simptomele psihice ale dereglarii nivelului energetic ale acestui meridian:Indecizie, gândire neclara, lipsa de idei, lipsa telurilor si planurilor de viitor, atentia exagerata la detalii, zgârcenie, nemultumire constanta, nerabdare, iritare nervoasa.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Regalen – Protektin
Meridianul vezicii urinare
Simptomele fizice : Durei de cap, de ceafa, dureri oculare, rigiditatea dureroasa a coloanei, ( lombare), de genunchi, gambe si calcâi, hemoroizi, frisoane, stari de lesin, crize de personalitate, lacrimare frecventa, incontinenta urinara, infectii de prostata, afectiuni ale sistemului osos ( artrita, osteoporoza), caderea parului, încaruntire prematura, carii dentare, probleme de auz, rigiditatea degetelor mici de la picioare, senzatie de frig permanent la nivelul membrelor.
Simptomele psihice :Nesiguranta, timiditate, lipsa curajului, neseriozitate, delasare, hiperactivitate nervoasa, stres,spaima, groaza, lipsa senzatiei de mila.
Armonizarea energetica se poate realiza cu produsele: Renol-Artrin

Filozofia chineza priveste organismul uman ca pe o versiune în miniatura a Universului.
Procesele vitale sunt în stransa legatura cu interactiunea dintre cele 5 elemente creatoare ale naturii prin intermediul teoriei principiului yin-yang. Conceptul celor cinci elemente este un rezultat al interactiunilor yin-yang. Cele cinci elemente sunt lemnul, focul, pamântul, metalul si apa.
Lemnul este activ, creste si poate fi ars, adica este yang.
Focul este cel mai activ, având nevoie de aer pentru a arde. El este elementul cel mai yang din cele cinci. Atât lemnul cât si focul sunt deasupra nivelului solului lucru considerat yang.
Pamântul constituie nivelul solului fiind astfel neutru. Sub pamânt se afla depozitele de metal si minerale care sunt considerate yin. Deasemenea metalul este yin deoarece este mult mai stabil în comparatie cu lemnul ce arde mai usor. Dar cel mai yin dintre toate elementele este apa care poate ajunge mult sub nivelul solului, chiar mai jos decât metalul.
Apa este indispensabila pentru cresterea copacilor astfel ca ciclul reîncepe cu elementul lemn.
Fiecare element (lemn, pamânt, metal, foc, apa ) are asociat un numar de organe sau tesuturi functionale, gusturi, emotii, culori si alte caracteristici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu