Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 8 august 2009

macesele si virtutile lor terapeutice

Recoltarea maceselor

Culesul maceselor se face acum, la sfarsitul lui septembrie - inceputul lui octombrie, inainte de a da prima bruma. Fructele ajunse la maturitate, cu o coloratie rosie intensa (nu rozii sau de un rosu inchis), se culeg de pe crengi si se pun apoi in saculeti de panza sau de hartie. Fructele de maces se usuca in locuri umbrite, ferite de umezeala, in strat foarte subtire (pe cat posibil fructele nu trebuie sa se atinga intre ele). Procesul de uscare este destul de indelungat (1-3 saptamani) si se incheie atunci cand pulpa maceselor este total deshidratata si usor casanta, rupandu-se cand desfacem maceasa cu un cutit. Dintr-un kilogram de fructe proaspat culese rezulta, dupa uscare, aproximativ 400 de grame de macese deshidratate.
Conform studiilor facute de biochimistii si de farmacistii romani, considerate de referinta la nivel mondial, cele mai bogate in vitamina C sunt macesele culese de la peste 800 de metri altitudine. Proprietati medicinale au insa si macesele din zonele joase (dealuri, podisuri), care contin cantitati insemnate de vitamina A si E, vitamine din complexul B, fier, magneziu, acizi organici, flavonoide.

Preparate din macese

In lumea vegetala, macesele (mai exact, pulpa maceselor) sunt campioane absolute de vitamina C, de unde si nenumaratele lor utilizari medicinale. Pe de alta parte, preparata incorect, aceasta vitamina se degradeaza si isi pierde foarte usor efectul, deci si puterea terapeutica. In cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai bune variante de preparare a acestor fructe medicinale, asa incat sa fie conservate la maximum toate substantele active din componenta lor:

Pulberea de macese


In magazinele de tip Plafar se gasesc asa-numitele macese faisnit", adica pulberea de fruct fara samburi (samburii de maces sunt destul de toxici ingerati ca atare). Aceasta va fi folosita pentru administrare interna. Daca vrem, totusi, sa obtinem pulberea de macese acasa, se va proceda astfel: se macina foarte fin cu rasnita electrica de cafea fructele uscate de maces. Dupa macinare, semintele, care sunt foarte dure, vor ramane intregi, in timp ce pulpa se va transforma intr-o pulbere fina. Pentru a le separa, se va face o cernere printr-o sita deasa (cum ar fi cea pentru faina alba), pulberea fina astfel obtinuta fiind depozitata in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 15 zile (deoarece substantele active se oxideaza relativ rapid). De regula, se administreaza de 4 ori pe zi, cate o lingurita rasa, pe stomacul gol. Semintele rezultate in urma cernerii se pastreaza si ele, avand proprietati medicinale foarte importante.

Ceaiul de macese

Se obtine prin oparirea fructelor cu apa clocotita (unii terapeuti recomanda chiar fierberea vreme de 10-15 minute), metoda care distruge multe principii active. Din acest motiv nu va recomandam aceasta forma de preparare, fiind mult mai eficienta cea pe care v-o prezentam in continuare:

Infuzia combinata de macese

Intr-un sfert de litru de apa se pun la macerat vreme de 8-10 ore 3-6 linguri de pulbere de macese (fara seminte), dupa care lichidul se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca un sfert de litru de apa, vreme de doua minute, dupa care se lasa sa se raceasca. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ jumatate de litru de infuzie combinata, care se administreaza pe parcursul zilei. Pe cat posibil, in timpul prepararii este bine ca extractele sa nu intre in contact direct cu metalul din strecuratoare (sunt preferate strecuratorile de plastic sau tifonul), din vase (cele mai bune sunt cele de sticla) sau din oale (vor fi preferate cele teflonate), metal care va cataliza oxidarea vitaminelor.

Decoctul combinat de samburi de macese

Intr-un sfert de litru de apa se pun la macerat, vreme de 8-10 ore, 2 linguri rase de seminte de macese (rezultate in urma cernerii pulberii), dupa care lichidul se filtreaza cu multa atentie, asa incat sa nu se strecoare si perisorii (cu efect foarte iritant asupra aparatului respirator si digestiv) de pe samburii maceselor. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe in inca un sfert de litru de apa, vreme de 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ jumatate de litru de decoct combinat, care se administreaza pe parcursul zilei, in cure de maximum 14 zile, urmate de alte 14 zile de pauza.

Siropul de macese

Peste 200 grame de pulbere de pulpa de macese fara samburi se pun 800 ml de apa clocotita, dupa care se lasa sa macereze vreme de 12 ore. Se adauga 500 de grame de zahar brun, se amesteca bine la foc foarte mic (preparatul nu trebuie sa clocoteasca!), dupa care se pune in borcane mici cu filet. Aceste borcane se sterilizeaza in cuptor (de preferinta la 80 de grade, nu mai mult) vreme de 40 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca gradat. Se administreaza zilnic, cate 4-6 linguri, din preparatul astfel obtinut.

Tratamente preventive

* Alergie - o cura de 45 de zile, timp in care se consuma o jumatate de litru de infuzie combinata de macese pe zi, face minuni in prevenirea alergiei. Cel mai bun moment pentru inceperea unei astfel de cure este la sfarsitul iernii -inceputul primaverii, asa incat efectul sa fie maxim in luna aprilie, cand incepe polenizarea si cei cu sensibilitate alergica sunt cel mai greu incercati.
* Boli de inima - toamna si primavara se face un tratament de o luna cu pulbere de macese, din care se consuma 4-6 lingurite pe zi, pe stomacul gol. Vitamina C, bioflavonoidele, vitaminele din complexul B continute de pulpa maceselor previn ateroscleroza, ajuta la adaptarea aparatului cardiovascular la conditiile de stres, previn puseele de hipertensiune. Fiind bogate in acizi organici (pectici), macesele regleaza si nivelul colesterolului. Astfel, alaturi de fructele paducelului, macesele sunt adevarate campioane in prevenirea crizelor de anghina pectorala si infarct.

* Cistita, nefrita - semintele de maces contin substante cu un puternic efect diuretic si care protejeaza rinichii si vezica urinara de infectii. Apoi, pulpa maceselor administrata intern mareste imunitatea organismului pe segmentul urinar. Aceste observatii au fost facute in urma unor studii aprofundate de catre Comisia Guvernamentala din Germania, care reglementeaza folosirea plantelor medicinale in aceasta tara. Decoctul combinat de seminte de maces se administreaza dimineata, pana la ora 12, cate o jumatate de litru pe zi, in cura de 2 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza. Din infuzia combinata obtinuta din pulpa maceselor se administreaza cate un pahar (200 ml), cu 15 minute inaintea mesei de pranz si a cinei, in cure de 30 de zile.
* Colecistita, litiaza si colici biliare - se administreaza infuzia combinata de macese, cate un pahar cu 30 de minute inaintea fiecarei mese, in cure de 30 de zile, urmate de cate 10 zile de pauza. Infuzia combinata de macese are efect antiinflamator biliar, impiedica precipitarea colesterolului in colecist si formarea de calculi biliari, previne colicile. Studii preliminare arata ca aceasta cura cu infuzie combinata de macese ar putea avea ca efect diminuarea in volum a calculilor biliari de mari dimensiuni.
* Debilitate si anemie la copiii mici - se administreaza siropul de macese, cate 3-4 lingurite pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 20 de zile de pauza. Acest sirop, cu tot cu pulpa, este foarte bogat in vitamina C si in vitamine din complexul B, in fier si in magneziu. Imbunatateste pofta de mancare, favorizeaza dezvoltarea normala a sistemului nervos, previne bolile infectioase si complicatiile acestora. La sugari, se administreaza infuzia combinata de macese, cate 100-200 ml pe zi, cu minimum 30 de minute inainte de alaptare.
* Hipertensiune arteriala - studii recente facute in Germania arata ca o cura cu macese ajuta organismul sa se adapteze mai bine la stresul psihic, la suprasolicitare si la emotii negative, de tipul furiei, frustrarii, enervarii. Or, stresul asociat acestor emotii negative este chiar principalul vinovat pentru puseele de hipertensiune arteriala si pentru tensiunea arteriala oscilanta. Se recomanda ca macar de doua ori pe an sa se faca o cura cu pulbere de macese, din care se ia cate o lingura pe zi, vreme de 28 de zile.
* Infectii respiratorii - studii facute inca din perioada celui de al doilea razboi mondial arata ca un tratament de 3-4 saptamani cu macese previne infectii respiratorii cum ar fi bronsita virala si bacteriana, pneumonia, viroza pulmonara, sinuzita, rinita etc. Macesele imbunatatesc activitatea sistemului imunitar si intaresc epiteliile respiratorii, ajutandu-le sa-si exercite rolul de bariera in fata microorganismelor infectioase. Se administreaza
pulberea de macese, cate o lingurita, de patru ori pe zi.

* Reumatism - la schimbarea anotimpurilor (mai ales la inceputul toamnei si al iernii) se recomanda o cura de o luna, timp in care se administreaza cate o jumatate de litru de infuzie combinata de macese pe zi. Macesele sunt o adevarata colectie de substante antioxiante si antiinflamatoare, care impiedica degradarea finelor cartilagii din articulatii, ajuta la mentinerea elasticitatii membrelor si a coloanei vertebrale, cresc rezistenta organismului la frig, impiedicand aparitia crizelor reumatice.
* Scorbut, avitaminoza - se fac tratamente de cate 60 de zile, timp in care se administreaza cate 6 lingurite de pulbere de macese pe zi. Macesele nu doar ca au continut ridicat de vitamina C si de alte vitamine (in special vitaminele A si din complexul B), dar chiar ajuta organismul sa asimileze vitaminele si mineralele din alte surse.

Tratamente interne

* Artrita reumatoida - intr-un studiu danez din 2004, facut pe 112 persoane bolnave cu artrita reumatoida si osteoartrita, pacientilor li s-au administrat oral cate 5 grame de macese pe zi, vreme de 90 de zile. La sfarsitul tratamentului, la 66% dintre pacientii care luasera macese, durerile reumatice se diminuasera considerabil sau chiar disparusera. De asemenea, la toate persoanele care au raportat disparitia sau diminuarea durerii in urma tratamentului cu macese s-a observat si o imbunatatire a mobilitatii articulatiilor afectate de reumatism. Acest studiu clinic nu este singurul, medicii din Germania si din Danemarca facand in ultimul deceniu nu mai putin de opt cercetari de acest tip, toate incununate cu succes. In prezent, in tari cum ar fi Germania, Marea Britanie, Danemarca, Franta, macesele devin treptat o optiune de tratament tot mai serioasa pentru reumatologi, acestia ajungand chiar sa recomande macesele in locul clasicelor antiinflamatoare de sinteza, cu nenumaratele lor efecte adverse.

* Circulatie periferica deficitara - la venirea sezonului rece se face o cura de 60 de zile cu sirop de macese, din care se iau cate 3-4 linguri pe zi. O varianta mai puternica a acestui tratament este cel cu pulbere de macese, din care se iau de trei ori pe zi cate doua lingurite. Aceste tratamente imbunatatesc circulatia la nivelul vaselor de sange de mici dimensiuni, precum si circulatia de la nivelul finei retele de vase capilare. De asemenea, bioflavonoidele din pulpa maceselor intaresc peretii vaselor de sange, fiind eficiente contra fragilitatii capilare.
* Constipatie - se administreaza infuzia combinata de macese indulcita cu miere de mana, cate o jumatate de litru baut dimineata, la trezire, pe stomacul gol. Acizii pectici din compozitia maceselor ajuta la normalizarea florei intestinale si imbunatatesc tranzitul intestinal, avand un efect laxativ de intensitate medie. Interesant este ca decoctul combinat de seminte de macese, cate jumatate de litru administrat zilnic, are efect opus, tratand constipatia si fiind chiar un adjuvant valoros contra dizenteriei.
* Convalescenta - se ia cu 10 minute inaintea fiecarei mese cate o jumatate de pahar de infuzie combinata de macese. Este un tratament care reface rapid capacitatea naturala de aparare si de efort a organismului, stimuleaza apetitul alimentar si imbunatateste asimilatia substantelor nutritive. Acest tratament a fost adesea folosit cu succes in spitalele militare, el accelerand procesele de vindecare in cazul celor care suferisera interventii chirurgicale, dar si al celor care au avut boli infectioase grave.
* Febra - se bea zilnic o jumatate de litru - un litru de infuzie combinata de macese. Acest tratament nu are ca efect eliminarea febrei, care e un foarte important mecanism de aparare a organismului, insa ajuta corpul (in special sistemul cardiovascular si cel nervos) sa reziste cu succes acceselor de febra si, mai mult, ajuta la accelerarea procesului de vindecare.
* Gripa, guturai - mai multe studii arata ca pacientii care iau pulbere de macese inca de la declansarea acestor afectiuni au un timp de vindecare mai scurt, organismul rezista mai bine la accesele de febra, efectele secundare ale bolii (dureri de cap, musculare, vertij) sunt mult diminuate. Se administreaza pulberea de macese, cate 6 lingurite pe zi.
* Hemoragie menstruala - se consuma cate 6 linguri de pulbere de macese pe zi. Acest tratament previne crampele menstruale, are un rol de regularizare a activitatii hormonale, dar si de compensare a pierderilor de sange, care pot provoca anemie, vertij, slabiciune.
* Obezitate, supraponderabilitate - mai multe studii facute de medicii japonezi de la Universitatea de Medicina din Osaka, sub indrumarea doctorului Kiyofumi Ninomiya, arata ca macesele sunt de un real ajutor contra obezitatii. Dupa doua saptamani de administrare a extractului apos de macese s-a constatat o reducere a colesterolului si a zaharului din sange, precum si o inhibare a procesului de depunere de rezerve de energie in corp, sub forma tesutului adipos in exces. De asemenea, s-a constatat ca administrarea extractului apos de macese imbunatateste eliminarea unor substante toxice din organism, cum ar fi acidul uric. Nu in ultimul rand, tratamentul cu macese mareste tonusul psihic si fizic, fiind de un important ajutor in exercitiile fizice, care sunt principalul mijloc de pierdere a kilogramelor in plus. Se recomanda o cura de 45 de zile cu infuzie combinata de macese, din care se bea cate un litru pe zi.

* Spondiloza anchilozanta - acum trei ani, cercetatorii danezi au descoperit in macese o substanta activa (galactolipida), cu un extraordinar efect antiinflamator asupra finelor cartilagii dintre discurile coloanei vertebrale. Administrata suficient de mult timp, aceasta substanta nu doar reduce inflamatia si durerea, dar chiar imbunatateste flexibilitatea coloanei vertebrale afectate de aceasta boala. Mai mult, flavonoidele, vitaminele si alte substante antioxidante din macese impiedica procese degenerative de la nivelul tesuturilor articulare. Se recomanda o cura de trei-patru luni cu infuzie combinata de macese, care se administreaza cu tot cu pulpa, pe stomacul gol, cate o jumatate de litru pe zi.
* Tratamentul cu antibiotice - in timpul administrarii antibioticelor de sinteza si inca o perioada de 10 zile dupa terminarea acestui tratament, este foarte utila o cura cu infuzie combinata de macese. Se bea cate o jumatate de litru pe zi de infuzie combinata, terapie care are ca efect imbunatatirea imunitatii (care este destul de serios afectata de curele, mai ales repetate, cu antibiotice), prevenirea reactiilor alergice la aceste medicamente, refacerea florei intestinale normale. Merita retinut, in acest context, si faptul ca tratamentul cu macese, corelat cu cel cu antibiotice, ajuta la eliminarea mult mai rapida a infectiilor bacteriene.

Precautii si contraindicatii

Pulpa de macese nu are nici un fel de contraindicatie in administrare, fiind printre cele mai nenocive remedii cunoscute.
Semintele de macese, in schimb, mai ales perisorii de pe aceste seminte, au un efect iritant foarte puternic asupra aparatului respirator si a celui digestiv. De asemenea, acesti perisori pot declansa reactii alergice severe, cu prurit, catar respirator, disconfort gastro-intestinal.
Comisia guvernamentala pentru plante medicinale din Germania atrage atentia ca un consum de peste 10 grame de seminte de macese pe zi poate conduce la intoxicatie datorita cianidelor din compozitia acestor samburi.
Ilie Tudor

despre virtutile busuiocului

BUSUIOCUL
Planta magica a romanilor

Busuiocul este o planta originara din India, cunoscuta si folosita inca din urma cu trei milenii si care s-a bucurat de o raspandire rapida in toata lumea. La indieni, despre busuioc se spune ca este planta lui Krishna si a lui Vishnu, iar bunii hindusi nu se duc la culcare fara o ramurica de busuioc pusa pe piept, menita sa ii duca in timpul somnului pe taramurile paradisiace. La romani si mai tarziu la italieni, busuiocul era considerat iarba dragostei si a fertilitatii, inflorirea lui fiind celebrata prin serbari si prin adevarate ritualuri. La greci si in aproape toate tarile crestin-ortodoxe, busuiocul are aproape aceleasi semnificatii c a si in India, fiind considerat planta sacra. Agheasma se face cu ajutorul busuiocului, si tot cu un buchet de busuioc se imprastie apa sfanta, pentru alungarea Necuratului ori pentru sfintirea locurilor. De asemenea, busuiocul se pune la icoane, pentru a atrage protectia divina asupra casei si a ocupantilor sai. Insa dincolo de dimensiunea sa spirituala si magica, busuiocul mai are o calitate foarte importanta - aceea vindecatoare, de care ne ocupam in continuare.

Raspandire si recoltare

La noi in tara busuiocul este exclusiv planta de cultura. Semintele se pun in pamant la Dragobete (24 februarie), apoi se tin in casa, in ghivece puse la fereastra, pana la Sfantul Gheorghe (23 aprilie), cand se planteaza in gradina. Recoltarea sa incepe la sfarsitul lui iunie si continua pana toamna tarziu, cand cade prima bruma. Se taie doar varfurile inflorite de busuioc (fara partea lemnoasa), de mai multe ori pe timpul verii, dupa fiecare taiere, planta dand si mai multi lujeri, care la randul lor vor inflori. Dupa culegere, varfurile de busuioc se usuca intr-un strat cu o grosime de maximum un deget (aproximativ 2 cm), pana cand tulpinile si frunzele devin usor casante. Depozitarea se face in pungi de hartie sau in saculeti de panza, in locuri intunecoase, uscate si racoroase.

Preparate din busuioc

Pulberea

Se obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea a inflorescentelor de busuioc uscate, urmata, eventual, de o cernere prin sita pentru faina alba. O lingurita rasa de pulbere (aproximativ 1,5 grame) se tine vreme de cateva minute sub limba, dupa care se inghite cu apa. Se ia pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi.

Infuzia fierbinte


Flori de busuioc

Se foloseste in terapia naturala (desi nu are bogatia de principii active a infuziei combinate) pentru efectele antispastice, element foarte important in tratarea unor tulburari digestive si a unor afectiuni respiratorii (bronsita, tuse convulsiva, viroze respiratorii). Se prepara simplu, prin oparirea unei lingurite de tulpini inflorite si maruntite cu o cana de apa clocotita, dupa care se lasa un sfert de ora sa se infuzeze si se filtreaza. Se bea cat mai fierbinte, asa incat efectul antispastic, hipertermiant si relaxant sa fie maxim.

Infuzia combinata

Cum arata si numele, combina extractia la rece cu infuzia fierbinte, ajutand la conservarea principiilor active. Se prepara astfel: 2-3 lingurite de flori si frunze de busuioc maruntite se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pune deoparte, iar pulberea ramasa se opareste cu inca o jumatate de cana de apa fierbinte 20 de minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza; se combina cele doua extracte; se bea inainte de masa cu un sfert de ora. Doza - 3 cani pe zi.

Tinctura

Se umple pe jumatate un borcan cu pulbere de iarba de busuioc, completandu-se restul cu alcool de 50 de grade. Se inchide ermetic si se lasa la macerat vreme de opt zile, dupa care tinctura se filtreaza prin tifon, si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare.

Uleiul volatil

Termeni sinonimi pentru uleiul volatil sunt si ulei eteric, ulei aromatic sau ulei esential. Este un preparat ce se obtine doar prin procedee industriale (prin antrenare cu vapori), si se gaseste in magazinele si in farmaciile naturiste. Se va folosi doar uleiul de busuioc pe care este specificat ca poate fi folosit pentru uz intern. Se administreaza, de regula, cate 3 picaturi dizolvate intr-o lingurita de miere sau puse intr-o lingura de apa, de 2-4 ori pe zi, in cure de 5-14 zile. La copiii intre 8 si 12 ani, doza se injumatateste, iar la cei intre 5 si 8 ani, se administreaza o singura picatura, de doua ori pe zi.

Baile terapeutice

Doua maini de busuioc se lasa la inmuiat intr-o oala cu 3-5 litri de apa calduta, vreme de 12 ore (de dimineata pana seara), dupa care se filtreaza. Maceratul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa se mai opareste cu un litru de apa, se lasa la infuzat vreme de 15 minute, apoi se filtreaza. Se toarna ambele preparate obtinute in cada de baie, peste apa fierbinte. De regula, baile cu busuioc dureaza 20-30 de minute, avand efecte tonice fizice si psihice, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor si ferindu-ne in mod special de bolile asociate cu frigul sau cu umezeala.

