Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 18 iulie 2009

predictii din Biblie


Război prevestit de Biblie

*Cîţiva matematicieni susţin că scrierile din Biblie au fost criptate *Spargerea codului biblic oferă informaţii despre viitorul omenirii.

Dintotdeauna, amatorii de mistere au bănuit că Biblia este o scriere codată. Cuvintele n-ar fi înşiruite oricum, ci conform unui algoritm matematic extrem de precis, astfel încît cel care decriptează codul secret poate afla întreaga istorie a omenirii. Şi-au bătut capul să descifreze enigma amatori de şarade, informaticieni, fizicieni, matematicieni de renume. Unul dintre ei a reuşit să găsească formula după care pot fi aflate informaţiile despre trecut, prezent şi viitor. Deşi metoda a fost contestată, chiar şi cei mai înverşunaţi adversari sînt de acord că anumite date sînt uimitor de precise. Conform codului, 2006 este anul în care, în luna iulie, va izbucni un război între Israel şi Liban. Predicţia s-a adeverit, la fel ca multe altele. E posibil ca Biblia să conţină destinul cifrat al omenirii? Dacă e aşa, trebuie să ne pregătim de vremuri grele.

Codul rabinului

Codul biblic a fost descoperit în versiunea originală a Bibliei, cea în limba ebraică, în Vechiul Testament. În 1958, rabinul ceh Michael Dov Weissmandel a fost cel care a dat la iveală primul cod secret. Studiind cartea Genezei, el a observat că, scoţînd fiecare a 50-a literă din primele versete ale Genezei, obţinea cuvîntul „Torah“, care în ebraică înseamnă Lege. Weissmandel a repetat experienţa pe cartea Exodului, apoi pe cartea Numerelor şi pe Deuteronom. De fiecare dată, a obţinut cuvîntul „Torah“. Unul dintre discipolii lui, rabinul Azriel Tauber, menţiona că, în acei ani, dinaintea apariţiei calculatoarelor, Weissmandel transcrisese întregul text al Torei pe fişe a cîte 100 de litere, dispuse pe 10 rînduri de cîte 10 litere, şi apoi căutase cuvinte din litere aflate la intervale echidistante.

304.805 de litere

Un matematician israelian de la Universitatea din Ierusalim, Dr. Eliyahu Rips, a decis să supună cercetările lui Weissmandel unui test sistematic. Ceea ce a descoperit l-a făcut cunoscut în întreaga lume. Oricum, la ora actuală, e unul dintre cei mai mari experţi din lume în teoria grupurilor, domeniu care stă la baza fizicii cuantice. Notorietatea sa în ştiinţele exacte a făcut ca rezultatul cercetărilor să capete o credibilitate imensă. Rips a transcris cele 304.805 caractere ale Vechiului Testament în calculatorul său, eliminînd spaţiile dintre cuvinte, conform pasajului biblic care povesteşte că Moise a primit textul Legii „fară întrerupere între cuvinte“. Cu ajutorul fizicianului Doron Witzum, el a realizat un program informatic ce-i permitea să repereze şi să analizeze secvenţele de cuvinte repetitive. Computerul a împărţit Biblia în 62 de rînduri a cîte 4.772 de litere fiecare.

Legile hazardului au căzut

„Cînd am folosit un calculator, am dat lovitura“, mărturiseşte Rips. El a povestit că a găsit mult mai multe cuvinte codificate decît prevedea statistica şi legile hazardului. Cei doi cercetători au introdus în calculator textul Bibliei în ebraică, apoi o traducere în ebraică a romanului „Război şi pace“, precum şi alte două vechi texte ebraice. Apoi au cerut calculatorului să caute numele a 32 de personalităţi, datele lor de naştere şi pe cele ale morţii. „Război şi pace“ şi celelalte texte nu conţineau nimic. În schimb, Biblia a scos la iveală fiecare dintre date cu o precizie remarcabilă. Au notat rezultatele într-un referat intitulat „Secvenţe de litere echidistante în Geneză“: „Analiza indică faptul că în textul Genezei sînt intercalate informaţii ascunse sub forma unor secvenţe de litere echidistante. Rezultatul este semnificativ în proporţie de 99,998%“. Probabilitatea ca informaţiile codificate să apară datorită unor coincidenţe accidentale s-a dovedit a fi de 1 la 10 milioane.

Rezultate exacte

Cei doi cercetători israelieni au cerut validarea cercetărilor la scepticul serviciu american de decodare din cadrul National Security Agency. Programul a fost introdus în calculatorul central, au mai fost adăugate alte 34 de nume celebre şi, pentru un plus de siguranţă, s-au cerut nu doar data naşterii şi a morţii, ci şi oraşele în care se născuseră şi muriseră acele persoane. După 440 de ore, cercetarea a dat rezultatele. Complete şi corecte. Experimentul a avut ecou în lumea matematicienilor cărora nu le-a venit să creadă, dar nici nu au putut pune la îndoială principiile matematice ale metodei. Descoperirea a ajuns şi la urechile presei. Incitat de descoperirea celor doi israelieni, jurnalistul american Michael Drosnin le-a reluat cercetările. Prin cartea sa, „Biblia: Codul secret“, apărută în SUA în 1997, codul biblic a ajuns cunoscut de întreaga lume.

Confirmări valide

„Codul Bibliei m-a făcut să înţeleg că au fost prevăzute toate viitorurile noastre posibile, iar noi sîntem cei care alegem dintre ele“, mărturisea publicistul de la The Wall Street Journal şi The Washington Post. Descoperirea codului a fost confirmată de matematicieni de renume de la Harvard, Yale şi Universitatea Ebraică. Codul a fost verificat şi autentificat şi de specialişti în cifruri şi coduri de la Ministerul Apărării al SUA. A trecut cu succes şi de alte trei expertize ale matematicienilor de la prestigioase reviste de matematică. Toate aceste instituţii n-ar fi pierdut timpul cu ceea ce părea o glumă sau fantezie a unui savant sărit de pe fix dacă un eveniment prezis de acesta nu s-ar fi împlinit întocmai. Michael Drosnin a început să creadă cu toată convingerea în codul biblic, aşa că, atunci cînd a fost cazul, a încercat să oprească un asasinat.

„Sînteţi într-un real pericol“

La 1 septembrie 1994, Drosnin a plecat la Ierusalim pentru a-i înmîna lui Ytzhak Rabin următoarea scrisoare: „Un matematician israelian a descoperit în Biblie un cod secret care pare să dezvăluie amănunte ale unor evenimente care au avut şi au loc la sute şi mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Motivul pentru care vă aduc la cunoştinţă acest fapt este acela că singura dată cînd numele dumneavoastră complet, Ytzhak Rabin, apare în Biblie, el este intersectat de expresia «criminal va asasina». Faptul n-ar trebui tratat cu indiferenţă, deoarece atît asasinarea lui Anwar el-Sadat, cît şi atentatele cărora le-au căzut victime John şi Robert Kennedy sînt, de asemenea, codificate în Biblie. Cred că sînteţi într-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat.“ Evident, nimeni nu l-a băgat în seamă pînă în 4 noiembrie, cînd premierul a fost împuşcat mortal, exact cum scria în Biblia, în anul 5756, adică 1995.

Asasinat cifrat

Numele asasinului, extremistul evreu Yigal Amir, e şi el conţinut în Biblie. „Înaintea asasinatului, nimeni nu putuse să descopere numele ucigaşului sau data exactă a atentatului. La cîteva zile după avertismentul meu, Dr. Rips şi cu mine am avut o întrevedere cu şeful departamentului ştiinţific al Ministerului Apărării, generalul Isaac Ben-Israel. Am căutat detalii. Dar numai anul omorului prezis era descifrabil“, spunea Drosnin, într-un interviu. După uciderea lui Rabin, numele asasinului, „Amir“, a fost descoperit în Biblie. Fusese dintotdeauna acolo, chiar deasupra numelui lui Rabin, dar ascuns la prima vedere. Şi tot în acelaşi verset, textul ascuns menţiona: „El a lovit pe premier“. Ba chiar era identificat ca un israelian care a tras de aproape: „Ucigaşul său, unul dintre ai săi, cel care s-a apropiat.“ Codul dezvăluia cînd şi unde avea să se întîmple. 5756 intersecta atît „Tel Aviv“, cît şi „asasinat Rabin“.

Saddam e pomenit în Biblie

Drosnin a încercat să-l avertizeze pe şeful Cartierului General al Serviciului de Contrainformaţii al Israelului despre războiul din Golf şi de intenţia Irak-ului de a lansa rachete asupra Tel-Aviv-ului. Codul biblic conţine o matrice în care cuvintele „Hussein“, „Scud“ şi „rachetă rusească“ apăreau împreună. De asemenea, apăreau şi expresiile „Hussein a ales o zi“ şi „foc în 3 şevat“ (dată din calendarul ebraic ce corespundea zilei de 18 ianuarie 1991). Aceasta a şi fost ziua în care Irak-ul a lansat prima rachetă Scud împotriva Israelului. La întrebarea lui Drosnin „Cine poate şti cu 3.000 de ani înainte că va fi un război în Golf, ca să nu mai vorbim de lansarea unei rachete împotriva Israelului pe 18 ianuarie?“, Rips a răspuns foarte sigur pe el: „Dumnezeu!“.

Creaţie supraomenească

Drosnin mărturisea: „Codul nu este ca profeţiile lui Nostradamus, nu este ceva de genul «o stea se va arăta pe cer de la Răsărit şi un mare rege va cădea», cuvinte ce pot fi interpretate astfel încît să corespundă oricărui eveniment real. Nu, aici este vorba de detalii la fel de precise ca acelea din ştirile transmise de CNN, descoperite înainte ca evenimentul să se producă“. Oamenii de ştiinţă care au acceptat realitatea codului şi-au pus întrebarea cum a fost creat, nereuşind să poată înţelege algoritmul respectiv. În prezent, nici cele mai rapide calculatoare lucrînd împreună n-ar fi putut să codifice Biblia, aşa cum a fost ea codificată acum 2.000 mii de ani. „Ca ateu, eu îi substitui lui Dumnezeu o formă superioară de inteligenţă, aflată la originea acestui cod şi, totodată, la originea vieţii. El este prea complex pentru a fi fost făcut de un om“, încearcă el o ipoteză extraterestră. „Este vorba de o minte care depăşeşte cu mult orice imaginaţie anoastră“, crede Rips.

Toţi sîntem în Biblie

Eliyahu Rips, deşi era sigur că a descoperit un cod real, a avut îndoieli la început: „Nu am crezut cu adevărat pînă cînd nu a fost omorît Rabin“. Convins că Biblia e un izvor nesecat de informaţii, el speră ca tot mai mulţi cercetători să le caute, deoarece numai unul n-ar avea timp într-o viaţă să le descopere pe toate. „Cantitatea de informaţii din codul biblic este incalculabilă şi probabil infinită. Iar acesta nu este decît începutul, primul nivel şi cel mai simplu al codului biblic. Codul este mai puţin asemenea unui joc de cuvinte încrucişate, cît mai degrabă, asemeni unei holograme. Noi observăm doar matrice, adică tablouri bidimensionale, cînd probabil ar trebui să privim în cel puţin trei dimensiuni, dar nu ştim cum“, lansează el provocarea de a căuta calea prin care se poate trece la un nivel superior de cercetare a Bibliei. Astfel, a apărut ideea că Biblia ar putea conţine date despre fiecare om de pe Pămînt, fiind o veritabilă Carte a Vieţii.

Cutremure şi războaie

Şi predicţiile referitoare la al treilea mileniu au fost găsite în Biblie. Drosnin pomeneşte de importante cutremure de pămînt pentru anii 2004 şi 2006. Seismele din decembrie 2004 din Asia, cel din Pakistan confirmă predicţia. Următorul ar trebui să se producă în 2113. Drosnin anunţă şi că o cometă va atinge Terra în 2006, 2010 sau 2012, această ultimă dată fiind cea mai probabilă, după părerea lui. Însă codul indică şi că această cometă s-ar putea dezintegra înainte de impact, ceea ce ne-ar permite să beneficiem de un scurt răgaz pînă la cutremurul din 2113. Într-o recentă conferinţă de presă, Drosnin a lansat o nouă predicţie: „un act terorist nuclear va declanşa al treilea război mondial. Conform codului, sîntem aproape de sfîrşitul lumii, de stingerea rasei omeneşti. Dar putem evita acest lucru, pentru că în cod nu este prezis vreun viitor anume, ci orice viitor. El conţine toate scenariile, şi pe cele bune, şi pe cele rele“.

Se ştie unde e Bin Laden

Statul care va trăi holocaustul nuclear va fi Israelul, în anul 5766/2006, după moartea premierului său. Japonia apare legată de Israel şi expresia „bătălia finală“. Următorul atac terorist e legat de numele lui Bin Laden, iar Ierusalimul este unicul nume de oraş care apare împreună cu „război mondial“ şi „sinucigaş cu bombă“. Bin Laden pregăteşte un atac cu arme chimice asupra New York-ului. „Numele exact al locului în care se ascunde Bin Laden l-am spus Serviciilor Secrete israeliene şi americane. Nu apare în cartea mea, din evidente raţiuni de securitate“, precizează Drosnin. Anul 2006 e codat alături de „obiect ca o stea“ şi „anul prezis pentru lume“. 2010: „zilele ororii“, „cometă“, „tristeţe“. 2012: „cometă“, „anihilarea pămîntului“ şi „fărîmarea lui în bucăţi“. Războiul dintre Liban şi Israel a fost codificat prin: „pentru nişte păreri“, „Israel“ şi „Liban“. Dar intersectează şi cuvintele „Egipt“, „conflict“, „linişte“, „luna zeului“. „Codul Bibliei nu prezice că vom pieri cu toţii în 2006. Este un avertisment că am putea muri toţi în 2006, dacă nu schimbăm viitorul“, spune Drosnin, dînd să se înţeleagă că schimbarea deja s-a produs.

Cheia codului e la Marea Moartă

* Expresia „cheie a codului“ apare în Biblie de patru ori. De două ori se încrucişează cu cuvîntul „obelisc“. „L-am întrebat pe doctorul Rips ce şanse sînt ca aceste două cuvinte să se întîlnească în limbajul comun. «Una la un milion», mi-a răspuns. Doctorul Rips mi-a spus că, în ebraică, cuvîntul «cheie» înseamnă şi «gravat»“, povesteşte Drosnin. El a mai găsit asociate şi expresiile „valea Siddim“ şi „peninsulă în formă de limbă“. Valea respectivă era situată în epoca precreştină în Marea Moartă. Iar peninsula este Lisan, care în arabă înseamnă „limbă“. Este locul cel mai jos de pe Pămînt, sub nivelul mării. Căutînd în cod şi o posibilă locaţie, jurnalistul a găsit „Mazra’a“, un mic sat din regiune. Drosnin s-a dus pînă acolo în 2000, dar n-a apucat să sape după obelisc pentru că s-a declanşat războiul şi guvernul i-a retras permisul. „Acum încerc să strîng un grup de personalităţi, care să-i ceară regelui Iordaniei să mă lase să continui cercetările“, anunţă el.

Obsesia lui Newton

* J. M. Keynes, biograful lui Newton, susţine că marele savant era şi el obsedat de codul biblic. El credea că Biblia cuprinde şi informaţii despre viitor. De aceea, şi-a petrecut viaţa căutînd codul secret din Cartea lui Daniel şi Apocalipsa după Ioan, despre care credea că au fost dictate profeţilor de însuşi Dumnezeu. Newton nu urmărea să descifreze aceste texte pentru a prezice viitorul, deşi a ajuns pînă la urmă să facă profeţii pînă în 2060. Voia să demonstreze că Dumnezeu ţine frîiele creaţiei sale de la început pînă la sfîrşit.

Există sau nu există?

* În 1998, „Codul Bibliei“ ajungea pe locul trei în topul succeselor de librărie dînd naştere unei armate de imitatori, detractori, programatori de noi soft-uri biblice. Dar Michael Drosnin, după ce şi-a vîndut cartea în 2 milioane de exemplare, iar ediţia a doua în doar cîteva sute de mii, a anunţat şi un al treilea volum care va conţine surprize şi mai mari. Randall Ingermanson, în „Cine a scris codul biblic?“, combină aspecte din teoriile probabilităţii şi comunicaţiei pentru a stabili dacă aşa-zisele mesaje disimulate în textul biblic sînt mai mult decît un simplu produs al hazardului. Concluzia lui este că nu există niciun cod biblic. Doctorul în fizică din Berkeley este de părere că Dumnezeu nu putea să-i fi dictat Tora lui Moise, deoarece textul relatează multe întîmplări ulterioare revelaţiei din Sinai, inclusiv moartea lui Moise însuşi. În plus, ediţiile moderne ale Torei prezintă o serie de deosebiri faţă de manuscrisele mai vechi. „Acest experiment suferă de o problemă majoră care priveşte atît metoda, cît şi interpretarea concluziilor“, susţin 55 de matematicieni de prestigiu din SUA şi Israel. Ei arată că grupuri asemănătoare de cuvinte se pot găsi în orice text de lungime similară. Lucru încă neadeverit şi pe alte texte, totuşi.

