Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 26 iunie 2009

fiecare persoana are corespondent in homeopatie,eu sunt calcarea carbonica

Calcarea carbonica - Calcarea este carbonatul de calciu extras din cochilia stridiei marine.



- alergii si sensibilitati la mancaruri si substante chimice - Remediul este potrivit pentru persoanele responsabile si serioase, care obosesc usor si se simt coplesite. Poate aparea anxietatea, frica de inaltimi sau claustrofobia. Persoana este de obicei friguroasa, cu maini si picioare reci si umede si are o energie scazuta. Sunt obisnuite problemele digestive cu gaze si arsuri, in special de la produsele lactate. Alte indicatii sunt noduli limfatici mariti, transpirarea capului in somn, apnee de la efort, dureri de spate, ameteala, cosmaruri si pofta puternica de dulciuri.



- acnee - Pentru persoanele cu eruptii si cosuri frecvente, cu mainile reci si umede, care obosesc usor la efort si sunt grasuti sau supraponderali. Acest remediu ajuta la scesterea rezistentei pielii la infectii. Pacientii care necesita acest remediu devin nelinistiti cand fac efort si le plac foarte mult dulciurile si ouale.



- anxietate - Pentru persoanele independente si puternice care devin la un moment dat coplesite de boala sau munca si incep sa se teama de o cadere. Cand sunt obositi pot avea ganduri confuze si amestecate, ceea ce le poate agrava situatia. Grija si vestile rele le pot face agitate si pot capata sentimentul agasant al iminentei unui dezastru. Frica de inaltimi si claustrofobia sunt obisnuite. Persoana care are nevoie de acest medicament este fruguroasa si se misca greoi, ii plac dulciurile si oboseste usor.



- dureri de spate - Pentru dureri ale partii de jos a spatelui si muschilor slabiti, mai ales daca persoana este friguroasa sau supraponderala si oboseste repede. Durerile lombare cronice si muschii slabiti pot duce la inflamatii si dureri care se agraveaza de la umezeala si frig.



- bronsita - Acest remediu este indicat in bronsitele de dupa raceala. Tusea este sacaitoare si se agraveaza in pozitia de culcat si aplecat in fata, de la frig si in timpul noptii. Copiii pot face febra noaptea si sunt foarte obositi. Adultii sunt frigurosi si au mainile si picioarele umede, probleme de respiratie cand urca rampe sau trepte si au in general putina energie.



- cataracta - Remediul este indicat atunci cand persoana cu cataracta are impresia ca vede prin ceata. Persoana careia i se adreseaza acest medicament este responsabila, insa se simte coplesita in situatiile stresante sau cand este bolnava. Alte indicatii sunt senzatia de frig, glande inflamate, probleme cu greutatea si oboseala rapida.



- constipatie - Pacientii care au nevoie de acest remediu se simt adesea mai bine cand sunt constipati si sunt extenuati dupa defecare. Scaunele mari sunt la inceput tari, apoi lipicioase si lichide. Pacientul se simte infrigurat si lent, are mainile si picioarele reci, pofteste dulciuri si se simte slabit si nervos cand este bolnav sau extenuat.



- depresie - Pentru persoanele independente si muncitoare, care sunt depasite de prea multa ingrijorare, munca sau boala. Poate aparea anxietatea, oboseala, confuzia, descurajarea, autocompatimirea si frica unui dezastru iminent. Persoana potrivita pentru acest remediu se simte adesea infrigurata, inceata si oboseste usor.



- dermatita atopica si eczeme - Acest remediu se potriveste persoanelor friguroase, cu mainile si picioarele umede, precum si tendinta spre eczeme si piele uscata, ce se agraveaza iarna. Aceste persoane obosesc cu usurinta si se simt nelinistite si coplesite daca sunt bolnave sau muncesc prea mult. Alte indicatii pentru Calcarea sunt pofta de dulciuri si oua, metabolism lent si o tendinta spre probleme de greutate.



- retentie de apa - Pentru persoanele carora li se umfla extremitatile inferioare, in special genunchii. Simptomele se pot agrava de la statul jos, daca picioarele nu sunt sprijinite. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt predispuse la problemele de greutate, obosesc usor si se simt mai rau de la suprasolicitare fizica. Mainile si picioarele sunt adesea reci si umede.



- fibromialgie - Durere musculara si slabiciune agravata de efort,precum si de frig si umezeala. Persoanele sunt friguroase, cu mainile si picioarele reci si umede, obosesc usor si au tendinta de a fi coplesiti si nervosi. Alta indicatie pentru Calcarea carbonica este pofta de dulce si oua.



- calculi biliari - Persoana ce are probleme cu vezica biliara si are nevoie de acest remediu poate avea abdomenul umflat pe partea dreapta si foarte sensibil la atingere, cu dureri acute ce se extind spre piept, se agraveaza de la oboseala si se amelioreaza de la pozitia intinsa pe partea dureroasa. Calcarea carbonica este adesea indicata pentru persoanele care obosesc usor, sunt friguroase si au mainile si picioarele umede si reci, au pofta de dulciuri si au tendinta de a fi coplesite de boala si anxioase.



- hipertensiune arteriala - Pentru persoane cu tensiune arteriala mare, care obosesc usor si au energie scazuta. Aceste persoane sunt de obicei responsabile, coplesite de boala si se tem de o prabusire emotionala. Senzatie generala de frig, cu maini si picioare reci si umede, precum si transpiratie in timpul somnului. Pacientul poate pofti dulciuri si oua, avand tendinta spre probleme de greutate.



- infectii - Persoanele care au nevoie de acest remediu obosesc usor si au un nivel scazut de energie. Indicatiile pentru acest remediu sunt mainile si picioarele reci si umede, noduli limfatici umflati, raceli frecvente, durere in gat, infectii de urechi si eruptii cutanate. Copiii care au nevoie de acest remediu merg incet si au raceli frecvente si infectii la urechi.



- menopauza - Remediul poate fi abundent femeilor cu flux abundent, transpiratii in timpul noptii si bufeuri (in pofida senzatiei de frig), precum si crestere in greutate in timpul menopauzei. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt de obicei responsabile si muncitoare, insa oarecum lente si obosesc usor. Anxietatea poate fi puternica si suprasolicitarea fizica sau stresul poate duce la o cadere temporara. Alte indicatii sunt rigiditatea in incheieturi, crampele din picioare si pofta de dulciuri si oua.



- ulcer aftos si herpes - Remediul este indicat pentru copiii ce fac adesea rani in gura. Copilul poate transpira in somn, ii ies dintii greu si invata sa mearga cu greutate. Calcarea carbonica poate ajuta adultilor care sunt frigurosi, trupesi si obosesc usor.



- oreion - Remediul este indicat daca pacientul transpira la cap in timpul somnului, mainile si picioarele sunt reci si umede, iar nodulii limfatici sunt umflati. Persoanele care au nevoie de acest remediu se simt deseori extenuate si anxioase. Copiilor le este cald, insa adultii au tendinta de a fi frigurosi.



- osteoartrita - Remediul este indica pentru artrita la persoanele care sunt friguroase, supraponderale si obosesc usor. Inflamatia si durerea se agraveaza la frig si umezeala, aparand slabiciunea si crampele la extremitati. Problemele se concentreaza adesea la genunchi.



- osteoporoza - Calcarea carbonica este indicata persoanelor care obosesc usor si sunt predispuse la anxietate si sentimentul de coplesire cauzat de stres sau munca. Personele afectate sunt friguroase, posibil supraponderale si se simt mai rau de la frig si umezeala. Sunt posibile durerile de spate, articulatiile umflate si transpiratii in timpul noptii. Aceste persoane poftesc dulciuri si oua.



- depresie postnatala - Acest remediu poate fi de ajutor femeilor care sunt coplesite de munca prea grea si responsabilitatea prea mare. Slabiciunea si oboseala o fac sa fie deprimata si pot aparea anxietatea, insomnia si cosmarurile. Persoana care are nevoie de acest rmediu se simte inceata, friguroasa si oboseste usor.



- psoriazis - Pentru persoanele care obosesc usor, se misca greoi, au mainile si picioarele reci si umede, fiind adesea supraponderale. Problemele de piele se agraveaza in timpul iernii. De obicei puternice si responsabile, aceste persoane pot fi coplesite de prea multa munca sau stres. Sunt obisnuite claustrofobia, anxietatea si frica de inaltimi. Alta indicatie este pofta de dulciuri si oua.



- artrita reumatoida - Acest medicament poate fi de ajutor cand artrita dureroasa include formarea de noduli in jurul articulatiilor. Inflamatia si durerea se agraveaza de la raceala si umezeala, iar problema se poate concentra la genunchi si maini. Sunt comune slabiciunea simtita in muschi, extenuarea rapida si impresia de frig si slabiciune. Persoana care are nevoie de Calcarea este solida si responsabila, insa are tendinta spre anxietate extrema si este coplesita de boala si exces de munca.



- tituit in urechi (acufene) - Calcarea carbonica este indicat pentru acufene simple sau acufene insotite de ameteala. Persoana in cauza poate avea probleme cu auzul sau senzatii de pulsatii si trosnituri in urechi. Acestea sunt de obicei friguroase, obosesc usor, poftesc dulciuri si se simt coplesiti atunci cand sunt bolnavi.



- varice - Vene varicoase ce dor atunci cand pacientul sta in picioare sau merge. Persoanele care au nevoie de acest remediu au adesea o circulatie proasta, mainile si picioarele reci si umede, precum si o senzatie generala de frig; pot avea muschii slabiti si obosesc foarte usor. Alte indicii pentru acest remediu sunt probleme cu greutatea, pofta de dulciuri si oua si tendinta spre sentimente de coplesire si anxiozitate dupa efort intens.



- candida - Acest medicament este indicat cand senzatiile de arsura si mancarime apar inainte sau dupa menstruatie. Secretia este laptoasa si intepatoare sau groasa si galbuie. Persoana care are nevoie de acest remediu este friguroasa si bine-facuta, ii plac dulciurile si oboseste usor.



- prima dentitie - Pentru dintii care ies prea tarziu, apoi incet si cu dificultate. Bebelusul poate parea nelinistit sau suparat din cauza durerii, mestecandu-si gingiile chiar si in somn. Bebelusii care au nevoie de acest remediu sunt dolofani, invata greu sa mearga sau sa se tarasca si le transpira capul in timpul somnului.



- sindromul premenstrual si menoragie - Sindrom premenstrual cu oboseala, anxietate si sentimentul de coplesire. Femeia poate avea probleme de retentie a apei si castigare in greutate, sani durerosi, dereglari digestive si dureri de cap. Menstruatia vine prea devreme si dureaza prea mult, fiind cateodata abundenta, de culoare rosu aprins. Alte indicatii sunt senzatia de frig, mainile si picioarele reci si umede, pofta de dulciuri si oua.

marți, 23 iunie 2009

curiozitati

Singurul aliment ce nu se deterioriaza este mierea.
- In parlamentul britanic, care numara 650 de membri, sunt doar 400 de locuri. Cine intarzie trebuie sa stea in picioare...
- Un melc poate dormi trei ani.
- Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor.
- Crocodilul nou-nascut este de trei ori mai mare decat oul din care a iesit.
- Ursii polari sunt stangaci.
- Creierul barbatilor este organizat fie pentru a vorbi, fie pentru a asculta. Nu le pot face pe amandoua in acelasi timp. Asta inseamna ca daca un barbat vorbeste, el a surzit, nu mai poate auzi nimic. Cand vorbeste, o femeie poate auzi in acelasi timp. Deci, atunci cand o femeie vorbeste cu un barbat, trebuie sa-l lase sa termine ce are de spus, altfel el nu poate auzi nimic.
- Deschide un document nou in Word si scrie: =rand(200,90), apoi apasa enter
Microsoft e gata sa "plateasca milioane" pentru cel care poate oferi explicatia.
Incearca!!!!!!!!!!!!!!
- Puricele poate sari peste de 350 de ori lungimea trupului sau. Este ca si cum un om ar sari peste un teren de fotbal.
- Inima unei balene albastre este la fel de mare cat o masina.
- In Marea Britanie, din 99 de oameni accidentati moare 1, in Germania, din 60 de oameni accidentati moare 1, iar in Romania , din 3 oameni accidentati moare 1.
- Sunt mai multe gaini decat oameni in lume.
- CocaCola poate fi folosita si pentru a curata parbrizul masinii tale cand se murdareste la drum lung si ai ramas fara lichid de spalare.
- Pentru a desprinde orice fel de hartii, guma sau silicon, lipite pe orice suprafata de sticla, umezeste zona respectiva cu CocaCola.
- Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume. Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!
- In medie, persoanele stangace mor mai repede cu 9 ani decat cele dreptace.
- O persoana normala este cu circa 6mm mai lunga noaptea. Corpul uman se lungeste in timpul noptii.
- Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.
- Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
- Cat de destept este piciorul tau drept? Incearca asta ! Este de la un chirurg ortoped. Iti va pune mintea in incurcatura si vei continua sa incerci din nou si din nou, pentru a vedea daca esti mai destept decat piciorul tau, dar nu vei reusi...
1. In timp ce stai la birou in fata calculatorului, ridica piciorul drept de pe podea si fa cu el cercuri in sensul acelor de ceasornic.
2. Acum, in timp ce faci asta, deseneaza cifra "6" in aer cu mana dreapta. Piciorul isi va schimba sensul de rotatie.
- Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
- Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
- Propozitia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog" foloseste fiecare litera a alfabetului.
- Cuvantul cimitir vine din grecescul koimetirion, care inseamna "dormitor".