Boli prevenite cu ajutorul busuiocului

* Toxiinfectia alimentara - un studiu facut in 2004 arata ca punerea unei singure picaturi de ulei volatil de busuioc intr-un litru de apa de baut, care se consuma pe parcursul unei zile, ne pune la adapost de multe din infectiile cu bacterii luate din alimente. Mai ales in timpul sezonului cald, acestea produc toxinfectii alimentare, traduse prin simptome cum ar fi voma, diaree puternica, febra. Si condimentarea cu busuioc a mancarurilor este recomandata, mai ales in timpul verii, deoarece substantele volatile din busuioc pastreaza alimentele nealterate mai mult timp si ne feresc de infectiile tubului digestiv.

* Ateroscleroza - unul din secretele efectelor benefice ale bucatariei mediteraneene asupra aparatului cardiovascular este chiar busuiocul. Alaturi de oregano, el este principalul condiment folosit in aromatizarea sosurilor pentru paste, a salatelor, a multor tipuri de pizza. Substantele antioxidante continute de catre busuioc previn formarea placilor de aterom pe artere si mentin elasticitatea vaselor sanguine.
* Infarct - studii de medicina experimentala arata ca administrarea zilnica de busuioc, ca planta medicinala sau ca si condiment introdus in mancare, previne infarctul. Nu doar ca busuiocul protejeaza arterele coronare de depunerile de colesterol, dar ajuta si la tinerea sub control a tensiunii arteriale si are o foarte complexa actiune la nivelul sistemului nervos central, protejand intregul sistem cardiovascular de efectele nefaste ale stresului.
* Astm bronsic - consumat ca aliment, in salate, in sosuri ori in supe, busuiocul protejeaza aparatul respirator de aparitia reactiilor alergice, impiedica in buna masura recidiva infectiilor bronho-pulmonare, protejeaza caile respiratorii de procesele inflamatorii ce conduc la aparitia astmului.
* Iradiere - doua principii active din busuioc, orientina si vicenina (ambele sunt flavonoide hidrosolubile), protejeaza celulele organismului in fata actiunii mutagene a radiatiilor ultraviolete, a radiatiilor beta si gamma. Ca atare, pe timpul verii, cand suntem mai vulnerabili la radiatiile solare, dar si atunci cand suntem expusi la radiatii din alte surse, administrarea zilnica a busuiocului este foarte utila pentru prevenirea mutatiilor celulelor, a proceselor de malignizare. Se ia pulberea de busuioc, cate 4-8 grame pe zi, in cure de 30 de zile.
* Infectia cu papilomavirusuri cancerigene - un studiu facut de un colectiv condus de dr. T. Dasgupta, publicat in 2004 in "Journal of Phytomedicine", arata ca animalele de experienta infectate cu tulpini de papilomavirusuri cu potential cancerigen ridicat si tratate cu frunze de busuioc au avut o rata mult mai mica de aparitie a formatiunilor tumorale fata de lotul martor.

Tratamente interne

* Stres psihic intens, tulburari neurovegetative - se tin cure de cate 20 de zile, timp in care se administreaza cate o jumatate de litru - un litru de infuzie de busuioc combinata pe zi. Mai multe observatii facute de medicii care au administrat busuioc pacientilor cu acest gen de tulburari conduc la concluzia ca aceasta planta produce "imunizare la stres". Mecanismele prin care busuiocul ne protejeaza organismul si psihicul de efectele nefaste ale tensiunilor emotionale intense inca nu sunt cunoscute. Unii cercetatori sustin ca principiile active din busuioc ajuta la o mai buna oxigenare celulara, ceea ce permite organismului si in special sistemului nervos central sa se adapteze la conditiile de stres. Observatiile clinice ale multor specialisti arata insa ca la multi pacienti, busuiocul induce o stare de optimism si de incredere care nu poate fi explicata doar prin simpla oxigenare.
* Sindromul oboselii cronice - se amesteca 4 linguri de pulbere fin macinata de busuioc cu 12 linguri de miere si 4 linguri de polen proaspat. Se administreaza zilnic cate 4-6 lingurite de amestec, in cure de zece zile, urmate de alte cinci zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Este un remediu cu efecte complexe, care tonifica sistemul nervos, are actiune antidepresiva si care ajuta la relaxarea si la refacerea rapida din punct de vedere psihomental.
* Eforturi mentale prelungite - se bea o o cana de infuzie combinata de busuioc, in doza unica. Dupa administrare, se face o pauza de 5-10 minute, dupa care munca intelectuala poate fi reluata. Infuzia combinata de busuioc este un remediu care imbunatateste rapid circulatia cerebrala, favorizeaza mentinerea treaza a atentiei pe perioade indelungate de timp si alunga oboseala. Un alt remediu cu efecte foarte bune in acest sens este infuzia combinata din busuioc si menta (Mentha piperita), menta din acest amestec adaugand si o imbunatatire a claritatii mentale.


La fereastra, ca spiritul bun al casei
* Adjuvant in depresie si depresie anxioasa, nevroze - se recomanda amestecul, in proportii egale, de pulberi de busuioc si de sunatoare, din care se ia cate o lingurita, de 4-6 ori pe zi. Tratamentul se face vreme de opt saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Terapeutii care au aplicat tratamentul cu busuioc sustin ca administrarea acestei plante indeparteaza anxietatea si pesimismul, stabilizeaza emotiile, faciliteaza o mult mai buna exprimare a sentimentelor si a individualitatii in general. Combinatia busuioc + sunatoare este foarte utila contra starilor de depresie, de astenie si de melancolie.
* Dureri de cap - se administreaza o lingurita de pulbere de busuioc, in care se pune o picatura de ulei esential din aceeasi planta. Este un remediu recomandat in durerile de cap care apar datorita oboselii, a hipotensiunii, precum si in migrenele biliare (cu colecist hipoton) sau asociate cu constipatia. Busuiocul elimina durerile de cap prin efectul de imbunatatire a circulatiei cerebrale, prin deblocarea colecistului si a tranzitului intestinal.
* Viroze respiratorii, gripa - se administreaza infuzie fierbinte de busuioc, cate 3-4 cani pe zi, in fiecare cana de preparat adaugandu-se si 2 picaturi de ulei volatil de busuioc. Un studiu facut in 2005 de departamentul de microbiologie al "Universitatii Koshiung" din Taiwan arata ca mai multi compusi din busuioc au efecte antivirale puternice (mai ales asupra adenovirusurilor). Mai mult, tratamentul cu busuioc previne complicatiile gripei, reduce starile de disconfort (vertij, dureri de cap, tuse) din timpul bolii.
* Bronsita cronica si acuta, accese de tuse - se recomanda combinatia de ulei volatil de busuioc si de menta, in proportia de 1:1. Din acest amestec se administreaza cate 3 picaturi, de 4-6 ori pe zi, in cure de 7-21 de zile. Uleiul volatil de busuioc are efecte antispastice asupra cailor respiratorii, anihileaza foarte multe dintre bacteriile si virusurile care produc bronsita, grabeste procesele de vindecare si reduce simptomele neplacute ale bolii. De asemenea, administrarea acestui amestec previne crizele de sufocare si instalarea astmului.
* Rinita cronica, sinuzita - se recomanda cate o lingurita de pulbere de busuioc, in care se pune o picatura de ulei esential din aceeasi planta, administrata de 3-4 ori pe zi. Se face o cura de 14 zile, timp in care principiile active ale plantei vor ajuta la decongestionarea cailor respiratorii superioare, vor ajuta la eliminarea infectiilor bacteriene si la... recapatarea simtului olfactiv. Observatiile clinice arata ca dupa curele cu busuioc multi pacienti si-au recapatat mirosul pierdut din cauza bolii.
* Artrita reumatoida - se face o cura cu infuzie combinata de busuioc, din care se administreaza cate un litru pe zi, in cure de 45 de zile. Studiile arata ca flavonoidele si anumiti compusi volatili (cum ar fi eugenolul) din busuioc au efecte antiinflamatoare articulare puternice, reducand durerea si rigiditatea articulara.
* Voma, stari de greata - se ia cate un sfert - o jumatate de lingurita de pulbere de busuioc, de 4-6 ori pe zi. Este un tratament simplu, care de cele mai multe ori elimina starile de greata. Uleiul volatil din aceasta planta actioneaza la nivelul papilelor gustative si al sistemului nervos central, favorizand si secretia de saliva si de sucuri gastrice, eliminand inapetenta, dispepsia si flatulenta. Ca atare, este un tratament foarte util si contra indigestiei, a balonarii si a colicilor abdominale. In cazul colicilor, se recomanda mai ales infuzia fierbinte de busuioc, care are un foarte bun efect antispastic digestiv.
* Infectia cu giardia - se administreaza uleiul volatil de busuioc, din care se iau cate trei picaturi puse pe o bucatica de paine, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Cura dureaza vreme de 21 de zile, dupa care se fac teste coprologice si, daca mai este cazul, tratamentul se poate relua dupa o pauza de 10 zile.


Usor adaptabil, busuiocul creste in orice loc
* Toxiinfectie alimentara, diaree - se administreaza cate o lingurita de pulbere de busuioc, in care se pun 1-3 picaturi de ulei esential din aceeasi planta, de 3-4 ori pe zi, pana la vindecare. Acest tratament distruge multe din bacteriile care produc aceste afectiuni, intre care mentionam Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Yersinia enterocolitica.
* Adjuvant in dizenterie - intr-o cana de infuzie combinata de busuioc se pun 4-5 picaturi de ulei volatil. Se administreaza patru asemenea doze pe zi, in cure de 10 zile. Busuiocul are un puternic efect antibiotic, distrugand un spectru foarte larg de bacterii nocive pentru tubul digestiv.
* Cistita - se beau cate trei cani pe zi de infuzie combinata de busuioc dimineata, la pranz si seara, in care se pun cate 3 picaturi din uleiul volatil de busuioc. Tratamentul se face vreme de 7-14 zile si are efecte antibiotice, antimicotice si antivirale puternice. De asemenea, busuiocul stimuleaza diureza, reduce inflamatia la nivelul cailor urinare, previne complicatiile infectiilor reno-urinare.
* Infectii cu bacterii rezistente la antibiotice - uleiul volatil obtinut din busuioc este una din substantele cu cel mai larg efect antibiotic, fiind eficient atat contra bacteriilor gram-pozitive, cat si gram-negative. Mai mult, tratamentul cu ulei volatil de busuioc, spre deosebire de cel cu antibiotice clasice, nu favorizeaza aparitia micozelor (din contra, are efect antifungic) si nu slabeste sistemul imunitar. Ca atare, in cazul in care tratamentul cu antibiotice de semisinteza nu da rezultate, se recomanda ca adjuvant o cura cu ulei volatil de busuioc, din care se iau 2-4 picaturi, de patru ori pe zi, pe o perioada de 10-14 zile.