Lewinsky e codată în Biblie

* În timpul scandalului Lewinsky; Drosnin a căutat numele Clinton şi l-a găsit întretăiat nu numai de cuvîntul „preşedinte“ (lucru ce l-a anunţat pe Clinton cu şase luni înainte de alegeri), dar şi cu expresiile „,dragostea unei servitoare“ şi „ţara împotrivă“.

Grupuri de cuvinte care se intersectează în Biblie

* - Kennedy-va muri-Dallas - America-revoluţie-1776 - Napoleon-Franţa- Waterloo-Elba - Homer-poet grec - Shakespeare-Hamlet-Macbeth. - Beethoven-compozitor german - Mozart-compozitor-muzică - Rembrant-pictor olandez - Fraţii Wright–avion - Edison-electricitate-bec electric - Marconi–radio - Newton–gravitaţie - colaps economic-criză-acţiuni (marea criză economică din SUA -1929) - Watergate-Nixon-1974-preşedinte, dar a fost alungat - Om pe lună-navă spaţială-Apollo11-20 iulie 1969-realizat de omenire-realizat de om - Einstein-persoană cu mintea ageră-ştiinţă-o nouă şi excelentă înţelegere-el a răsturnat realitatea prezentă - Auschwitz-soluţia finală-Cyklon B-Eichmann - Picasso-artistul - Comunism-Rusia-China - Bin Laden-crimă-avion-păcat-oraş-turn-ei au văzut fum înălţîndu-se deasupra pămîntului-terorist Atta-egiptean-de două ori.

Cum să cauţi

* Rips consideră Biblia o gigantică grilă de cuvinte încrucişate. Se începe de la prima literă a Bibliei. „Dacă sari X intervale, apoi alte X intervale şi alte X intervale, descifrezi mesajul ascuns“, explică savantul. Pentru a găsi codul, trebuie eliminate spaţiile dintre cuvinte. Cu ajutorul unui calculator, sînt căutate în matrice cuvinte şi fraze ascunse de cod. După ce se găseşte cuvîntul-cheie, calculatorul începe să caute informaţii asociate, aflate cît mai aproape de acesta. Un astfel de soft care caută singur cuvintele poate fi descărcat de la adresa de Internet http://www.xentao.com .

„Singurul lucru pe care pot să-l afirm cu certitudine este că există un cod în Biblie şi că, în cîteva cazuri dramatice, el a prezis evenimente care, ulterior, s-au petrecut exact cum au fost prezise. Nu sînt nici rabin, nici preot, nici exeget biblic. Nu am păreri preconcepute şi nu cunosc decît un singur test: adevărul.“ Michael Drosnin

„Iar tu Daniele, ţine ascunse cuvintele şi pecetluieşte cartea pînă la sfîrşitul lumii.“
Daniel, 12:4

România decodată

* Predicţiile care privesc România s-au obţinut folosind „Biblia de la Ierusalim“ şi o traducere în greceşte a Noului Testament . În textul ebraic original al Genezei, numele României apare codificat de 17 ori, împreună cu citate ca: „Iată, Eu (Dumnezeu) sînt cu tine şi te voi păzi pe orice cale vei merge“, „nu te voi lăsa pînă nu voi împlini toate cîte ţi-am spus“, „Cît de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!“. În textul Noului Testament tradus în greceşte, România apare de 2 ori, alături de citatele: „Bine slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău“. În Noul Testament tradus în engleză, România intersectează expresia „însăşi casa lui Iisus“. Softul care circulă pe Internet a descifrat pentru Braşov expresiile „Îţi aminteşti că s-a pierdut un conducător în Egipt. De aceea, îţi comand ţie să preiei acest lucru“ şi „În fiecare zi, oamenii au venit la David să-l ajute, pînă cînd a apărut o ceaţă, ceaţa lui Dumnezeu“. Mona Muscă apare în legătură cu „Atunci, Moise a chemat la el pe şefii Israelului şi le-a spus: Alegeţi un miel şi sacrificaţi-l pentru Paşte“.