un video care spune multe

nu numai despre boli ci putina muzica buna

vindecarea sufletului cu esente florale


si sufletul se imbolnaveste,dar exista remedii.Cercetatorul Bach a incercat sa rezolve asta prin esente florale.- Bach a impartit cele 38 de remedii in 7 grupe, care reprezinta conflictele fundamentale din noi insine: frica, nesiguranta de sine, interes scazut fata de prezent, singuratate, hipersensibilitate la idei si influente exterioare, grija exagerata pentru bunastarea celorlalti. Tinand cont de faptul ca remediile florale se fabrica numai in Anglia, pe domeniile din Mont Vermont, acolo unde Bach a trait in ultimii ani, voi folosi denumirea lor de origine, care este utilizata si in practica medicala.
Agrimony - Turita Mare (Agrimonia eupatoria) este folosita in caz de supersensibilitate la influente si idei, atunci cand pacientul incearca sa-si suprime sentimentele, gandurile nelinistitoare si tulburarile intime, ascunzandu-le sub o falsa masca de fericire empatica si veselie.
Aspen - Plop Tremurator (Populus tremula) este utila atunci cand pacientul are o teama de origine necunoscuta, anxietati vagi si inexplicabile, premonitii, temeri ascunse de un dezastru amenintator, este speriat ca urmare a unor presentimente ca ceva rau se va intampla.
Beech - Fag (Fagus sylvatica) actioneaza asupra sentimentelor critice exagerate manifestate asupra celor din jur. De regula, se foloseste atunci cand pacientul este intolerant si ignora total nevoile si slabiciunile celor din jur.
Centaury - Tintaura (Centaurium umbellatum) este folosita atunci cand se constata o sensibilitate exagerata la influente si idei, neafirmarea sinelui. Pacientul nu poate spune "nu", demonstreaza o slabiciune a propriei vointe, o reactie exagerata la dorintele altor oameni, are o personalitate slaba, se lasa abuzat si evita confruntarile.
Cherry Plum - Corcodus (Prunus cerasifera) este folosit atunci cand se intalneste sentimentul de frica fata de propriile reactii emotionale, de exemplu teama de a nu innebuni. Pacientului ii este greu sa ignore sau sa se distanteze de anumite lucruri, are un temperament incontrolabil si se teme sa nu piarda controlul sau sa nu-si piarda mintile.
Chicory - Cicoarea (Cichorium intybus) este folosita in cazuri de egoism, atunci cand pacientul are o atitudine posesiva, solicitanta, pe care o foloseste in mod constient sau inconstient pentru a interveni in orice actiune a celor din jur, este manipulativ sentimental.
Clematis - Curpenul (Clematis vitalba) are rolul de a readuce pacientul "cu picioarele pe pamant", atunci cand se constata interesul scazut fata de prezent. De obicei, pacientul este absent, demonstreaza o atentie foarte mica la ceea ce il inconjoara, viseaza permanent cu ochii deschisi.
Crab Apple - Marul paduret (Malus Pumila) este util pentru sentimentul pregnant autocritic, la pacientii care sunt nemultumiti de sine, au impresia ca sunt urati, neatragatori, murdari trupeste si sufleteste.
Elm - Ulmul (Ulmus procera) are efecte benefice asupra celor care prezinta sentimente de deznadejde cauzate de stres: pacientul se simte suprasolicitat, are impresia ca nu mai poate face fata sarcinilor si responsabilitatilor zilnice.
Gentian - Ghintura (Gentiana amarella) actioneaza asupra nemultumirii, atunci cand pacientul are o atitudine pesimista, vede doar partea negativa a lucrurilor, renunta usor dupa insuccese, reactioneaza prin scepticism, avand sentimente de descurajare.
Holly - Craciunica (Ilex aquifolium) influenteaza benefic sentimentele de rautate, gelozie, neincredere, ura si invidie, atunci cand pacientul are o sensibilitate exagerata la influentele si ideile altora, reactioneaza agresiv si este razbunator.
Honeysuckle - Caprifoiul (Lonicera Caprifolium) trezeste interesul pacientului pentru prezent, atunci cand el evadeaza mereu in trecut, ii este continuu dor de copilarie, de casa
parinteasca.
Larch - Larita (Larix decidua) este folosita in sentimente de neincredere in sine si teama de esec, cand pacientul se simte inferior fata de cei din jur si mereu se asteapta sa dea gres in ceea ce face, genul: "Oricum nu voi reusi".
Mustard - Mustarul (Sinapis arvensis) este util in sentimente de tristete, anxietate brusca, depresii, perioade de melancolie care apar si dispar fara un motiv evident etc.
Oak - Stejarul (Quercus robur) ajuta la constientizarea limitelor fizice, in special in cazul persoanelor luptatoare, care se simt obosite, dar totusi nu renunta niciodata.
Rock Rose - Trandafirul salbatic (Helianthemum nummularium) se foloseste cu succes impotriva sentimentelor de panica, teroare, frica paralizanta.
Vervain - Verbina (Verbena officinalis) este folosita in caz de entuziasm exagerat, fanatism manifestat fata de o idee sau o dogma. De regula, din dorinta exagerata de a servi unei cauze bune, pacientul isi iroseste energia, reactioneaza ca un misionar sau ca un fanatic.
Pe langa remediile florale despre care am vorbit, mai exista si o formula complexa: Rescue Remedy, eficienta in situatiile dificile. Rescue Remedy este o combinatie de cinci esente florale Bach (Star of Bethlehem, Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Impatiens), care ajuta pacientul sa depaseasca stresul si tensiunea din situatiile extreme. Astfel, el va putea sa abordeze cu calm situatiile dificile: socuri emotionale puternice, accidente, primirea unor vesti proaste etc. In caz de urgenta, cea mai buna metoda pentru a obtine rezultate instantanee consta in aplicarea esentei nediluate direct pe limba sau prin frictionarea tamplelor, a zonei din spatele urechilor si a incheieturilor palmelor cu acest remediu.
- Cum se folosesc esentele florale Bach?
- Odata stabilit remediul sau combinatia de remedii, se pun cate 2 picaturi de esenta florala intr-o ceasca de apa plata si se ia cate o inghititura, din cand in cand, sau se combina cate 2 picaturi din fiecare remediu (dar nu mai mult de sase esente diferite), se pun intr-o sticla de 30 ml, care se umple apoi cu apa plata, de izvor sau apa filtrata si putin alcool, din care se administreaza cate patru picaturi, de patru ori pe zi.