Tratamente externe

* Eczeme infectioase - se pun comprese cu tinctura de busuioc pe zonele afectate, vreme de 1-2 ore zilnic. Busuiocul are efecte antibiotice si antifungice foarte puternice, care elimina infectiile si suprainfectiile.
* Cosmaruri, tulburari de somn - daca la romani este traditia de a dormi cu busuioc sub perna pentru a afla ursitul, la triburile din nordul Africii ramurile de busuioc se pun sub perna si la capul patului pentru a aduce vise frumoase si pentru a face somnul odihnitor. Etnologii care au cules date despre aceasta procedura terapeutica traditionala spun ca metoda functioneaza fara gres.
* Crampe menstruale - se umezeste o bucata de tifon cu infuzie combinata de busuioc. Compresa se aplica pe zona abdominala inferioara, deasupra punandu-se o sticla cu apa cat de calda puteti suporta. Aplicatia se face vreme de un sfert de ora - o ora (schimband eventual sticla cu apa calda pentru a mentine temperatura ridicata). Efectele antispastice si calmante ale durerii sunt foarte prompte.
* Cistite recidivante, bronsita cronica - se fac bai complete adaugandu-se in apa din cada doi litri de infuzie combinata si zece picaturi de ulei volatil de busuioc. Tratamentul are efecte hipertermiante (creste temperatura corpului, ceea ce permite combaterea eficienta a infectiilor bacteriene), antibiotice si tonice generale.

BUSUIOCUL SI FRUMUSETEA

* Ten seboreic - se sterge seara tenul cu infuzie combinata de busuioc, iar apoi se pune o compresa cu aceeasi infuzie, pe obraji si frunte. Tratamentul impiedica infectarea porilor, anihileaza bacteriile care contribuie la agravarea acneei, curata eficient tenul.
* Adjuvant contra caderii parului - intr-un sfert de cana de infuzie de busuioc se pun 1-2 picaturi de ulei volatil din aceeasi planta. Cu preparatul obtinut se maseaza scalpul zilnic. Este un tratament care activeaza puternic circulatia la nivelul foliculilor pilosi, si care elimina si micozele la nivelul pielii capului.

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII LA TRATAMENTUL CU BUSUIOC


* Alergia la administrarea interna a busuiocului este foarte rar intalnita, insa la unele persoane, aceasta planta, mai ales uleiul volatil extras din ea, poate da simptome cum ar fi catarul respirator, senzatia de sufocare ori deranjamente gastro-intestinale. De aceea, inainte de a incepe un tratament intern cu busuioc, vom lua o cantitate foarte mica de planta sau de ulei volatil, si doar daca in 4 ore nu apare nici un simptom de alergie, vom continua administrarea normala.
* Reactiile alergice la folosirea externa a busuiocului sunt ceva mai frecvente si constau in aparitia de inflamatii la nivelul pielii, a catarului respirator si a senzatiei de dificultate in respiratie. Ca atare, inainte de a face bai generale sau de a aplica comprese cu busuioc, vom testa mai intai preparatul pe o portiune mica de piele si doar daca nu apar reactii adverse de tipul celor descrise mai sus, vom continua tratamentul.
Ca si alte plante aromatice, busuiocul contine un compus numit estragol, depistat ca si cancerigen, in testele de medicina experimentala. Trebuie stiut insa ca folosita in cantitati normale, aceasta substanta are o concentratie de 100 pana la 1000 de ori mai redusa decat doza de la care apare efectul toxic. Mai mult, in busuioc mai exista multi alti compusi cu efecte anticancerigene certe, care fac din aceasta planta un inamic al bolii canceroase si nu un inductor al ei.

BUSUIOCUL CA ALIMENT

In bucataria mediteraneana, busuiocul este un condiment foarte apreciat. Proaspat sau uscat, se pune in sosurile de tomate si in sosurile albe, cu care se consuma pastele, pizza si unele salate. De asemenea, busuiocul este foarte apreciat, mai ales in bucataria asiatica, ca aromatizant in salatele de fructe, in compoturi si chiar in dulceturi.
Adaugat in salate, busuiocul se combina cu frunze de patrunjel, de menta, cu tomate taiate marunt si cu frunze de salata verde. In Nordul Africii si in Orientul Mijlociu se prepara o bautura energizanta, punand intr-o sticla un litru de apa, patru linguri de miere si 1-2 ramurele uscate de busuioc. Se lasa totul sa macereze vreme de 12 ore, dupa care preparatul obtinut se filtreaza si se bea in mai multe reprize.
Ilie Tudor

vineri, 7 august 2009

mesaj important!

A ajuns la mine acest mesaj primit prin channeling si am simtit sa-l transmit mai departe...

Sananda Domnul

‘Un apel la actiune catre toti Lucratorii in Lumina’

mesaj primit prin channeling de Judith K. Moore (SUA) (20 iulie 2009)

Maestrii Inaltati sustin calea de inaltare a Pamantului: trei raze cosmice puternice se deplaseaza in spatiul vostru, in unghiuri diferite, din diferite parti ale constiintei cosmice, care este mintea formei maestre. Pamantul a avut experienta acestor raze si inainte, la sfarsitul erei dinozaurilor.

Sananda explica despre aceste trei raze cosmice ca ele se intersecteaza in Pamant. Mi se arata un triunghi, ale carui varfuri se intersecteaza in diferite locuri de pe planeta. Doua raze se intersecteaza si trec prin planeta, iar a treia se intersecteaza cu cele doua de cealalta parte a planetei, formand un triunghi.

Forta cosmica a acestor raze este nemaintalnita si are o vibratie care deja a inceput sa afecteze echilibrul vostru ionic. Mi se spune ca, prin emanatia celei de a Saptea Raze a lui Sananda, putem sa sprijinim Pamantul, sa treaca prin ceea ce urmeaza sa se intample.

Toate grilele energetice, care au fost activate prin lucrarea Lucratorilor in Lumina, servesc pentru a crea o mantie de ioni negativi, de lumina cristalina, de lumina vindecatoare - iar acum, Octava a Noua este viabila. Eu, Domnul Sananda, va vorbesc acum prin mesagerul meu. Iubirea pe care o generati prin inimile voastre, credinta pe care o aveti este cea care, in aceste momente, creeaza un nou potential pentru Pamant. Aceasta este capacitatea voastra de a trece dincolo de impactul hologramei, atunci cand razele cosmice vor intersecta planeta. Acum, puteti sa depasiti cataclismul. Asta se refera la sfarsitul posibil a unei mari parti din ecosistemul Pamantului - un moment de schimbare completa la nivelul atmosferei planetei. Acum intelegeti sfarsitul erei dinozaurilor, vremea cand planeta si-a pierdut capacitatea de a fi viabila si majoritatea biosistemelor au fost distruse.

Acum, prin Sananda si prin Maestrii Inaltati, formatiunea de constiinta este suficienta pentru a activa o mantie de energie din matricea inimii si a crea o inima holografica. Punctul de intersectie este prin Anglia. Primele doua raze se intersecteaza in Anglia. Apoi, daca trasam o linie imaginara, in unghi fata de planeta, putem localiza cu usurinta punctele de intersectie pentru celelalte doua raze, iar cea de a treia raza vine prin nucleul planetei, prin mantaua planetei.
A treia raza are potentialul sa sfasie mantaua planetei. A treia raza poate avea un astfel de impact. Punctele de intersectie pot sa declanseze [miscarea] placilor tectonice si sa provoace schimbari masive pe Pamant. Acest lucru poate fi evitat, dar noi, Maestrii Inaltati, trebuie sa lucram cu toti oamenii care se pot conecta cu noi. Exista multe forme de inteligenta din afara planetei, extraterestre, care va vor sprijini sa creati o bresa temporala. Pamantul trebuie deplasat pentru o scurta perioada dincolo de spatiu si timp. Evenimentele intense care au fost observate in aceasta ultima saptamana sunt de natura ionica, afectate de schimbarile ionice produse de intrarea acestor prime doua raze cosmice in planurile Pamantului. Ele nu s-au intersectat inca, dar acest lucru se va intampla pe planeta la 7 august.

Acum, armonia porumbelului, armonia pacii este viabila. Octava a Noua este esentiala, iar comunitatea Lucratorilor in Lumina se va putea concentra pe Mamele-Bunici, pentru a constitui o matrice a inimii, o manta. Asta pentru a stabiliza energia dinamica a Pamantului, pentru a pregati transcenderea spatio-temporala, in vederea evitarii locului din continuumul spatio-temporal in care fisura va sfasia mantaua Pamantului. Cele 13 Mame-Bunici au pregatit un moment de rugaciune globala pentru pace. Noi, Maestrii Inaltati si binevoitoarea voastra familie cosmica, ne vom conecta cu voi in acel moment. Este esential ca fiecare sa formeze o inima, o inima holografica. Aceasta inima holografica va sustine impactul intersectarii din 7 august in Anglia si, in cele din urma, Pamantul va fi deplasat dincolo de spatiu-timp pe 7 august si va fi returnat pe aceasta linie temporala dupa cataclism.

Poate ca unii dintre voi ati vazut cum se intampla astfel de lucruri, in cazul accidentelor de masina, cand timpul este imbinat si pasagerii sunt deplasati dincolo de deteriorarile produse de accident. Acum, trebuie sa facem acest lucru pentru Pamant. Trebuie sa deplasam Pamantul dincolo de cadrul temporal al cataclismului, atunci cand razele cosmice patrund in mantaua planetei. Acest lucru poate fi facut prin deschiderea unei inimi holografice pe 5 august - si vom continua sa ne concentram pe pace. Zilele acestea - 5, 6 si 7 august - sunt ultimele zile pentru manifestarea noii constiinte, a polaritatilor armonice si a interactiunilor intre mintea voastra si Mintea lui Dumnezeu, Inima Creatiei.

Este esential sa va pastrati propriul echilibru personal, sa ramaneti in centrul pasnic si sa nu permiteti energiilor extreme ale fricilor nerezolvate sau oricarui alt factor de haos sa creeze disfunctii sau dizarmonie. Dupa 5-7 august, este esential sa va rugati pentru pace in timpul deplasarilor si activitatilor voastre zilnice. Acum, comunitatea de credinta de pe aceasta planeta este o forta puternica de creatie.