- Cat dureaza un tratament cu esente florale?
- Terapia Bach se poate aplica oricat de des este necesar. Intr-o criza, este posibil sa fie nevoie de o singura doza, dar pentru o problema emotionala mai grava se pot lua doze pe o perioada nedefinita. De regula, tratamentul se face timp de 3-4 saptamani, dupa care urmeaza o noua evaluare a pacientului. Daca este necesar, se poate prelungi sau se pot schimba remediile florale, in functie de necesitati. Efectele benefice vin din cantitati mici de esente, luate in mod regulat. Odata problema rezolvata, terapia poate fi intrerupta.
- Terapia Bach poate fi combinata cu alte medicatii sau tratamente?
- Terapia Bach este o metoda foarte simpla, la indemana oricui, sigura si naturala, nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nici o alta forma de tratament, inclusiv nutritional, vegetal sau medicamentos. Chiar se combina bine cu tratamentul homeopat si psihoterapia. Nu exista pericolul de supradozaj sau de reactii alergice la terapia Bach. Pentru ca terapia Bach actioneaza la nivel subtil, ajuta la eliberarea vechilor energii blocate in trup, minte si spirit. Prin aceste vibratii se obtine armonia si echilibrul in toate aspectele fiintei umane.
Cele mai importante dintre Esentele Florale Bach sunt:
- Caprifoi - trairea in trecut
- Castan alb - ginduri si argumente mentale nedorite
- Castan dulce - angoasa mentala extrema si disperare
- Castan rosu - pentru cei preocupati peste masura de bunastarea si binele celor dragi
- Centaurea (sau dioc) - incapacitatea de a spune "nu"
- Cerato - lipsa de incredere in propriile decizii
- Cicoare - egoism, iubire posesiva
- Curpen alb - visare la viitor fara a face nimic pentru a indeplini visul
- Fag - intoleranta
- Gentiana - sentimentul de descurajare dupa intimpinarea unei greutati
- Ilice - ura, invidie, gelozie
- Larica sau zada - lipsa de incredere
- Maslin - epuizare dupa un efort mental sau fizic
- Muguri de castan - neputinta de a invata din greseli
- Mustar - deprimare accentuata fara un motiv anume
- Nuc - protectie exacerbata impotriva schimbarilor si a influentelor nedorite
- Ovaz salbatic - nesiguranta cu privire la drumul pe care vrei sa il urmezi in viata
- Pin - sentimentul de vina
- Plop tremurator - frica de lucruri necunoscute
- Salcie - pentru cei care isi pling de mila si impotriva oricaror resentimente
- Scaiete (agrimonie) - tortura mentala in spatele unei fete vesele
- Sclerantus - incapacitatea de a alege intre doua sau mai multe alternative
- Steaua din Betleem - soc
- Stejar - pentru cei care muncesc pina dupa punctul de epuizare
- Trandafir salbatic - viata in deriva, resemnare, apatie
- Ulm - pentru cei care se simt coplesiti de responsa-bilitate
- Violeta de apa - mindrie si raceala in relatii
- Visin - frica de a nu-ti pierde mintile
- Vita-de-vie - dominare si inflexibilitate
- Vuietoare - egocentrism si preocupare de sine
V-am recomanda totusi, ca inainte de a folosi aceste remedii sa ne consultati fie pe noi fie alti specialisti in domeniu, spre a va ajuta in alegerea celei sau celor mai potrivite esente Bach pentru conditia Dumneavoastra de sanatate.
Ne permitem a atrage atentia ca aceste esente nu au in mod necesar efecte miraculoase si imediate ca ale unui antinevralgic sau algocalmin, tratamentul putand suferi ajusutari functie de modul de raspuns al organismului Dumneavoastra. Cu toate acestea, din experienta noastra suntem convinsi ca esentele Bach sunt o terapie foarte folositoare si fara efecte secundare.
Cum se iau Remediile florale Bach?
Esentele florale Bach se comercializeaza in sticlute mici prevazute cu picurator din care se administreaza sublingual cate 2-3 picaturi sau se freaca usor pe buze, dupa ureche, pe tample la inchieturile mainilor in anumite momente ale zilei.
Esentele florale se aleg functie de natura si cauza factorului de stres care a dus la conditia respectiva. Deasemenea alegerea acestora este in stransa legatura cu tipul de personalitate si starea celui/celei in suferinta.
Cui nu se recomandata aceasta terapie?
Desi alcoolul cu care se realizeaza solutia din flori se recomanda sa fie foarte diluat, cei care fac tratament de dezalcolizare sau cei care doresc sa evite orice bautura alcoolica din alte motive (religiase de exemplu) nu vor practica acesta terapie. Daca se doreste, picaturile concentrate pot fi fierte pentru a se evapora alcoolul, fara ca acest lucru sa afecteze puterea de vindecare a solutiei.
Ce efecte secundare ar putea apare?
Sustinatorii acestei terapii avertizeaza ca tratamentul poate da nastere unor sentimente reprimate de multa vreme care vor trebui eliminate pentru a se produce cu adevarat vindecarea. Doctorii insa nu par a fi ingrijorati de aceste efecte secundare. Multi dintre ei considera aceasta terapie inofensiva daca nu este folosita ca substituent total al unei asistente medicale neaparat necesare. De asemenea, se considera ca nu exista efecte secundare in plan fizic. Adeptii acestei terapii spun ca aceste leacuri pot fi folosite frecvent in momente de criza fara sa existe riscul, ca in cazul altor medicamente, de supradozare, dependenta sau intoleranta la ele. Aceste solutii nu afecteaza eficacitatea altor tratamente.
Cind trebuie oprit tratamentul?
Atunci cind se considera ca problema emotionala pentru care s-a inceput tratamentul a fost rezolvata, se poate intrerupe imediat terapia. Conform celor de la Centrul si Fundatia Bach, aceste tratamente trebuie folosite numai pentru a ameliora problemele emotionale existente si nu ca mijloc de a preveni aparitia acestora. Prevenirea se refera doar la boala. Altfel spus, prin folosirea lor se amelioreaza satrea emotionala spre a preveni boala.
Avertisment
Aceste informatii va sint prezentate numai cu scopul de a va inlesni cunoasterea acestei terapii. Ea nu este un substituent al tratamentelor sau consultatiilor medicale conventionale. Intotdeauna cereti sfatului doctorului sau altor persoane care au calificarea necesara inainte de a incepe un anume tratament si nu folositi nici o terapie de acest fel fara a cere opinia unui specialist.

mierea si bolile pe care vindeca daca se respecta reteta

Miere şi scorţişoară
Simona Balan Toate articolele scrise de Simona Balan

S-a descoperit faptul că mierea amestecată cu scorţişoară vindecă foarte multe boli. Mierea este produsă în majoritatea ţărilor lumii şi a fost utilizată de secole întregi nu numai ca un îndulcitor, ci şi ca un medicament esenţial. Oamenii de ştiinţă din ziua de azi acceptă mierea ca fiind un tratament eficient pentru toate tipurile de boli. Mierea poate fi utilizată în scop terapeutic în orice boală, fără a avea efecte adverse. Deşi mierea este dulce, dacă este consumată în cantităţi corecte, nu afectează în mod negativ persoanele diabetice. Iată cateva dintre cele mai uzuale boli care pot fi tratate prin amestecuri de miere şi scorţişoară:



Artrită

Se face o pastă dintr-o parte de miere şi două parţi apă călduţă, în care punem o linguriţă mică de scorţişoară. Această pastă se întinde pe zonele dureroase. S-a constatat că durerea se micşorează cam în 1-2 minute. Pentru a vindeca complet artrita, pacienţii trebuie să ia zilnic, dimineaţa şi seara o cană cu apă fierbinte în care s-au amestecat 2 linguri de miere şi o linguriţă mică de scorţişoară. În cadrul unui studiu recent realizat la Universitatea din Copenhaga s-a constatat că atunci cînd doctorii îşi tratau pacienţii cu un amestec format dintr-o linguriţă de miere şi jumătate de linguriţă de scorţişoară înainte de micul dejun, într-o săptămînă 73 de pacienţi din 200 au fost complet eliberaţi de durere iar în decursul a o lună de zile, aproape toţi pacienţii care nu puteau merge sau să se mişcau foarte greu, au început să meargă fără nici o durere.