Voi, cei care primiti acest mesaj, veti fi convertorii colectivului si, lucrand cu acest camp, incercati sa vizualizati, prin Raza lui Sananda, ca Pamantul devine inima holografica. Chakra inimii de pe planeta va fi sprijinita de spirala cosmica si de toate celelalte sisteme de chakre. Toate celelalte sisteme de chakre sprijina chakra inimii, iar Pamantul va fi absorbit in energia chakrei inimii. Acesta este un moment care ne cere compasiunea, un moment cand iubirea voastra trebuie sa fie forta creatiei care va transcende realitatea fizica potentiala si va crea o alta realitate, prin inima holografica - Raza lui Sananda. La randul sau, aceasta va declansa reactia inimii in aceste trei zile, reactie care va fi simtita de toti oamenii, la un nivel sau altul. Vi se cere sa simtiti iubire - si sa o simtiti cu putere. Aceste trei zile sunt esentiale pentru experienta comunicarii iubitoare, a schimbului iubitor din inima sursa a Sinelui vostru Dumnezeiesc. Acest lucru va declansa unde ale vibratiei lui Sananda, care vor penetra toata experienta globala colectiva.

Nu va cerem sa meditati timp de trei zile. In schimb, vi se cere sa fiti constienti de actiunile, de gandurile, de cuvintele si de faptele voastre in aceste trei zile, concentrandu-va total pe inima si pe ganduri pozitive. Campurile voastre de energie genereaza forte ionice puternice. Atunci cand ganditi pozitiv, acest lucru sprijina Pamantul pe parcursul transformarilor si al provocarilor prin care trece. Atunci cand dati voie mintilor voastre sa fie ocupate cu modul de gandire al vechilor paradigme, acest lucru afecteaza campul ionic al planetei. Voi sunteti Cei Ce Aduc Zorile. Voi ati iesit in fata, ca sa fiti agenti ai armoniei pentru polaritatile opuse care creeaza discordie prin vibratii dense. Acum, trebuie sa sustineti fiecare minte, fiecare fiinta omeneasca de pe aceasta planeta cu ganduri de compasiune si de sprijin. Inaltati-i pe semenii vostri oameni, inaltati-i in lumina, inaltati-i in inima lui Sananda, inaltati-i in Raza lui Sananda. Vibratia intregii planete, prin Raza Porumbelului, prin raza pacii, prin cea de a Noua Octava, trebuie sa sustina o armonie pe care o veti fi realizat in timpul rugaciunilor voastre pentru pacea globala.

Aceasta armonie trebuie sustinuta in timpul zilelor de 5, 6 si 7 august. Acest lucru trebuie facut nu numai prin rugaciunile si meditatiile voastre, ci si prin modul in care traiti, caci acest mod este cea mai mare rugaciune si cea mai mare meditatie. Compasiunea voastra zilnica este cea mai mare rugaciune si cea mai mare meditatie: concentrarea voastra zilnica pe comunicare pasnica, pe rezolvarea conflictelor, pe visat. Acesta va fi un moment puternic, pentru a visa lucruri care vor aduce armonie pe Pamant - planurile pe care le aveti pentru proiectele de reinnoire globala. Acesta este momentul in care sa va concentrati pe aspectul de manifestare al proiectelor de pace, al proiectelor de educatie, al proiectelor de vindecare. Concentrati-va! Daca sunteti vindecatori, concentrati-va pe vindecarea voastra, in aceste zile. Folositi-va darurile, folositi-va aptitudinile. Daca sunteti artisti, concentrati-va pe arta. Daca sunteti mame, concentrati-va pe copiii vostri. Oricare ar fi vocatia si activitatea voastra, faceti sa rodeasca toate energiile voastre, prin capacitatea voastra de a manifesta pace, de a crea frumusete si de a sustine armonia in aceste trei zile. Acesta este modul in care noi, Maestrii Inaltati, avem nevoie de asistenta voastra. O concentrare deplina, timp de trei zile.

Disonanta ionica a inceput deja. Acest mesaj va vorbeste despre campul esential la care puteti participa, impreuna cu noi si cu fratii vostri cosmici, cu Consiliul Christic, cu Fratia Luminii, prin familia voastra de lumina, prin Christul Cosmic. Mesajul acesta trebuie transmis in reteaua mondiala, de la Domnul Sananda. Atunci cand primiti acest mesaj, sa stiti si sa aveti incredere ca deja ati depasit aceasta provocare. Nu aveti de ce sa va temeti. Cataclismul acesta nu va avea loc, dar participarea voastra este un element absolut esential al tiparului care va va purta in directia transformarii. Dupa ce razele cosmice vor patrunde prin Poarta Treimii pe Gaia, acest tipar se va deschide pentru a primi forta cosmica. Dar aceasta patrundere va avea un mare impact, iar voi veti putea sa ajutati la evitarea efectelor catastrofale asupra mantalei Pamantului si in ceea ce priveste transformarile Pamantului.

Aducem acest mesaj inimii voastre si voua, familiei de lumina, care sunteti instrumentele pentru energiile Inaltarii. Multidintre voi traiti deja in tipare ascensionale, traiti deja pe noi linii temporale. Trebuie sa va vedeti ca si cum v-ati afla intr-o barca - in corabia Inaltarii, corabia de lumina asemanatoare celor care au slujit la inaltarea bastinasilor americani Anasazi (sau Anastasi). Voi va aflati acum in acel plan ascensional si puteti forma o pluta a vietii pentru Pamant, cu inima holografica a lui Sananda, cu Raza lui Sananda. Noi, Maestrii Inaltati, vom fi cu voi. Familia voastra Cosmica de Lumina Christica va sprijina si lucreaza prin voi: maestrii si ghizii vostri vor lucra prin voi. Totul este in regula, totul este in armonie Divina si perfecta. Faptul ca sunteti constienti ca aveti cu adevarat ocazia sa depasiti acest cataclism masiv creeaza un tipar pentru transformarea hologramei planetei voastre.

Dupa ce poarta Gaiei si razele treimii sunt la locul lor, in matricea inimii Pamantului, va exista o forta cosmica puternica, ce va facilita transformarea vechii holograme. Calendarul Numaratorii Vulturului este calendarul temporal, este ritmul dupa care sa transcendeti si sa depasiti tot ce este potential fizic si sa nu mai fiti limitati de perceptia provocarilor fizice. Acest lucru vi s-a aratat, de exemplu, prin cazurile de vindecari miraculoase de cancer. Nu mai sunteti limitati de corpul fizic si de Pamant, care nu mai este limitat de restrictiile sale fizice istorice, care au creat modificari ale Pamantului in trecut si in decursul marilor cicluri de transformare.

Dar acesta este un moment absolut si ultim pentru cooperare intre grupurile de fiinte de lumina, in ciuda diferentelor lor aparente. Acum este momentul pentru unitate, pentru ca inima holografica a lui Sananda sa sustina planeta si sa transceanda orice fel de limitari fizice.

Eu, Sananda, va aduc acest mesaj cu deplina incredere ca deja v-ati pregatit. Ca v-ati predat pacii, ca v-ati predat credintei si ca v-ati pregatit. Dar aceste trei zile vor fi cele care deschid cel mai maret potential si cea mai mareata ocazie pentru voi. Iar pe 8 august veti ajunge la Poarta Infinitatii.

Kadoish, Kadoish, Kadoish, Adonai, Sebayot
Yod Hey Vod Hey, Yahweh
Cum e deasupra, asa e si dedesubt, cum e spiritul, asa e si sufletul
Cum e in afara, asa e si inauntru, cum e inauntru, asa e si in afara.
Fiti binecuvantati. Asa sa fie si asa este. Amin.

joi, 6 august 2009

stiati ca?

STIATI CA ?

A fost inventat frigiderul ce functioneaza cu energie solara

O studenta britanica a inventat un frigider alimentat de energie solara. In plus, acesta poate fi produs din materiale de uz casnic, ceea ce il face ideal pentru oamenii din tarile lumii a treia. Emily Cummins, in virsta de 21 de ani din Keighley, West Yorkshire, a dezvoltat frigiderul minune in timp ce lucra la un proiect pentru facultate intr-unul din vasele de bucatarie ale bunicului sau. Tinara inventatoare spera sa patenteze un model portabil mai sofisticat care sa poata fi folosit in transportarea proviziilor medicale in tarile al caror climat este unul fierbinte. Inca de la virsta de patru ani, cind a primit cadou primul ciocan, Emily si-a petrecut cea mai mare parte a timpului inventind diverse lucruri folosit materiale obisnuite. Tinara chiar a cistigat doua premii pentru inventarea unui tub de pasta de pasta de dinti pentru suferinzii de artrita si pentru un dispozitiv de transportat apa. Frigiderul "sustenabil" al lui Emily functioneaza prin evaporare si poate fi folosit pentru pastrarea la rece a produselor perisabile precum lapte sau carne. Este alcatuit din doi cilindri, unul inauntrul celuilalt. Cilindrul din interior trebuie sa fie metalic, insa cel exterior poate fi produs atit din lemn, cit si din plastic. “Am vrut sa fac totul cit mai simplu si m-im gindit la cum isi raceau oamenii lucrurile cu ani in urma. Frigiderul este extrem de necesar oamenilor”, a spus studenta Ea a petrecut o perioada de cinci luni in Africa, perfectionind modelul de frigider si facind demonstratii cu el. In Namibia, Cummins a fost poreclita “Domnisoara cu frigiderul”.

Caracterul omului dupa locul ales in autobuz

Spune-mi unde te asezi in autobuz si-ti voi spune cine esti. Eventual chiar in alte locuri publice. Cel care alege locurile din fata este un optimist care priveste spre viitor. Cel care alege locurile din mijloc este un spirit independent si solitar, caruia ii place sa se ocupe numai de treburile proprii. Cel care se aseaza insa in spate are un suflet rebel, gata sa conteste totul si pe toti.

Cei care stau in fata sint aventurieri Aceasta este teza unei echipe de cercetatori britanici, care a "spionat" si analizat timp de luni de zile obiceiurile, comportamentele si reactiile compatriotilor lor in timp ce calatoreau in autobuz. "Un gest obisnuit precum cel de a te aseza intr-un autobuz dezvaluie aspecte importante ale personalitatii" , a declarat pentru Daily Telegraph profesorul Tom Fawcett, care a condus cercetarea si este totodata psihologul sportivilor echipei olimpice britanice. Prin urmare, exista o relatie evidenta intre caracterul oamenilor si locul unde isi aseaza posteriorul in autobuz, fapt ce dezvaluie ceva din personalitatea lor. Admitind ca in autobuz exista locuri unde sa te asezi si nu este atit de aglomerat incit sa te impiedice sa-ti alegi locul, multumind in gind numai pentru faptul ca ai reusit sa te strecori in vehicul ca proverbialele sardele in cutii. Psihologii de la Salford University au stabilit sapte grupuri distincte de pasageri, diferentiate pe baza locului ales. Trebuie precizat din start ca in autobuzele britanice alegerea este adesea mai larga decit in cele din alte tari deoarece majoritatea au doua etaje, si acest lucru sporeste posibilitatile. Regulile de baza se pot aplica insa si autobuzelor cu un singur etaj. Primul grup, al celor care stau in fata, la etajul superior, este cel al persoanelor care "privesc inainte", se gindesc la oportunitatile viitorului mai mult decit la dezamagirile trecutului si au curaj sa se arunce in noi aventuri sau initiative. Poate pentru ca, prin aceasta alegere, semnaleaza faptul ca nu sint deloc preocupate de eventualitatea ciocnirii cu un alt vehicul. Cei care stau la mijloc, tot la etajul superior, sint catalogati drept un spirit liber, persoane care stiu sa se bucure de propria autonomie si eventual stiu sa aprecieze singuratatea, in plus se consacra citirii unui ziar, a unei carti sau ascultarii muzicii la iPod.

Rebelii stau in spate A treia categorie este reprezentata de cei care, la etajul superior, se duc sa se aseze pe locurile din spate, cu alte cuvinte tipul rebel, poate pentru ca de acolo, de unde este mai usor sa nu fi vazut dar se pot vedea toti ceilalti pasageri, este mai usor sa evaluezi situatia, sa stabilesti daca momentul este propice pentru o revolta sau sa complotezi in umbra. Trecind la etajul inferior, cei care stau in fata sint "animalele sociale" prin excelenta, dornici sa-si salute apropiatul, sa schimbe doua vorbe cu un necunoscut, sa se intilneasca cu un prieten, sau prietena. Sint primii care vad cine se urca in autobuz. Cei mai vorbareti sint insa cei care, tot la etajul inferior, se plaseaza in centrul autobuzului: o rascruce de unde se controleaza practic orice miscare, cine urca, cine coboara, cine este, cine nu este. Cei care stau in spate iubesc riscul, poate pentru ca este locul de unde se vede mai putin bine incotro se indreapta mijlocul public si prin urmare este mai usor sa pierzi echilibrul. Exista, in sfirsit si o ultima categorie, a saptea, botezata "cameleonii" , pasagerii care stau o data aici, alta data acolo si care se simt intotdeauna bine cu oricine, in orice imprejurare. Studii similare au fost facute in trecut si in trenuri, avioane si cinematografe, nu numai pentru a intelege caracterul celor care aleg sa stea intr-un anumit loc ci si pentru a ameliora iesirile de urgenta si conditiile de securitate.

Culoarea albastra te face mai vesel si mai sigur

In ciuda faptului ca este considerata o culoare mohorita, cercetatorii sustin ca expunerea la o lumina de culoare albastra poate creste siguranta de sine si ridica nivelul fericirii. Cercetatorii au expus un grup de voluntari la o paleta de culori si lumini, aflind astfel ca verdele si albastrul i-a facut pe barbati sa se simta fericiti, in timp ce movul, albastrul si portocaliul a avut acelasi efect asupra femeilor. Studiul, efectuat de grupul de cercetatori The Mind Lab pentru lantul farmaceutic Boots, a mai descoperit ca, in general, culorile stralucitoare detin beneficii. Subiectii expusi culorilor au terminat testele de 25% mai repede, timpul de reactie a fost cu 12% mai rapid, in timp ce coordonarea mina-ochi si abilitatea de a-si aminti o lista de cuvinte au fost net imbunatatite. De asemenea, s-a observat un progres si in ceea ce priveste puterea de a se controla la voluntarii expusi culorilor luminoase. Doctorul David Lewis, fondatorul The Mind Lab, a declarat pentru Daily Mail ca "zilele mohorite de iarna pot afecta in mod negativ psihicul uman. Cu cit este iarna mai sumbra, cu atit este riscul mai mare ca ea sa ne < > in depresie. Studiul a aratat ca prin simpla introducere a mai multor culori in viata noastra in aceasta perioada a anului putem alunga mohoreala iernii".

Casnicia devine mai buna dupa ce copiii pleaca de acasa

Se spune ca un mariaj incepe sa se clatine atunci cind copii isi "iau zborul", deoarece parintii simt ca si-au pierdut scopul in viata. Cu toate acestea, un studiu condus de specialistii de la Universitatea Berkeley din California, arata ca multe cupluri se simt de fapt fericiti atunci cind copiii pleaca de acasa deoarece astfel se pot bucura de timpul petrecut impreuna. In America, 123 de mame nascute in anii '30 au fost urmarite timp de 18 ani si rugate sa noteze nivelul satisfactiei la scurt timp dupa ce s-au casatorit, atunci cind au nascut, in momentul in care copiii lor au atins virsta adolescentei si la virsta de 61 de ani, cind majoritatea aveau "cuibul" gol. Desi nu toate au declarat ca, la modul general, au fost fericite, majoritatea au sustinut ca mariajele lor s-au imbunatatit atunci cind copiii au plecat de acasa. Cercetatorii sint de parere ca fericirea nu provine doar din timpul petrecut impreuna alaturi de sot, ci si pentru ca se bucura cu adevarat de compania celuilalt. Una din participantele la studiu, care a fost publicat in jurnalul Psychological Science, a spus ca "o data ce au crescut copiii... a disparut si o parte din stres... dispare responsabilitatea, iar lucrurile sint mai relaxate".

Japonezii au inventat robotul care prinde hoti

La capitolul inventii se poate spune ca nimeni nu ii intrece pe japonezi. Compania Tmsuk si firma de securitate Alacom au aratat la un show recent din Tokyo un robot-bodyguard care poate simte prezenta unui intrus si lanseaza o plasa asemanatoare cu pinza unui paianjen pentru a-l captura. Prototipul T-34 se misca cu ajutorul a patru roti mici si detine senzori ce pot detecta orice miscare dintr-o cladire de birouri. Vigilentul robotel reactioneaza la zgomote si cadura corporala, se misca cu o viteza de 10 km/h si poate fi comandat de o persoana ce are posibilitatea de a urmari pe ecranul telefonului mobil in timp real orice miscare a "bodyguradului" . Astfel, acesta poate fi instruit cind sa lanseze "pinza de paianjen".

Alcoolul nu afecteaza performantele intime ale barbatilor

Barbatii care isi fac griji ca efectul bauturilor bahice le va afecta viata intima ar trebui sa inchine un pahar in cinstea ultimului studiu efectuat in acest domeniu. Se pare ca, in realitate, alcoolul imbunatateste performantele barbatilor in dormitor. Pina acum s-a crezut ca disfunctiile erectile sint in mare parte cauzate de consumul de alcool, insa un studiu efectuat pe 1580 de barbati australieni arata ca de fapt sint cu 305 mai putine probleme decit s-a crezut initial. S-a observat ca cei care beau mult si des au inregistrat rate de disfunctii erectile mai mici in comparatie cu cei care nu beau niciodata. Iar cei care au avut cele mai mici rate au fost consumatorii ocazionali, care beau patru bauturi alcoolice pe zi de cinci ori pe saptamina. Cei care au inregistratcele mai proaste rezultate au fost fumatorii, victimele atacurilor de cord si fostii alcoolici. Barbatii care beau doar in weekenduri, barbatii care prezinta riscuri atunci cind beau si cei care nu stiu cind e cazul sa se opreasca au inregistrat rate mai mici fata de cei care consuma alcool cel mult o zi pe saptamina. Studiul arata ca daca barbatii care intimpina astfel de probleme sint consumatori moderati de alcool, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa reduca sau sa renunte la aceasta placere.

Primavara vine cu doua zile mai devreme

Un nou studiu efectuat de specialistii de la Universitatea Harvard arata ca primavara vien mai devreme fata de acum jumatate de secol. Dupa ce au analizat temperaturile record de pe intreaga emisfera nordica din 1950, cercetatorii sustin ca sezonul soseste cu doua zile mai devreme. Aceptia au mai descoperit si ca diferentele de temperatura dintre vara si iarna nu mai sint atit de mari. Cercetarea se adauga dovezilor ca plantele, insectele, pasarile si mamiferele ies din hibernare din ce in ce mai devreme cu fecare deceniu care trece, iar un al doilea studiu a aratat ca Antarctica se incalzeste mult mai repede decit se preconiza. Echipa universitatii mai sus mentionate a analizat temperaturile in crestere din Emisfera Nordica ce semnaleaza sfirsitul iernii si inceputul primaverii. Dupa ce au studiat arhivele Universitatii East Anglia din 1950 pina in prezent, au calculat temperatura medie ale primaverilor din ultimii 50 de ani si au comparat-o cu datele din ultimii 100. Desi timpul varia de la an si in functie de regiune, cercetatorii au descoperit ca primavara vine 1.7 zile mai devreme, iar cele mai mari temperaturi vin si ele cu doua zile mai devreme. Desi studiul lor nu a analizat si cauza acestor schimbari de sezon, oamenii de stiinta dau vina pe incalzirea globala cauzata de om prin industrie, transport, agricultura si centrale energetice. Profesorul Thomson, de la Universitatea Queen din Canada, spune ca se stie de mai mult de un secol ca temperatura Pamintului creste din cauza concentratiei din ce in ce mai mari de dioxid de carbon din atmosefra. Mai mult, nivelul dioxidului de carbon afecteaza si sosirea tuturor anotimpurilor, care va avea un impact major asupra intregului mediului inconjurator. Desi NASA sustine ca 2008 a fost cel geros an din 2000 pina in prezent, analiza temperaturile masurate pe intreg globul arata ca a fost cel calduros din 1880, an in care au inceput sa se tina evidentele.

O femeie a plins timp de 15 ani la fiecare masa

Toxina botulinica a vindecat o femeie din Marea Britanie care timp de 15 ani a plins la fiecare masa. Patricia Webster nu varsa "lacrimi de corocodil" pentru ca mincarea era impresionant de gustoasa sau pentru ca ceapa tocata inainte de masa ii provoca aceasta reactie, ci pentru ca femeia de 58 de ani suferea de o boala care afecteaza fibrele nervoase folosite pentru a saliva, acestea reformindu-se in glandele lacrimale. Boala s-a declansat atunci cind Patricia a fost diagnosticata in 1991 ca suferind de sindromul "Guillan-Barre" , care ataca toti nervii din corp. Desi femeia a reusit sa-si recapete mobilitatea corpului, o parte din fata a ramas afectata de paralizie iar "lacrimile de crocodil" au aparut ca efect secundar. "Lacrimile apareau doar atunci cind mincam. Initial am crezut ca se intimpla numai la mincarurile picante, insa apareau indiferent de ce consumam. Nu puteam sa merg nici macar la petreceri sau restaurante, chiar si o cana de ceai fierbinte ma facea sa pling. Nu puteam sa ma machiez pentru ca imi curgea tot. Mi-a luat destul de mult timp pina mi-am dat seama ce se intimpla si chiar am fost depresiva o perioada pentru ca nu stiam ce se intimpla", a declarat Patricia. Abia dupa ce s-a prezentat la o clinica speciala, Patricia a aflat ca tratamentul sau se numeste Botox. Acesta, injectat sub pleoapa, blocheaza "mesajele" nervilor afectati, impiedicind lacrimile sa curga. Patricia Webster este unul din cei 60 de pacienti care apeleaza la tratamentul cu Botox din spitalele Maidstone si Pembury.

top alimente care reduc colesterolul

Subiectul colesterolemiei (concentratia colesterolului in sange) este unul foarte discutat si controversat. Este improtant sa aflam cateva amanunte despre colesterol, insa mult mai practic si util pentru cititorii nostri este ca acestia sa cunoasca factorii care cresc colesterolemia, cum sa se protejeze de unii dintre acestia si ce masuri trebuie luate pentru mentinerea la normal a colesterolemiei.