Căderea părului

Cei care suferă de căderea părului sau au chelie pot aplica in zonele afectate o pastă formată din: ulei de măsline încălzit, o linguriţă miere si o lingurită cu vîrf de scorţişoară; această pastă trebuie aplicată înainte de a face baie şi trebuie menţinută timp de aproximativ 15 minute, după care părul trebuie spălat. S-a constatat ca acest remediu este foarte eficient.



Dureri de dinţi

Se realizează o pastă dintr-o linguriţă de scorţişoară şi 5 linguriţe de miere, care se aplică pe dintele dureros. Acest remediu poate fi aplicat de 3 ori pe zi pînă în momentul în care durerea dispare complet.



Colesterol

Un amestec format din: 2 linguriţe de miere, 3 linguriţe cu vîrf de scorţişoară şi 450g de apă, dacă este dat unui pacient care are colesterolul ridicat, îi va reduce colesterolul din sînge cu 10% în mai puţin de 2 ore. Dacă acest remediu este luat de 3 ori pe zi, oricine are astfel de probleme cu colesterolul le poate vindeca complet.



Tusea şi răceala

Cei care suferă de răceală sau gripă ar trebui să ia o linguriţă de miere încălzită uşor împreună cu 1/4 linguriţă de scorţişoară, timp de 3 zile. Acest remediu va vindeca cele mai multe dintre tusele cronice, răceala şi curăţă sinusurile.



Infertilitate

Încă din timpuri străvechi este binecunoscut faptul că utilizarea scorţişoarei întăreşte sămînţa masculină. Pentru a vindeca impotenţa, trebuie luate regulat 2 linguriţe de miere înainte de culcare. În China, Japonia şi în ţările din Orient, femeile care sunt sterile luau scorţişoară pentru a-şi întări uterul.



Dureri de stomac

Mierea amestecata cu scorţişoară vindecă durerile de stomac şi elimină ulcerul.



Boli de inimă

Faceţi o pastă din miere şi scorţişoară si întindeţi-o pe paine în loc de gem, la micul dejun. Reduce colesterolul în artere şi previne atacurile de inimă. De asemenea, cei care deja au avut un atac de inimă, au mari şanse să nu aibă un alt atac dacă aplică acest remediu, întrucît amestecul întăreşte inima.



Sistemul imunitar

Folosirea zilnică a mierii şi scorţişoarei fortifică sistemul imunitar şi protejează corpul de atacurile viruşilor şi bacteriilor. Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că mierea conţine multe vitamine şi fier în cantităţi mari.



Indigestie

Scorţişoara presărată peste 2 linguriţe de miere luate înainte de masă, reduce aciditatea stomacului şi ajută la digestia meselor dificile.



Îmbătrînirea

Ceaiul anti-îmbătrînire făcut cu miere şi scorţişoară, dacă este luat regulat, încetineşte ravagiile provocate de o vîrstă înaintată. Se amestecă 4 linguri de miere, 1 lingură scorţişoară şi 3 căni de apă şi se pune la încălzit, exact ca şi ceaiul. Se bea cîte un sfert de cană, de 3 sau 4 ori pe zi pentru a menţine pielea netedă şi fină şi pentru a mări longevitatea.



Acnee

Se aplică o pastă din 3 linguriţe de miere şi o linguriţă de scorţişoară înainte de culcare. A doua zi dimineaţa se spală faţa cu apă călduţă. Dacă acest tratament este realizat de două ori pe săptămînă, coşurile dispar complet.



Infecţii ale pielii

Eczema şi în general toate tipurile de infecţii dale pielii sunt vindecate aplicînd o pastă formată din părţi egale de miere şi scorţişoară în zonele afectate.



Scăderea în greutate

Dimineaţa, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, şi seara, înainte de a adormi, beţi un pahar de apă cu miere şi scorţişoară. Dacă acest remediu este luat regulat, va reduce greutatea corprală în mod semnificativ. De asemenea, dacă aplicăm acest tratament în mod regulat, el va împiedica grăsimea să se acumuleze în corp, chiar dacă nu ţinem regim.



Respiraţie urît mirositoare

Oamenii din America de Sud fac gargară în fiecare dimineaţă cu o linguriţă de miere si una de scorţişoară amestecată într-un pahar cu apă fierbinte. Astfel, respiraţia lor rămîne proaspătă pe tot parcursul zilei.