Ce este colesterolul?

Sintetizand cat mai mult informatiile pentru a fi accesibile tuturor, putem afirma despre colesterol ca este o substanta grasa produsa de ficat sub anumiti stimuli (alimentari, metabolici, ereditari) ce are roluri deosebit de importante in organism, de la refacerea membranelor celulare (reparatii celulare, regenerari tisulare) pana la interrelationarea cu anumiti hormoni implicati in majoritatea functiilor noastre vitale. Moleculele de colesterol patrund in torentul sanguin pentru a-si exercita functiile, ca mai apoi sa fie necesar sa iasa din vasele sanguine prin peretii acestora. Atunci cand concentratia colesterolului in sange este mai mare decat ar trebui, aceste molecule grase se acumuleaza la nivelul peretilor vaselor sanguine (pe care nu mai reusesc sa le strabata), formand un fel de placi grase, numite placi de aterom, implicate in patologii precum ateroscleroza.

Care sunt factorii ce determina cresterea colesterolului?

Hipercolesterolemia (concentratia mare de colesterol in sange) este determinata de numerosi factori, cum ar fi:
- Alimentatia necorespunzatoare, cu multe grasimi animale
- Alcoolul
- Fumatul
- Cofeina
- Stresul
- Unele medicamente
- Ereditatea: copiii ce se nasc din parinti care sufera de hipercolesterolemie au un risc foarte mare de a avea si ei mai tarziu colesterolul marit si de a dezvolta boli cardio-vasculare
- Obezitatea

Topul alimentelor care scad colesterolul

1. Cerealele. Este recomandat consumul in fiecare dimineata de cereale integrale, pe care le puteti manca fie cu lapte, fie cu iaurt. Consumul zilnic de cereale are de asemenea mult mai multe beneficii, nu doar in privinta colesterolului, spre exemplu: sunt energizante, stabilizeaza tranzitul intestinal si digestia, combat constipatia, au multe vitamine din complexul B etc.


2. Soia. Consumul de soia sub diferite preparate aduce beneficii si in privinta concentratiei colesterolului in sange. Soia este renumita pentru numeroasele sale beneficii, insa trebuie sa atrag atentia asupra calitatii acesteia, se cunoaste faptul ca unele produse din soia modificate genetic isi pierd cu mult influentele benefice asupra sanatatii.


3. Maslinele si uleiul de masline: acizii grasi naturali continuti de masline si uleiul de masline stabilizeaza concentratia colesterolului in sange. Pentru mai multe informatii cititi articolul: La ce e bun uleiul de masline?


4. Pestele: desi suna paradoxal, cu cat carnea de peste este mai grasa, cu atat efectele anticolesterolemiante sunt mai mari. Spre exemplu, consumati somon.


5. Fructele si legumele intotdeauna au fost recomandate in regimul alimentar zilnic pentru nenumaratele beneficii pe care le aduc organismului. Prin continutul mare de vitamine, minerale si unele fibre, fructele si legumele asigura o cantitate importanta de nutrienti de buna calitate necesari functionarii normale a organismului si mentinerea tonusului sistemului imunitar.


6. Ceapa si usturoiul. Fie le consumati seara din diverse motive, fie in cursul zilei la un gratar sau o masa copioasa, ceapa si usturoiul scad colesterolul, avand totodata indicatie si pentru intarirea sistemului imunitar, pentru tratarea insomniilor etc. In diverse garnituri ori chiar murate, aceste doua legume va ajuta in lupta contra hipercolesterolemiei.


7. Semintele de floarea soarelui: acestea contin o cantitate substantiala de acid linoleic, reducand depozitele de colesterol din peretii arterelor.


8. Semintele de coriandru: acestea prezinta si alte efecte, nu doar scaderea colesterolului, cum ar fi: diuretice, fiind indicate in unele afectiuni renale, cardiace, hipertensiune, ascita, edeme etc. Se prepara un decoct ce se va consuma de doua ori pe zi timp de cateva saptamani, dupa care se face o pauza de o luna (nu trebuie exagerate efectele diuretice, care pot crea dezechilibre ionice cu efecte grave uneori). Decoctul se prepara astfel: se fierb 2 linguri seminte de coriandru si se strecoara dupa racire.


9. Lecitina: aceasta este cunoscuta ca avand efecte asupra sistemului nervos, fiind un adjuvant in starile de oboseala psihica, de suprasolicitare intelectuala etc. Insa lecitina este o substanta indispensabila ficatului, ajutand in desfasurarea functiilor acestuia, fiind implicata in reglarea secretiei bilei (fierei) si totodata regland concentratia colesterolului. Un aport corespunzator de lecitina impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange. Surse de lecitina: galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia, lapte etc.


10. Vinete: acestea contin vitamina P si C care ajuta la scaderea colesterolului in sange, reducand riscul ca acesta sa se depuna la nivelul peretilor vaselor sanguine, dezvoltand diverse patologii cardio-vasculare, inclusiv infarct miocardic.

Ce alimente trebuie sa evitati:
- Oua prajite si prajelile in general
- Unt
- Frisca, inghetata, creme de prajituri grase
- Carne grasa (oaie) sau carne de porc
- Mezeluri

Un articol de Iulia D.

sursa: www.healthy.ro

pentru cei care au copii

__________________Mesaj de la Angelina din Telos.Eu sunt Angelina si doresc sa vorbesc astazi atât copiilor, cât si adultilor de la suprafata referitor la hiperactivitate si la folosirea anumitor medicamente pentru a o „controla”. Hiperactivitatea nu este înteleasa de catre asa-zisele voastre autoritati în materie, de la suprafata. Mare parte din hiperactivitatea demonstrata de generatia actuala de copii reprezinta, de fapt, reactia lor la mediul extraordinar de nesanatos în care traiesc. Din cauza modului sintetic în care creati viata pe aceasta planeta, dragii vostri copii sunt fortati sa traiasca experienta unei „suprastimulari” constante si anormale a glandelor pituitare si pineale, precum si o supraîncarcare a simturilor lor fizice.

S-a vorbit mult despre regimul alimentar si interactiunea cu televiziunea, muzica si filmele voastre – si acestea sunt, de asemenea, motive de îngrijorare serioase.

Bombardamentul permanent al simturilor, prin tehnologiile ce folosesc microundele si forme de unda care intra în corpurile voastre fizice si energetice – respectiv de la televizoare, telefoane mobile si cuptoare cu microunde – împiedica transformarea importanta, care este în curs de desfasurare, a structurii ADN-ului pe care toti acesti copii au venit aici sa o manifeste. În principalele voastre orase, influenta se dovedeste a fi atât de mare, încât este de mirare ca adultii si copii pot totusi sa aiba un ritm normal de viata. Fiecare zi aduce o noua tulburare a structurii voastre energetice fundamentale, din cauza energiilor create de om si care nu se potrivesc cu Fluxul Divin.

În schimb, aceste energii cauta sa invadeze si sa stapâneasca însasi baza energetica a tot ceea ce exista în jurul vostru. Tehnologia în sine nu este de natura întunecata, dar utilizarea sa ca atare, sau în mod necorespunzator, a creat o mare parte dintre tiparele energetice întunecate ori distorsionate care va învaluie în prezent pe voi si pe copiii vostri. Mai mult, aceasta interfereaza în mod dramatic cu tiparele voastre energetice naturale.

Este foarte important sa va asumati responsabilitatea de a crea un mediu cât de curat posibil pentru viata si, în special, pentru somnul copiilor vostri. Dormitoarele pline cu televizoare, aparate video, sisteme audio-video cu CD-uri, telefoane mobile, ceasuri electronice si alte asemenea dispozitive trebuie „evitate”. Copiilor trebuie sa li se ofere un mediu echilibrat si curat în care sa doarma, sa creasca si sa se regenereze în fiecare noapte. Nivelul de toxicitate în care traiesc în prezent, cu alimentele, mediul si materialele voastre de constructie, trebuie examinat si corectat. Aceasta situatie nu duce la maturizarea si evolutia lor, în asa fel încât sa-si realizeze obiectivele pe care au venit aici sa le manifeste.

Acumularea de metale grele în sistemele fizice ale copiilor vostri este, de asemenea, un factor important ce contribuie la hiperactivitate, precum si la celelalte tulburari nervoase si metabolice.

Apa – apa curata – reprezinta o necesitate zilnica atât pentru acesti copii, cât si pentru oricine altcineva. În general, lichidele pe care voi si scumpii vostri copii le consumati zilnic sunt daunatoare corpului si sufletului vostru, iar acumularea devine din ce în ce mai mare. Sfatul nostru este sa creati un sistem de purificare a rezervelor de apa potabila si sa eliminati substantele chimice toxice, cum ar fi fluorurile. Aceia dintre voi care locuiesc în orase trebuie sa filtreze apa înainte de a o bea si, de asemenea, sa foloseasca produse de baie care sa filtreze substantele chimice toxice.

În prezent exista multe produse naturale si eficiente ce pot reduce nivelurile de toxicitate, pe care trebuie sa le cumparati în locul celor „la moda” în societatea în care traiti si sa le folositi zilnic pentru a asigura tuturor membrilor familiei voastre o forta vitala si un sistem echilibrat. Este imperios necesar sa reduceti sau sa eliminati complet bauturile carbogazoase, cele artificiale, cafeaua, bauturile alcoolice si alte substante toxice pe care v-ati obisnuit atât de mult sa le consumati, încât fac parte din dieta voastra zilnica. Apa pura ramâne înca principala voastra sursa de lichid care va ajuta sa restabiliti echilibrul corpului, pentru ca acesta sa revina la starea sa naturala de sanatate.
În fiecare caz, pentru fiecare copil în parte, solutia nu este de a-l „trece” pe un tratament medicamentos, ci de a-i corecta dezechilibrele create de mediu, în organismele lor. Ceea ce este necesar pentru restabilirea acestui echilibru se prezinta diferit pentru fiecare copil. În orice problema ce presupune vindecarea, fiecare individ are un set de caracteristici, care presupune un ansamblu unic de tehnici de vindecare. Procesul de vindecare ar trebui început prin intentia comuna a parintilor si a copiilor. În multe cazuri, copilul poate sa nu recunoasca diagnosticul de hiperactivitate; el stie doar ca traieste într-un mod pe care adultii si societatea îl socotesc necorespunzator. Acest gen de situatie creeaza la copil sentimentul de vinovatie sau de rusine – si este extrem de important ca acest lucru sa fie evitat.

Suntem cu totii fiinte ce cauta echilibrul si cu cât copilului i se arata mai mult un model de atingere a acestui echilibru, cu atât mai mult se va îndrepta catre el.

Noua generatie de copii este aici pentru a ne îndruma spre o mai mare întelegere a ceea ce mentine si echilibreaza, în prezent, energiile de la suprafata. Ei sunt aici pentru a ne conduce spre o maniera mai blânda de a ne trai vietile si un mod de abordare centrat mai mult pe inima în toate relatiile – atât personale, cât si sociale.

Prima sugestie pe care o ofer este de a va duce copilul la un vindecator, sau cum îi numiti voi la suprafata – un doctor în medicina alternativa, care se bazeaza pe intuitie si are experienta cu copiii. Cereti sa vi se spuna starea energetica obisnuita a copilului, deoarece este important de retinut ca simptomele fizice de hiperactivitate sunt pur si simplu, reactia organismului la un dezechilibru energetic. Exista multe metode naturale ce pot fi folosite pentru a echilibra corpurile energetice ale copilului vostru, iar acestea includ: plante, esente de flori, exercitiu, yoga, chi gong si tai chi. Acesti copii vor fi avantajati, în mod deosebit, de un regim alimentar bogat si echilibrat, constituit din fructe, legume si cereale organice si dintr-o cantitate adecvata de proteine sanatoase, deoarece copiii ce cresc în mediul vostru au nevoie de mai multe proteine de calitate. Regimul lor alimentar, ca de altfel si al vostru, ar trebui sa reprezinte un echilibru al tuturor acestor factori – respectiv, sa includa un amestec de acid/alcalin, un continut de zahar natural si nu obtinut prin procese chimice si suficiente alimente vii în locul alimentelor prelucrate, moarte.

De asemenea, se pot face multe din punct de vedere energetic, prin intermediul terapiei de echilibrare a chakrelor, cromatoterapiei si a cristaloterapiei. Sistemele lor pot beneficia foarte mult de pe urma metodelor ce folosesc sunetele si ritmul. Meloterapia reprezinta o forma foarte potrivita de echilibrare pentru copiii hiperactivi, cât si pentru ceilalti. Sedintele – în grup sau individual – care implica atât terapii verbale, cât si energetice sunt foarte indicate pentru reechilibrarea lor. Terapiile creative – cum ar fi pictura, desenul si scrisul – sunt, de asemenea, foarte potrivite. Jocurile video si privitul la televizor în exces nu constituie o solutie.

Copiii care s-au întrupat în prezent la suprafata se straduiesc sa-si reechilibreze caracteristicile chimice ale creierului, sistemul endocrin si simturile fizice pentru a accesa si functiona la o vibratie energetica mai înalta. Ei au intrat în întrupare cu un sistem limbic diferit de cel pe care-l aveti voi, precum si cu o senzatie mai clara despre cum ar trebui sa fie simtita forta lor vitala.

Copiii se vor împotrivi tuturor încercarilor de a-i forta sa adopte un fel de a fi care nu rezoneaza, în mod natural, cu adevarata lor natura Divina.

Ei se vor „scurt-circuita” mai rapid decât orice generatie anterioara, daca nu li se ofera un mediu propice, linistitor si de sustinere, în care sa traiasca. De asemenea, nevoia lor de comunitate – una bazata pe ceea ce vine din inima – este foarte puternica. Legaturile pe care le aduc cu ei din comunitati cum ar fi cea din Telos si din alte orase vor vibra puternic în corpurile lor emotionale si lor trebuie sa li se raspunda în mod corespunzator. Ei nu vor crea doar grupuri de copii de vârsta lor, ci mai degraba comunitati de oameni de toate vârstele. Totodata, vor învata mult din toate situatiile la care vor fi invitati sa participe în grup, ca si din activitatile în cadrul comunitatii, cele civice si scolare, care le vor permite sa participe la un nivel creativ si responsabil superior celui pe care-l acordati în prezent copiilor vostri.

Este minunat sa-i lasati pe copiii vostri mai mari sa fie mentorii celor mai mici si sa permiteti tuturor copiilor sa lucreze cu adulti care sa le fie îndrumatori si modele. Acest lucru va duce la însasi transformarea miezului societatii voastre.

De fapt, toate lucrurile care le pot fi de ajutor copiilor vostri, hiperactivi sau nu, se gasesc pretutindeni în jurul vostru, fara a fi nevoie sa apelati la medicamente. Trebuie doar sa faceti schimbari pozitive în mediul vostru si al copiilor. Nu e nevoie sa le adormiti sistemele cu droguri care pot doar controla, într-un mod foarte sintetic, comportamentele pe care societatea voastra le considera necorespunzatoare. Este contraproductiv sa diagnostichezi simptomele, dar sa refuzi sa recunosti si sa tratezi cauzele. Solutia pentru a va ajuta copiii vine de la utilizarea instrumentelor si metodelor pe care le aveti deja în jurul vostru.

Acesti copii sunt aici pentru a va oferi prilejul de a manifesta ajutorul reciproc si cooperarea.

Ne aflam în Telos pentru a va ajuta si pe voi, si pe ei. Suntem aici pentru a va arata un model despre cum va puteti echilibra vietile voastre – si pe ale lor.

Profesorii, vindecatorii si copiii din Telos se gândesc în fiecare zi la copiii de la suprafata. Noi le trimitem iubirea si binecuvântarile noastre. Asteptam cu nerabdare momentul când legatura si comunicarea vor deveni mai directe. Îi invitam pe copiii dragi de la suprafata sa vina sa ne viziteze în Telos, în visele lor, deoarece împartasim cu ei dorinta noastra profunda de a ne juca împreuna, într-o vibratie de pace, compasiune, iubire si lumina. Pâna când vom vorbi din nou, le uram copiilor – si voua tuturor – multa bucurie si veselie.

duminică, 2 august 2009

despre virtutile SUNATOAREI

Hypericum Perforatum sau sunatoare este cunoscuta in popor sub mai multe denumiri printre care si urmatoarele: buruiana- de -naduf, crucea- voinicului, dobrisor, floarea lui Ioan, lemnie, inchegatoare, osul-iepurelui, sunaica si altele.
Este o planta erbacee perena care este raspandita pe intreg teritoriul tarii noastre, din campie pana in zona subalpina, dar mai cu seama in zona deluroasa. Ea are o inaltime intre 20 si 1oo cm, si prezinta o tulpina lunga , care se lemnifica, ramificata , cu frunzulite ovale , cu florile dispuse in inflorescente de un galben auriu.
Principiul activ ce se gaseste in aceasta planta este o substanta numita hipericina, care are culoarea rosie-bruna . Recoltarea plantei se face in perioada de inflorire.
Aceasta planta are urmatoarele proprietati: antiinflamator pt mucoasa bronsica, genito-urinara si digestiva, antiulceros, antidiareic, coleretic, colagog, antihipertensiv, vasodilatator, antihemoragic, antihemoroidal, diuretic, sedativ, analgezic.
Poate fi folosita si in vindecarea urmatoarelor afectiuni: tulburari de vorbire, de memorie, somn agitat, accese de isterie, tensiuni nervoase, somnambulism, frica exagerata si oboseala psihica.
In aplicarea locala pe piele, actioneaza calmant, antipruriginos, trofic si protector in diferite leziuni cutanate, arsuri usoare, fisuri, escoliatii, eritem solar si fesier, precum si la diferite afectiuni oro-faringiene.
Uleiul de sunatoare, care isi mentine calitatile timp indelungat, este utilizat cu succes nu numai pentru rani proaspete, hematoame, inflamatii ganglionare, si ten aspru, dar este si un produs eficient in cazul durerilor de spate, lumbago, sciatica, si reumatism.
De asemenea se poate folosi si la sugari in perioada de colici, in care se frictioneaza burtica micutului cu ulei de sunatoare.
Pe vremuri taranii isi vindecau toate afectiunile de piele cu acest ulei si foloseau acest leac si la vindecarea animalelor din batatura, in unele zone se dadea aceasta planta ca hrana la vite pentru a le feri de boli.
De asemenea uleiul de sunatoare preparat cu ulei de in este un bun leac casnic pentru arsuri si opariri.

In speranta ca veti gasi aceasta planta sa o recoltati chiar dumneavoastra, va ofer aici cateva retete utile de preparate de sunatoare.

Maceratul in ulei - de sunatoare:

2o g. flori bine maruntite, se umecteaza cu 20ml. alcool de cel putin 70 grade, timp de 12 ore, dupa care se adauga 200 ml. ulei de floarea-soarelui si se incalzeste la abur timp de 3 ore in care se amesteca din cand in cand. Se lasa la macerat 2-3 zile iar apoi se pune in sticle inchise la culoare si se tine la loc racoros.

Plamadeala in ulei:

Florile culese pe vreme insorita, se introduc intr-o sticluta pana la gat, fara a se indesa si se toarna peste ele ulei fin de masline ( sau de in , in functie de utilizare), uleiul trebuie sa acopere plantele. Sticla astupata se lasa cateva saptamani ( dupa alte surse 6-7 zile) in soare sau langa masina de gatit. Dupa catva timp, uleiul capata o culoare rosiatica. Se filtreaza prin tifon , storcandu-se bine resturile, si se pune in sticlute de culoare inchisa.Uleiul astfel preparat isi poate pastra proprietatile si 2 ani.


Tinctura de sunatoare:

Doua maini pline de flori culese pe vreme insorita, se pun intr-un litru de rachiu, si sticla se lasa 3 saptamani in soare.
Infuzie de sunatoare:

Se fierbe apa si cand clocoteste se da la o parte. Se adauga o lingurita cu varf de planta la 250 ml apa si se lasa la infuzat 15 minute. Se strecoara si se consuma in functie de afectiunea pt care e utilizata.


Precautii:

In general este bine ca tratamentul cu sunatoare sa nu dureze mai mult de 2 luni in continuu, practicandi-se dupa acestea o pauza de cel putin 2 saptamani, intrucat favorizeaza aparitia unor simptome cum ar fi nevralgie, sensibilitate exagerata la lumina, dureri usoare de cap.
La utilizarea preparatelor de sunatoare pe piele este recomandata evitarea expunerii la soare(plaja) deoarece pot aparea reactii de fotosensibilizare.
Am citit de asemenea ca tratamentul cu sunatoare nu este indicat sa fie administrat in acelasi timp cu tratamentul medicamentos (alopat).